geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Korfu

Korfu

Korfu idegenforgalmi szempontból az egyik legfontosabb szigete Görögországnak és a lakosok máig híresek a vendégszeretetükről. A sziget igazán közkedvelt úticél a magyar turisták körében. Korfu szigete mindössze 589 négyzetkilométer kiterjedésű és a legnagyobb szélessége is csak 25 Km.
A sziget és a főváros hivatalos neve Kérkira vagy Kerkyra.

Strandok terén mind a homokos, mind a kavicsos strandokból nagy a választék.
A homokos strandok közül az egyik legnépszerűbb az Agios Stefanos strand, ami a sziget észak-nyugati részén fekszik. Széltől óvott, így ez egyben az egyik legbiztonságosabb strand is.
Kavicsos strandok közül Ipsos tengerpartja nagyon népszerű. Ipsos Korfu várostól 16 km távolságra van.

Korfu város
Korfu város Korfu fővárosa, amit a helyi lakosok Kérkirának hívnak. A város Korfu keleti partján helyezkedik el. Korfu város két városrészre oszlik: a délire, amit Garítsának hívnak és az északira, amit pedig Ágios Nikólaosnak neveznek. Az északi terület az óváros, amely keveset változott az évszázadok alatt, utcái szűkek és csak a gyalogosok járhatnak rajtuk, ezért ez egy csendes, nyugodt, középkori hangulatot idéző hely. A városnak azonban vannak modern részei is, széles sugárutakkal és hangulatos terekkel, melyek közül érdemes egy kis pihenőt tenni a Venetian Spianadán, illetve az Espenadén.
A városban fellelhetjük az összes hódító és uralkodó nép stílusjegyeit, köztük a franciákét, az angolokét és a velenceiekét egyaránt.

Achilleon palota
A birtokot, amelyen a palota fekszik, még 1890-ben vásárolta meg Erzsébet királyné, ezért Sissi-palotának is hívják. A birtok a tengerszint felett 150 m-rel helyezkedik el. A palotát a neves olasz építész, Carito tervezte neoklasszicista stílusban. Azért kapta az Achilleon nevet, mert Erzsébet kedvenc mitológiai hőse Akhilleusz volt. Erzsébet tragikus halála után a birtokot Vilmos császár vásárolta meg. Az épületben és udvarában megtekinthetjük a festett oszlopokat, Vilmos császár emlékszobáját, a Haldokló Akhilleusz nevű szobrot és még sok más antik szobor másolatát is.

Angelokastro vára
A vár Paleokastritsa faluja felett áll 160 méterrel. Sajnos nehezen lehet megközelíteni, ugyanis egy meredek ösvényen keresztül jut el a látogató a várhoz, ami nem kis feladat. A várat II. Mikáel Angelos fejedelemről nevezték el, ő építtette. A vár közepén az arkangyalok kápolnáját tekinthetjük meg.
Kávosz
Kávosz Korfu déli csücskében helyezkedik el. Nevezetessége a Mária-kolostor, amit 1700-ban alapítottak. A város Korfu legnépszerűbb üdülőhelyei közé tartozik mozgalmas éjszakai élete miatt. Az utcákon barangolva rengeteg bárt, éttermet és diszkót találhatunk, így aki szórakozásra vágyik, biztos nem fog unatkozni.

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype