geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Benidorm

Benidorm

Benidorm

Benidorm egy tengerparti város Spanyolország keleti részén, Valencia autonóm közösségben, a Costa Blanca partján.
Costa Blancának, spanyolul fehér partnak nevezik Spanyolország egyik legszebb tengerparti részét finom, fehér homokja, és fehér házai miatt. A 200 km hosszú partszakasz egy igazi turistaparadicsom: szép, változatos partok, gyönyörű városok, csodás természeti képződmények, izgalmas kirándulási célpontok, érdekes kikapcsolódási- és programlehetőségek jellemzik. A leghidegebb, januári hónapban is 17 °C-os napi átlagos maximumhőmérséklet és nyáron is kellemes klíma, valamint egész évben napsütés várja a tengerpartok szerelmeseit.

A paradicsomnak igazán paradicsomi hangulata is van: Európában egyedülálló számú, őshonos pálmafák, déli gyümölcsök, egzotikus növények, csodaszép virágok, és a WHO szerint a világ legtisztább levegője járul hozzá a csodálatos kikapcsolódáshoz. A Costa Blanca kristálytiszta levegőjének oka az ipari létesítmények teljes hiánya a térségben. A Costa Blanca tehát gyakorlatilag mindössze Európa legtisztább levegőjű, legnaposabb, és egyik legszebb régiójának számít, nem véletlen, hogy mágnesként vonzza a turistákat.

Benidorm állandó lakosainak száma 65 ezer fő, de egy nyári napon a Spanyolország egyik legnépszerűbb üdülőhelyén tartózkodók száma meghaladja a félmilliót. Benidorm 5 kilométeres partszakaszán lévő három homokos strandja, a Levante, Poniente és a Mal Pas mind kék zászlós, tehát kifogástalanul tiszta, és maximálisan jól felszerelt. A csendesebb, családok által kedvelt strand a Poniente, míg a Levante inkább zsúfoltabb.
Aki először lát Benidormról képet, azt hiheti hogy Miamit látja, vagy egy másik amerikai nagyvárost: a parton lévő felhőkarcolók és toronyházak Európában egyedülálló hangulatot árasztanak. Benidormban van a világon a legtöbb egy lakosra jutó toronyház. A város legmagasabb épülete a 210 méter magas Gran Hotel Bali, amely egyben Európa legmagasabb szállodája.

Benidormnak nagyon hangulatos, és szép óvárosa is van, szűk, macskaköves utcákkal. Sok kis üzlet, remek éttermek és bárok fedezhetők fel. A Levante és Poniente strandok között található Balcon del Mediterraneo, sziklán lévő kilátóhely gyönyörű kilátás kínál a városra, és annak strandjaira. Csendes, romantikus hely.
Benidorm a Costa Blanca partyfővárosa is. Éjszakai élete leírhatatlan: rengeteg diszkó, pub, karaoke-bár várja azokat, akik nyaralásuk alatt éjszaka nem aludni, hanem szórakozni szeretnének.

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype