geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Cancún

Cancún

Cancún

Cancún város Mexikóban, a Yucatán-félsziget északkeleti részén, az Atlanti-óceán partján fekszik csaknem teljesen sík területen.
Cancún a Riviera Maya névre hallgató turistaövezet központja, 2010-ben körülbelül 630 ezer lakosa volt. A város mára turistacélpontként már világszerte ismert. Cancún az ottani maják nyelvén azt jelent, hogy „kígyófészek” (mások szerint a név eredete viszont aranyedény)

Cancún a félsziget legfelkapottabb üdülőhelye. A Karib-tenger kékeszöld vize és a fehér homokos part évente a turisták százezreit csábítják az üdülőövezetbe. Az Acapulco riválisának tartott helyet mesterségesen hozták létre. A mexikói kormány az 1970-es években határozta el, hogy számítógépes helykijelöléssel egy új turistaparadicsom helyét.
A városkörnyéki partvidékeket többnyire mangroveerdők borítják, a szárazföld belsejében a vadon a jellemző, a terület mezőgazdasági hasznosításra nem alkalmas.

Éghajlat
A város éghajlata igen forró és viszonylag csapadékos. Minden hónapban mértek már legalább 33 °C-os hőséget, a rekord meghaladta a 41 °C-ot is. Az átlagos hőmérsékletek a januári 24,1 és az augusztusi 29,7 fok között váltakoznak. Nemhogy fagy nem fordul elő, de még a 10 °C alatti hőmérsékletek is igen ritkák, sőt, a nyári hónapokban 20 °C alá sem csökken a hőmérséklet. Az évi átlagosan 1300 mm csapadék időbeli eloszlására jellemző, hogy ősszel több, tavasszal kevesebb eső hull.

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype