geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Paralia

Paralia

Paralia

Szinte mindenki hallott már valamilyen vonatkozásban Paraliáról. Ha egy mondattal szeretnénk jellemezni a helyet, hívhatnánk Görögország Siófokának. Piéria tartományban megtalálható a tenger, a homok, a só és isteni szellő, mely a mitikus Olimposz csúcsairól leszáll a paradicsomba illő, szépséges partokhoz.

Az Olymposz Riviéra kedvelt fürdőhelye Thesszalonikitől 70 km-re található délre. 7 km hosszú aranyhomokos partja, a helyiek vendégszeretete a szórakozási lehetőségek kimeríthetetlen tárháza évről évre emberek tízezreit vonzza. Ennek tekintetében Paraliát azok figyelmébe ajánljuk, aki szeretik az utcai bazárok pezsgő fogatagát, az éjszakai élet pulzáló ritmusát.

Másodsorban azonban a természetrajongók is felejthetetlen élményeket szerezhetnek. Ellátogathatnak ugyanis az Olymposz szent hegyére vagy az Aliakmonasz folyó torkolatához, ahol a sekély öblök és homokszigetek, sűrű bokrok és magas fák között rókák, sakálok, borzok, vadmacskák élnek, valamit közel 215 madárfaj repked. Egy szó, mint száz, Parálián senki sem unatkozhat és az aranyművesek , szőrmeárusok kedvező kínálata mindenkit vásárra csábít.

Ha valaki a kulturális kikapcsolódás híve, szervezett program keretében ellátogathat Thesszalonikibe, Athénba, a görög fővárosba vagy a Meteorákhoz. Éjszakai program kiválasztásánál is a bőség zavarába eshetünk. Paralia gasztronómiai kínálata teljes mértékben interkontinentális. a görög nemzeti ételek mellett minden megtalálható a magyar lángostól kezdve az olasz pizzáig.

Ugyanez a helyzet a szórakozóhelyek tekintetében is, beülhetünk egy csendes kávézóba vagy bárba, elmehetünk egy szolid görög zenés bárba vagy egy modern úszó diszkó hajóra is.

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype