geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Nagy körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón

Nagy körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón

Időtartam: 13 nap / 11 éj

Ellátás: fél/teljes panzió és all inclusive

Utazás: repülővel Budapestről

Elhelyezés: 2 ágyas szobában

Nagy körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón

1. nap: Elutazás Budapestről átszállással. Délután megérkezés Havannába, vacsora és szállás. Az ötszáz éves település, Kuba fővárosa a karibi szigetvilág egyik legszínesebb és legelevenebb városa, a spanyol gyarmati települések legszebb és legjellegzetesebb példája, óvárosa a Világörökség része. Az 1920-as években, az Egyesült Államok-beli alkoholtilalom idején Havanna az amerikaiak kedvelt nyaralóhelyévé vált, számos éjszakai klub és szerencsebarlang működött a városban, melyeket a forradalom 1959-ben történő győzelme után bezártak, ennek ellenére a mai napig érezhető hatásuk Kubában. A nehéz életkörülmények ellenére a kubaiak életszeretete sosem kopott meg - a zene, a tánc, az életöröm jellemzi a várost. Mindenhol szól a zene, a forró ritmusok, az ötvenes évekből megmaradt színes amerikai autócsodák, a kapu mellett szivarozó, táncoló nagymamák, bódító színek kápráztatják el a látogatót.

2. nap: Ismerkedés Ó- és Új-Havanna legfőbb nevezetességeivel a magyar idegenvezető segítségével: Katedrális tér, La Bodeguita del Medio - a bár ami nem csak Hemingway, hanem többek között Gabriel García Marquez és Marlene Dietrich kedvenc helye volt Havannában, Plaza de Armas, San Francisco de Asis tér, Mercaderes és Obrapia utcák, Palacio de los Capitanes Generales, Elnöki Palota, Kapitólium, Forradalom tér, Havannai egyetem. Ebéd egy helyi étteremben. Vacsora után fakultatív program: a híres Tropicana Show megtekintése: 39.000.-Ft. A Tropicana mulató nagyszabású, látványos előadás kétszáz táncossal. Két órás program három színpadon, élőzenekarral. Üdvözlőitallal, ¼ üveg rummal, snack-kel, egy pohár kólával. Szállás Havannában.   

3. nap: Szabadidő Havannában vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Pinar del Rio tartományba: 19.000.-Ft. Itt termesztik a világ legjobb dohányát a zöldellő ültetvényeken. Látogatás a Világörökség részét képező, festői Viñales-völgyben, egy rumfeldolgozó üzemben és egy szivargyárban. Délután Havanna felfedezése, séta az óvárosban egyéni programként az idegenvezető kiséretében. Vacsora és szállás Havannában.

4. nap: Elutazás Cienfuegosba, a „Dél gyöngyébe” a sziget déli részének egyik legszebb gyarmati városkájába. Útközben látogatás egy krokodilfarmon Guamában és a Fiesta Campesina farmon, ahol a sziget növény- és állatvilágát mutatják be, majd hajózás az Aldea Taína indián faluban, ahol a sziget őslakosainak életével ismerkedhetünk meg. A cienfuegosi ebéd után városnézés: Palacio de Valle, José Martí tér a régi Thomas Terry színházzal. Utazás Trinidadba illetve környékére, ahol vacsora és szállás.

5. nap: Városnézés a szűk utcácskáival, színes házaival, megkopott fényű palotáival is lenyűgöző látványt nyújtó Trinidadban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A város főbb látnivalóinak - Santísima Trinidad tér, Romantic Museum, Canchanchara bár – megtekintése után ebéd, majd továbbutazás Camagüeybe. Útközben megálló a Manaca Iznaga toronynál, majd panoráma városnézés Sancti Spíritusban. Megérkezés Camagüeybe, vagy környékére, ahol vacsora és szállás.

6. nap: Városnézés a gyarmati időket idéző Camagüeyben. A San Juan de Dios tér, a katedrális, az Ignacio Agramonte tér és más látnivalók megtekintése. Panoráma városnézés Bayamóban. Továbbutazás Santiago de Cubába, a hegyek és a Karib-tenger közé épült igazi karibi hangulatú városkába, melynek szépsége vetekszik Havannáéval. Színes spanyol-afrikai kultúrája egyedülálló, a rum hazája és a forradalom szülőhelye, Kuba mára világhírű zenei stílusai közül a legtöbb innen származik. Vacsora és szállás.

7. nap: Városnézés Santiago de Cubában: a Céspedes park, a Castillo del Morro, a Katedrális és más látnivalók. Ebéd után látogatás El Cobre híres zarándokhelyén. Vacsora és szállás Santiago de Cubában.

8. nap: Elutazás belső repülőjárattal a mentrendtől függően Havannába, ahonnan transzfer Varaderóra (a belső repülőjárat menetrendje változó). A félsziget 20 km hosszú képeslapra illő hófehér homokos partszakasszal, parádés naplementéivel és a kristálytiszta tengerével a legnépszerűbb kubai üdülőhely. A helyszíni fakultatív programokról érdeklődjön a magyar idegenvezetőnél!

9-11. nap: Üdülés all inclusive ellátással Varaderón, tengerparti szállodában.

12. nap: Transzfer a havannai repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

13. nap: Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Időpont:     2019. március 9 - 21.  (13 nap/ 11 éj)

Utazás: Budapest-Havanna-Budapest útvonalon repülőjárattal átszállással, valamint belső repülőjárattal Santiago de Cuba-Havanna útvonalon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban a helyi besorolás szerint, Varaderón felár ellenében négy vagy ötcsillagos szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás: a körutazás alatt reggeli, vacsora és 5 ebéd, Varaderón all inclusive

Részvételi díj 3* szállodában:   664.000.- Ft/ fő 

A feltüntetett, árak már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményeket. A 90 napos előfoglalás lejárta után 60. napig 10 000 Ft/fő-vel, a 60. napon túl 20 000 Ft/fő-vel magasabb a részvételi díj. Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntetett ár ad hoc akciónak minősülnek.

4*- os felár Varaderón: 110.000.- Ft/ fő

5*- os felár Varaderón: 165.000.- Ft/ fő

Minimális létszám:           15 fő

Az ár tartalmazza: repülőjegyet Budapest - Havanna - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 11 éjszaka szállást a megadott ellátással, a leírásban szereplő programokat magyar idegenvezetéssel, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

Az ár nem tartalmazza:

  - repülőtéri illetékeket és díjakat:  169.000.- Ft/ fő

  - turistakártya:                              19.000.- Ft/ fő   

  - ajánlott borravaló:                        kb. 36 EUR/fő     

Fakultatív program:

- Tropicana-show megtekintése:  39.000.- Ft/ fő

- Pinar del Rio: 19.000.- Ft/fő

A fakultatív kirándulás minimum 15 fő esetén indul és tartalmazza az autóbuszos közlekedést, a szükséges belépőket és a magyar nyelvű idegenvezetést!

Utazási költség: 664.000 Ft/főtől + illetékek

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype