geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Mallorca

Mallorca

Mallorca

Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, a Baleár-szigetek tagja, mely a Földközi-tengerben, az Ibériai-félszigettől keltre található. A szigetcsoport többi tagjához (Ibiza, Formentera, és Menorca) hasonlóan közkedvelt turistacélpont. Mallorca az 1960-as évektől kezdve fokozatosan vált a „nyugati országokban” a tömegturizmus szinonimájává. A sziget fővárosa Palma, mely egyben a Baleár-szigetek spanyol autonóm tartomány székhelye is. A sziget lakosai a katalán nyelv mallorcai nyelvjárását beszélik.

A sziget a napozáson, fürdésen, és a sziget szépségében való gyönyörködésen kívül még rengeteg dolgot kínál, úgy, mint gyalogtúrák lenyűgöző szépségű helyekre, biciklizés, golf, természetjárás, mélytengeri merülés, sziklamászás, kiváló éjszakai élet, változatos szórakozási lehetőségek. Mallorca rendkívül egyedi és szép állat- és növényvilággal rendelkezik, ezért a kirándulás, és a búvárkodás különösen nagy élményt nyújt.

Palma-öböl 

A félkörben ívelt Palma-öböl mentén, a sziget fővárosával szemközt (attól mindössze 8-10 kilométerre) kiépült, egymással szinte összeépült üdülővárosok.

El Arenal és Play Palma nyüzsgő, eleven élete, a 7 kilométer hosszú, finom homokos, széles strand, a szolgáltatások és szórakozási lehetőségek bősége joggal vonzza a nyaralók sokaságát. A kiváló helyi közlekedéssel gyorsan elérhető Palma de Mallorca és az Aquacity csúszdapark.

Nyugati Part

Mallorca festői szépségű, mély öblökkel és félszigetekkel tagolt hegyek által övezett partszakaszának legfőbb üdülővárosa. Mélyen benyúló tengeröblének 500 méter hosszú 60 méter széles finomhomokos strandja, igényesen kiépített sétányai és fenyőligetei méltán tették az egyik legnépszerűbb Mallorca-i nyaralóhellyé. Közelben a Western Waterpark, Marineland, gyors bejutás Palma-ba- 45 perc.

Keleti part

A Calas, azaz a jellegzetes Keleti Mallorca-i mészkőszirt tengeröblök vidékén ajánlunk minőségi hotelek és apartmanokat. A mélyen benyúló, fenyőligetekkel szegélyezett homokos tengeröblök idilli fürdőzésre, kikapcsolódásra csábítanak. Porto Colom-Porto Cristo, a régi halászfalvak arculatát megőrző, bájos partmenti városkák. 

Cala Millor a keleti part legnagyobb üdülőhelye, melyet két hangulatos sétálóutca szel át üzletetekkel és szórakozóhelyek sokaságával.

Sa Corma csodálatos, hosszú stranddal rendelkező, élénk üdülőhely. Egy karakteres „fehér” fenyőligetes üdülőfalu, 5 homokos öböl-stranddal.

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype