geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

A Francia Riviéra vagy Azúr-part (franciául Côte d'Azur) a Földközi-tenger partvidékének Marseille-től Mentonig terjedő szakasza, melynek hosszúsága kb. 120 km. Provence-Alpes-Côte d’Azur régió része. Székhelye Nizza.

A Liguri- és a Tengeri-Alpok karéja veszi körül. A hegység látványnak is szép és rengeteg kirándulásra ad alkalmat, sok helyen azonban nem éri el az 1000 m-es magasságot sem.


Területének 80%-a hegy, 175 000 hektár erdő, 1000 km folyó és hegyi patak található itt. Egyúttal Franciaország parkokban leggazdagabb területe is. Híresek Menton, Monaco, Èze parkjai.

A part mentén vezető, gyönyörű panorámát nyújtó 3 forgalmi út a  „Corniche”, azaz párkány elnevezést kapta.

A Francia Riviéra kivételes klímájával rendelkezik. A napsütésnek köszönhetően erős a párolgás, minek következtében a tenger vize sósabb, mint az Atlanti-óceán.

A Francia Riviéra igazi kulturális központ: több mint 100 múzeum, 500 művészeti kiállítás, 2 operaház, 25 színház, évente kb. 3200 rendezvény várja az ideérkezők millióit.


Elszórtan az azúri vidéken 120 magasban megbúvó kis falucskát számolhatunk meg, ahol még őrzik a kézművesség, fazekasság, parfümkészítés rejtelmeit.


Főbb látnivalók:

Monaco: a világ második legkisebb országa Óváros, Hercegi Palota, Katedrális, Óceánográfiai Múzeum, Botanikus kert, Monte-Carlo, Kaszinó
Grasse: a „parfümök városa”
Cannes: filmfesztiváljáról híres és a gazdagok, világsztárok felkapott üdülőhelye
Saint-Paul-de-Vence: a bájos kisváros szépségével több híres festőt ihletett meg
Nizza: a Riviéra fővárosa


Saint-Tropez: a hangulatos kikötőfalu sok film forgatási helyszínéül szolgált
Menton: kiváló klímájáról és citromfesztiváljáról híres


 

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype