geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Loire-völgye

A Loire Franciaország leghosszabb folyója. A folyó latin neve Liger, ami a gall liga szóból származik; jelentése lerakódás, hordalék.

A Loire-völgye Franciaország legkiterjedtebb tája, mely felkerült az UNESCO Világörökség listájára, mint élő kulturális vidék. A Loire manapság az egyetlen természetes folyó Európában.
Erről a vidékről úgy tartják, hogy Franciaország kertje, hiszen itt a legkedvezőbb az éghajlat, a legtermékenyebb a föld és gyönyörű kertek pompáznak.

Híres királyokat, művészeket és szerzőket is vonzott a Loire vidéke, voltak, akik itt is éltek a folyó mentén. A térség klímájának és az olasz reneszánsz hatásoknak köszönhetően a francia uralkodók lenyűgöző kastélyokat építettek ezen a vidéken.

Olyan híres és nagy hatással bíró személyek hagytak itt nyomot, mint a francia királyok és királynék, Szent Márton püspök, Leonardo da Vinci vagy Descartes, Balzac és Rabelais. A korszak építészeti gazdagságát pedig tökéletesen illusztrálják az impozáns erődök és a Reneszánsz emlékeket őrző kastélyok, mint Amboise, Clos Lucé, Chenonceau…
Az Eure és a Loir folyók a Loire-völgyének kapui, illetve a katedrálisáról híres Chartres nyitja meg az utat a Loire-völgyi kastélyok felé. Sully-sur-Loire-tól egészen Nantes-it: 19 kastély várja Önt!

Váltsa valóra kastélyokról és katedrálisokról szóló álmát végig a vadregényes Loire-folyó mentén, ahol hajókázni is lehet.

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype