geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Dél-Morvaország a legtöbb magyar turista számára Csehország kapuját jelenti. Ez a térség varázslatosan szép településeket, várakat, kastélyokat és egyéb műemlékeket, Magyarország történetét is meghatározó történelmi helyeket, varázslatos folyóvölgyeket és tóvidéket rejt. 

Északon a Morva-karszt, a csodálatos szépségű mészkőbarlang vidék található. A legmélyebb szakadéka a Macocha, melynek alján járva, vagy a földalatti Punkva folyón csónakázva egyedülálló élményben lehet részünk.

Keleten, Hodonín  környékén  a gazdag néphagyományokat őrző falvak egész sorát találjuk, jellegzetes virág-motívumú festett házakkal. Itt található a Fehér Kárpátok hegyvonulata.

Délen egy valódi kultúrtájba helyezve Lednice-Valtice, a világörökség részét képező kastélypárosa csalogatja az utazót. A bájos Mikulov városka mellett fekszik a Pálava bioszférikus védett természeti övezet. Itt találhatjuk Csehország legjobb és legnevesebb borvidékeit, ahol még a kiváló magyar borok hívei is részesülhetnek kellemes meglepetésekben.

A terület nyugati szegletében, közvetlenül az osztrák határ mentén, a Dyje folyó völgyében fekszik Csehország egyik legszebb nemzeti parkja, a Podyjí Nemzeti Park , amely csodálatos növény- és állatritkaságok élőhelye.

Mindezen hívogató turista célpontok mellett ne feledkezzünk meg Brno (Brünn, ősi magyar nevén Berény), a morva főváros bejárásáról, amely a gyönyörű történelmi városnegyede mellett, Špilberk várát és szintén az UNESCO Világörökséghez tartozó Tugendhat villát rejti.

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype