geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Dél-Csehország egy olyan táj, amelyet az itt élő emberek évszázadokon át a természet „igényei” szerint kezeltek. Ezért minden látogatót meglep szépségével. Aki a történelmi emlékek miatt érkezik ide, megtapasztalja, hogy az itt élő nemesi családok mennyire felvilágosultak voltak, a művészekkel és a kézművesekkel egyetemben. Az utánuk következő generációknak ugyanis számtalan kulturális és művészeti emléket hagyományoztak – élettel teli ősi városok, fenséges gótikus templomokat, álmodozó reneszánsz kastélyokat, kolostorokat, népi építészet emlékeit, különböző műszaki emlékeket, kifinomult tószabályozási rendszereket ideértve.

A nagy ipari vállalatok hiánya miatt a táj természeti értéke megmaradt. Ennek bizonyítéka a különböző  védett területek nagy száma. Dél-Csehország számtalan tó, kiterjedt tőzeglápok, fenyves erdők vidéke, egy olyan táj, melyben harmonikusan mintegy szétszórva találjuk a bájos kis falvakat és városkákat. Ilyen a tipikus Dél-csehországi vidék České Budějovice, Třeboň vagy Veselí nad Lužnicí környékén.

Dél-Csehország azonban bővelkedik fenséges hegyi tájakban: ilyen a Šumava-hegység, a Novohradské Hory hegy és a Blanský les erdőség.

Számtalan szépséget rejt a Jindřichův Hradectől délkeletre elterülő térség – érintetlen természete miatt, mely tele van kisebb-nagyobb tavakkal, Cseh Kanadának is szokták nevezni.

 

Északon a tájat a Písek-i régió határolja, Moldva (Vltava) és Otava folyókkal, valamint a Tábor-i régió, mely elsősorban a huszita kornak köszönhetően ismert. E régiók meghatározó városai Písek és Tábor, melyek szintén tele vannak történelmi emlékekkel.

A magyar turista számára bizonyára a legismertebb Český Krumlov városa és a benne található kastély. Mindkettő a világörökség része, aki idelátogat, bizonyára egyetért azzal, hogy ez egy valódi gyöngyszem!

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype