geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Ciprus


Ciprus a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete. A kis sziget mindent magában rejt, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz elengedhetetlen. A múzeumokban a múlt kincsei, a kulturális örökségek, az ógörög emlékek, a kolostorok, a minaretek mind kihagyhatatlanok azok számára, akik érdeklődnek a kultúra iránt. A legenda úgy tartja, Aphrodité, a szerelem istennője ennél a szigetnél született a tengerből. A sziklák Nagy Sándort, a történelem hódítóját is elbűvölték, sőt Leonardo da Vinci is élvezte a sziget szépségét. Antonius római császár pedig Kleopátrának ajándékozta a területet. A napfényes órák számában meghaladja a mediterrán térség bármely szigetét. A nyári szezon májustól október végéig tart. A kultúrák sokszínű keveredése, a csodálatos homokos tengeröblök, a magas hegyek és mélykék tenger éles kontrasztja, értékes ikonokat rejtő ortodox kolostorok és magas minaretek látványa, a lugasos tavernák hangulata helyi specialitásokkal, mind-mind rabul ejti a turistákat. Ciprust a sok-sok napfény és a tengerkékje mellett a különleges látnivaló miatt is érdemes felkeresni.

Protaras
Az utóbbi évek komoly fejlesztései nyomán új parti sétaút, központi sétálónegyed Ciprus egyik legnépszerűbb üdülővárosává lépett elő, ahol csodás kis tengeröblök és hosszú aranysárga fövények váltogatják egymást. Kiváló strandolási és szórakozási lehetőségek várnak Protarason kedvezőbb áron, mint eddig bármikor.

Agia Napa
A mediterrán térség egyik legfelkapottabb kozmopolita üdülőhelye. Szórakozónegyede, éjszakai élete párját ritkítja. Továbbá itt találhatóak egymás követő öblökbe Ciprus legfinomabb, aranysárga homokos strandjai. Középkori kolostor és halászkikötő is található a városban.

Larnaca
Az egykori kikötővárásból kellemes turisztikai központ fejlődött, amely szerencsés arányban ötvözi a kisvárosi arculatot és a turistákat szolgáló infrastruktúrát. Virágokkal gazdagon díszített széles parti sétánya Cipruson a legszebb, amely mentén húzódik a központi homokos strand. A ciprusi kultúrák sokszínűsége megjelenik a városban. A várostól távolabb kiépült üdülőövezetben minden a turisták igényeit szolgálja. Strandja döntően homokos, helyenként apró kavicsokkal keveredik.

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype