geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Banszko

Banszko az ódon hangulatú történelmi városka Budapesttől kb. 900 km-re található. A Pirin hegység tövében, 856 méter tengerszint feletti magasságban, közel 70 kilométernyi sípályával  várja a síelőket.
Banszko egyedülálló egyvelege a hagyományoknak és a modern stílusnak. A város kiépült belvárosával, üzleteivel és éttermeivel idillikus, XIX. század végi bolgár stílusú szépen felújított hagyományos épületeivel a belváros igazán különleges hangulatot varázsol mind a nappali, mind pedig az esti kikapcsolódáshoz. Emellett rengeteg kulturális és gasztronómiai élménnyel gazdagodhat az ide utazó. Hangulatos éttermek és bárok nyújtják a bolgár- és nemzetközi konyha széles választékát. Nem messze a várostól található a Rilai kolostor, amely a Világörökség részét képezi.
Bansko Bulgária legjobb és legmodernebb síközpontja! 

Bansko városa 160 kilométerre található Szófiától, 925 méteres magasságban. Az elmúlt években több tízmilló eurós fejlesztéseket hajtottak végre, lifteket, szállodákat, apartmanházakat építettek. További jó pont, hogy ez a hely a leghóbiztosabb a bolgár síterepek közül, sokszor december közepétől egészen májusig lehet használni a sípályákat, köszönhetően persze a modern hóágyú rendszernek.
A szinte egész szezonban hóbiztos pályák 90%-a hóágyúzott. 1000 és 2560 méter között 5 kék, 8 piros és 1 fekete pálya, valamint sífutópálya is található. Várakozási idő alig fordul elő.
A sípályák északi tájolásúak, a hivatalos statisztika szerint 75 kilométernyi pálya van.
Pályák: kék: 25 km, piros: 35 km, fekete: 15 km
Szintkülönbség:1675 m    
Sífutópálya: 5 km

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype