geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Side

Side, Antalyától 70 km-re, keletre található, a turisták által gyakran látogatott üdülőhely a Török Riviérán. Ezt az elbűvölő, nyüzsgő, igazából egy félszigetre épült kisvárost (melynek neve gránátalmát jelent) a görög telepesek alapították a VI. században. Az egykor görög, római és bizánci fennhatóság alatt álló város virágkora a kora római időktől egészen a késő római-bizánci időkig tartott. Az arabok betörésével a város lassú hanyatlásnak indult. Side, mely sokáig csupán egy ódon hangulatú halászfalu volt, csak a XX. században kezdett újra benépesedni. A tengerbe nyúló félszigeten fekvő, római romokkal tarkított városka tökéletes nyugalmat kínál az ideutazóknak.

Side környezete
Sidében járva az ideutazó úgy érezheti, mintha visszautazna az időben 2000 évet: ugyanazt a harmóniát és békét tapasztalhatja, mint egykor őseink. A csillogó homok és a kellemesen meleg időjárás kedvelt fürdőzőhellyé tette. Side ismert hosszan elnyúló, homokos tengerpartjáról. A várost körülvéve 2 fő partról beszélhetünk, a keletiről és a nyugatiról. Bár közel helyezkednek el egymáshoz, mégis nagyban különböznek. A nyugati part nagyon biztonságos és sekély éppen ezért nagyon népszerű.
Főszezonban mindkét part zsúfolt és különböző vízisport lehetőséget kínál. Ha nyugalomra és csendre vágyunk, akkor sétáljunk keletebbre, ahol a tömegtől távol élvezhetjük nyaralásunkat.

Látnivalók
Side egyik legjelentősebb épülete a 15.000 férőhelyes színház. A tengerparton Athéna és Apollón templomának romjait tekinthetjük meg. A másik jelentős épület Side-ben Vespasianus császár emlékére épített épület, melyet helyreállításakor szökőkúttá alakítottak át. 3 km-re található a megyeszékhely Manavgat, mely romantikus vízeséseiről, duzzasztott taváról, valamint heti piacairól ismert.

Szórakozási lehetőségek
A kikötő környékén számos szabadtéri diszkó, hangulatos étterem, speciális hal étterem, bár és pub található, de a helyi hotelek is számos lehetőséget kínálnak.

Sport
A strandokon számos sportolási lehetőséget kipróbálhatunk: szörf, vizisí, parasailing és banánozás. A szállodákban ezen kívül teniszezni, asztaliteniszezni, röplabdázni lehet, ill. számos egyéb mást sportolási lehetőség közül is választhatunk.

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype