geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Alanya

Alanya  az egyik legnépszerűbb üdülőhely a török riviérán, Törökország Földközi-tengeri régiójában. Közigazgatásilag Antalya tartományhoz tartozik, Antalya városától 120 km-re fekszik. Alanya egyben a tartomány egyik körzetének is a neve. A városban csaknem 10 000 európai él.
Törökországban itt a leghosszabb a strandolási szezon a klíma miatt, a strandok nem túl szélesek, de sekély a víz, többnyire homokos, így ideális a családok számára is.

Nem elhanyagolható szempont az árak színvonala is, mely kb 10 százalékos előnyt jelent más nyaralóhelyekhez képest. Itt nem találunk hatalmas luxusszállodákat, nyilvános homokos strandjuk az út túloldalán található és nem túl dús növényzet jellemzi. Természetesen a város határain kívül itt is épültek új, minden igényt kielégítő szállodák saját partszakasszal, ezeket jól kiépített tömegközlekedés köti össze Alanya városával.
Alanya éjszakai élete sem elhanyagolható, rengeteg disco, bár, étterem és szórakozóhely található központjában, van saját vidámparkja és aquaparkja is, ezért sok fiatal uticélja.
Alanyát a török riviérán nem véletlenül nevezik „24 órás városnak”, hiszen az idelátogató turistákat napkeltétől napnyugtáig a fürdőzés és a kirándulások, napnyugtától napkeltéig pedig az éjszakai pezsgő élet tartja folyamatos mozgásban.

Amennyiben a város történelmi és természeti nevezetességeire kíváncsiak, úgy látogassák meg a turisták által igen kedvelt Damlatas cseppkőbarlangot, a félsziget tetején büszkén álló 13. századi várat, vagy a város szimbólumaként nyilvántartott Vörös Tornyot. Páratlan élményt nyújthat a nyüzsgő bazári forgatag, elvarázsol keleties légkörével, színeivel, illataival, és zajával. Élményt jelenthet egy séta a halászcsónakokat és turistahajókat rejtő kikötőben, de emlékezetes lehet egy hajóút is a barlangokkal tarkított félsziget körül. Alanya, az európaiak kedvelt üdülőhelye. Miután bejártuk a várost, érdemes a mögötte húzódó Toros-hegységbe kirándulni, ahol megismerhetik a török falusi turizmust, cseppkőbarlangokban sétálhatnak, vagy eredeti török ízeket kóstolhatnak meg a Dim Cay folyóra épült hangulatos éttermekben.

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype