geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Ko Chang Thaiföld dél-keleti részén egy sziget, ami Trat tartományhoz tartozik. A neve annyit jelent, hogy Elefánt-sziget, feltehetően azért, mert az alakja olyan, mint egy elefántcsalád rajzolata.

A Thaiföldi-öbölben lévő Ko Chang, Phuket után a második legnagyobb területű sziget, amely turisztikai téren egyelőre még a fejlődés stáiumában van. Az elefántról elnevezett, festői sziget belsejét vízesésekkel tűzdelt érintetlen esőerdő borítja.

Észak-dél irányában 800 méter magas hegylánc húzódik a szigeten, amely fantasztikus hátteret biztosít a partmenti fehérhomokos strandoknak és trópusi pálmaligeteknek. A leglátogatottabb és legmozgalmasabb strand a White Sand Beach (Haad Sai Khao) a sziget nyugati partvonalának északi részén. A strand tiszta és biztonságos.

Erre az elbűvölő szépségű, idilli nyugalmat árasztó szigetre még ma is érvényes előírás, hogy a maximum kétemeletes hotel épület teteje nem érheti el a pálmafák lombkoronáját. Csaknem valamennyi homokos strand a sziget nyugati oldalán található. A keleti oldal partvonala nyersebb. Ko Chang nem a tömegturizmusra fókuszál. Akik nem szeretik a tömegtuirzmust, azok jól fogják magukat érezni Ko Changon!


Hasznos tudnivalók
Pénznem: thai baht (THB, 1 USD = kb. 31 THB). Bankfiókokban vagy hivatalos pénzváltóknál ajánlott váltani; lehet a reptéren is, mert az árfolyam hasonló. Hitelkártyával az üzletekben lehet fizetni, bank automaták megtálalhatok az Idegenforgalmi helyeken.
Nyelv: hivatalos nyelv a thai. Minthogy Thaiföld – ellentétben a környező ázsiai országokkal – soha nem volt sem angol, sem francia gyarmat, így az angolt inkább csak az idegenforgalmi helyeken beszelik.
Beutazási szabályok: hazautazástól számított +6 hónapig érvényes útlevél
Időeltolódás: + 6 óra.
Elektromos áram: 220 V, europai szabvány.
Egészség: kötelező védőoltás nincs, de malária elleni védelem ajánlott. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt.
Vallás: 95 % buddhista, 4 % muzulmán, 1 % keresztény. A csodás kialakítású buddhista szentélyekben szívesen látják a turistákat. Javasolt azonban a szolid, nem kihívó jellegű öltözet es a visszafogott viselkedés a szent helyeken, ahol általában a helyiek a turisták fényképezőgépeinek kattogása közben elmélyülten imádkoznak.

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype