geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Ko Samui-t Thaiföld gyöngyszemeként is szokták emlegetni. A turisták körében az édenkertnek nevezett trópusi sziget a Thai Öböl délkeleti részén található, területe 247 négyzetkilométer, ezzel a királyság harmadik legnagyobb szigete. Kókuszpálma ligetek és fehérhomokos álomstrandok harmonizálnak a türkizkék tengerrel.

Töltse álmai nyaralását Ko Samui-n! A szigeten egyaránt találhatóak nyugodt, romantikus tengeröblök, idilli halászfalvak és pezsgő éjszakai élet.Ko Samui - a fürdés mellett - számos egyéb szórakozási lehetőséget nyújt a látogatóknak - mindezt nagyon kellemes árakon! És ami a legfontosabb: féltve óvják a páratlan természeti környezetet - a turisták gyönyörködtetésére.

Strandok

Thaiföld harmadik legnagyobb szigete a Koh Samui tucatnyi, pálmákkal szegélyezett stranddal rendelkezik.
A két leghosszabb Chaweng és Lamai - a legjobban kiépített. A kisebbek, mint a Chaeng Mon, Tong Yang és Mae Nam olyanok, mint egy képeslap. Tiszta kék tenger, fehér homokos strand, buja zöld kókuszpálma-ültetvények.
Koh Samui 35 000-es lakossága főleg halászatból, kókusztermesztésből és kereskedelemből él, bár manapság sokan a turizmussal is kapcsolatba kerültek.

Nathon a sziget legnépesebb területe és egyben fővárosa. Ide érkeznek a kompok és a buszok a szárazföldről.
Nathonon kívül csak csendes falvak vannak, ahol a halászhajók kirakodásának, hálói javításának vagy a, kókuszdió betakarításának mindennapi munkáit láthatjuk.


Hasznos tudnivalók
Pénznem: thai baht (THB, 1 USD = kb. 31 THB). Bankfiókokban vagy hivatalos pénzváltóknál ajánlott váltani; lehet a reptéren is, mert az árfolyam hasonló. Hitelkártyával az üzletekben lehet fizetni, bank automaták megtálalhatok az Idegenforgalmi helyeken.
Nyelv: hivatalos nyelv a thai. Minthogy Thaiföld – ellentétben a környező ázsiai országokkal – soha nem volt sem angol, sem francia gyarmat, így az angolt inkább csak az idegenforgalmi helyeken beszelik.
Beutazási szabályok: hazautazástól számított +6 hónapig érvényes útlevél
Időeltolódás: + 6 óra.
Elektromos áram: 220 V, europai szabvány.
Egészség: kötelező védőoltás nincs, de malária elleni védelem ajánlott. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt.
Vallás: 95 % buddhista, 4 % muzulmán, 1 % keresztény. A csodás kialakítású buddhista szentélyekben szívesen látják a turistákat. Javasolt azonban a szolid, nem kihívó jellegű öltözet es a visszafogott viselkedés a szent helyeken, ahol általában a helyiek a turisták fényképezőgépeinek kattogása közben elmélyülten imádkoznak.

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype