geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Phuket a népszerű déli üdülősziget szép strandokkal és rengeteg szolgáltatással várja az utasokat.
Phuket varázsát nyüzsgő forgatagú élénk üdülőhelyek (Patong,Karon,Kata) mellett a környező szigetvilág trópusi partjai és mészkő szirtjei nyújtják. Érdemes legalább egy hajókiránduláson részt venni!

Strandok

Kamala Strand: Kamala beach egy homokos tengerpart Patong városától északra. Kamala Beach főleg nyugodt légkörével vonzza a turistákat, mivel eddig ide még nem tört be a tömeges idegenforgalom, és ezért itt a főszezonban is nyugodt, pihenésre alkalmas légkör uralkodik.
Kata Beach: Szép környezet, dús növényzet, tagolt tengerpartok, hosszú fövenyű strandok, csodás öblök biztosítják a kellemes üdülést.
 Patong Beach: Ebben a régióban találhatók a legszebb merülő helyek, emellett a parton is számtalan szórakozási lehetőségre nyílik alkalom.
Phang Nga-öböl: A Phukettől 95 km-re elterülő öböl több száz szigetének nagy része egy nemzeti park részét képezi. A part mentén mangrove-erdők húzódnak, a tenger által sziklába vájt barlangok, illetve meghatározhatatlan alakú mészkősziklák köztük a legismertebb, az ún. James Bond szikla - felejthetetlen élményt nyújtanak.
Rawaii Beach: A naplementéiről híres Thaiföld szinte valamennyi üdülővárosában lehet erre a célra alkalmas helyet találni. Phuketen a Phromothep-fok a legjobb, amely a Kata és a Rawaii beach között található és egyben a sziget legdélebbi pontja.

Hasznos tudnivalók
Pénznem: thai baht (THB, 1 USD = kb. 31 THB). Bankfiókokban vagy hivatalos pénzváltóknál ajánlott váltani; lehet a reptéren is, mert az árfolyam hasonló. Hitelkártyával az üzletekben lehet fizetni, bank automaták megtálalhatok az Idegenforgalmi helyeken.
Nyelv: hivatalos nyelv a thai. Minthogy Thaiföld – ellentétben a környező ázsiai országokkal – soha nem volt sem angol, sem francia gyarmat, így az angolt inkább csak az idegenforgalmi helyeken beszelik.
Beutazási szabályok: hazautazástól számított +6 hónapig érvényes útlevél
Időeltolódás: + 6 óra.
Elektromos áram: 220 V, európai szabvány.
Egészség: kötelező védőoltás nincs, de malária elleni védelem ajánlott. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt.
Vallás: 95 % buddhista, 4 % muzulmán, 1 % keresztény. A csodás kialakítású buddhista szentélyekben szívesen látják a turistákat. Javasolt azonban a szolid, nem kihívó jellegű öltözet es a visszafogott viselkedés a szent helyeken, ahol általában a helyiek a turisták fényképezőgépeinek kattogása közben elmélyülten imádkoznak.


Fakultatív programok

• Phuket szigettúra (félnapos) 5.900.- Ft

• Phang Nga öböl + James Bond sziget ( hajó + busz) 12.500.- Ft

• Phi Phi sziget hajóval 8.500.- Ft

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype