geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Pattaya-t egész Ázsia legfelkapottabb üdülővárosának tartják, Bangkoktól mindössze 100 km-re délre a Thai -öböl partján fekszik. Népsűrűségét köszönheti jó strandjainak, valamint a szolgáltatások és programlehetőségek különleges bőségének.

Strandok
•    Jomtien Beach
•    Pattaya Beach
kompon vagy motorcsónakkal megközelíthető (30-40 perc) közeli Ko Larn (Coral) sziget valamelyik strandjára. Csodaszép a tengervíz. Vannak zsúfolt strandok, de vannak nyugodt, romantikusak is.

Hasznos tudnivalók
Pénznem: thai baht (THB, 1 USD = kb. 31 THB). Bankfiókokban vagy hivatalos pénzváltóknál ajánlott váltani; lehet a reptéren is, mert az árfolyam hasonló. Hitelkártyával az üzletekben lehet fizetni, bank automaták megtálalhatok az Idegenforgalmi helyeken.
Nyelv: hivatalos nyelv a thai. Minthogy Thaiföld – ellentétben a környező ázsiai országokkal – soha nem volt sem angol, sem francia gyarmat, így az angolt inkább csak az idegenforgalmi helyeken beszelik.
Beutazási szabályok: hazautazástól számított +6 hónapig érvényes útlevél
Időeltolódás: + 6 óra.
Elektromos áram: 220 V, európai szabvány.
Egészség: kötelező védőoltás nincs, de malária elleni védelem ajánlott. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt.
Vallás: 95 % buddhista, 4 % muzulmán, 1 % keresztény. A csodás kialakítású buddhista szentélyekben szívesen látják a turistákat. Javasolt azonban a szolid, nem kihívó jellegű öltözet es a visszafogott viselkedés a szent helyeken, ahol általában a helyiek a turisták fényképezőgépeinek kattogása közben elmélyülten imádkoznak.


Fakultatív programok

Colosseum show
Ázsia legmodernebb, minden képzeletet felülmúló transzvesztita kabaré müsora.

Fatemplom
Egy templom mely több mint 20 éve épült, kizárolag természetes anyagokból. Az épületet aprolékossan kidolgozott hindu és buddhista motivumok diszitik.

Úszó piac
Az úszó piac a tradicionális thai vizikereskedelem hangulatát idézi. Rövid utazás során megérkezünk Pattaya déli részén ( Na jomtien ) fekvő piacra, ahol megtekintjük az árusok portékáit. Ezt követoen lehetoségünk nyillik csónakkal körüljárni a piacot.

Kígyó show
A pattayai farmon a kígyók gondozói egy látványos előadás keretén bellül mutatják meg a kígyóméreg kinyerésének nem veszélytelen folyamatát.

Vízalatti világ
Tengeri akvárium. Mely több mint 500 fajta élőlénynek ad otthont.
A kialakított vizalatti alagútban egy lenyügöző világ tárul elénk.

Mini város
A miniváros területén híres sziámi épületek és a világ látványosságainak kicsinyített mását tekinthetjük meg egy, a parkban tett séta alkalmával.

Elefánt falu
A falu 1973- ban nyílt az elefántok megmentése céljából. Az turákból származó bevételt az állatok ellátására forditják.
A szállodában való talállkozás ( 09:30 ) után, egy rövid utazást követően megérkezünk az elefánt faluba.
Elsőként találkozunk a kiselefántokkal, majd 10:30- kor elkezdődik a dzsungel túránk elefánt háton.
Az út során megismerkedünk a növényvilággal, látogatást teszünk egy “ selyemházban “, majd egy halastónál. A visszautat marhafogaton tesszük meg, a programot egy finom ebéddel zárjuk.

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype