geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások


Kanári-szigetek
A Kanári-szigetek Spanyolország legdélebbi autonóm közössége. Hét nagyobb és több kisebb sziget csoportját Marokkó partjaitól 125–200 km-re találjuk az Atlanti-óceánban. A szigetek összterülete 7500 km2. A turisztikai paradicsom két provinciára, tartományra oszlik. Las Palmas tartományhoz tartozik Lanzarote, Gran Canaria és Fuerteventura szigete, Santa Cruz de Tenerife tartományt Tenerife, La Palma, Gomera és Hierroalkotja.

Gran Canaria

                    
A Kanári-szigetek „kis kontinense” a Gran Canaria, mely a szigetcsoport legdélebbi tagja.  Ez a sziget maga a testet öltött változatosság. Akár az élővilágát, akár az éghajlatát, akár aföldrajzi adottságait vesszük figyelembe. A sziget szabályos kört formál 1560 négyzetkilométeren. Évente két és félmillió turista látogat el a szigetre.

A sziget fővárosát, Las Palmas de Gran Canariat a XV. században alapították, ez a Kanári-szigetek legnagyobb városa. Három strandja van, Las Canteras, Las Alcaravaneras és San Cristobal, továbbá egy kikötője. A fővárosnak van egy óváros része, a Vegueta, ahol sok szép régi épületet láthatunk. Ebben a városrészben érdemes megnéznünk a Santa Ana székesegyházat, mely háromszáz éven keresztül épült. A másik szintén nagyon régi városrész a Calle Triana, mely a legfontosabb bevásárló negyed a térségben. Gran Canaria legnagyobb nyaralóvárosa a Playa del Inglés, ez egy hatalmas üdülőváros. Két dolog jellemzi, a strand és az éjszakai szórakozás. Puerto Rico is igen népszerű hely, hiszen télen is nyárra jellemző a hőmérséklet, továbbá a városban egy mesterséges strand is található. Playa del Inglés mellett található Maspalomas, mely egy igen régi nyaralóhely. Érdemes meglátogatni a világítótornyát, a 68 méter magas El Faro de Maspalomas-t, továbbá a strandját, mely 6 kilométer hosszú, de jóval csendesebb Playa del Inglés-nél.

Érdemes még megnézni Puerto de Mogan-t, melynek egy része az óvárosban a mai napig eredeti formáját mutatja. Továbbá mindenképpen nézzük meg Firgast, mely a térség legszebb települése.

Híres az ásványvizéről és a faluban épített mesterséges vízesésről.
A szigeten található óriási botanikus kert, a Palmitos Park valamint a fővárostól nyolc kilométerre helyezkedik el a Kanári-kert, a Jardin Canario, melyet 1950-ben alapított egy svéd botanikus, kifejezetten azzal a céllal, hogy az idelátogatóknak megmutassa a sziget hihetetlenül gazdag élővilágát.
A szigetet az extrém sportokkedvelői is nagy előszeretettel látogatják, hiszen a hegymászás itt engedélyezett, amire nagyon alkalmas az 1800 méter magas Roque Nublo szikla, mely egy vulkánkitörés által jött létre.


Tenerife
Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb és legismertebb szigete, évente 3,5 millióan látogatnak el ide. Tenerife két hegységgel és egy tűzhányóval, a Pico de Teide-vel rendelkezik. A déli parton található Playa de las Americas, ahol minden megtalálható, ami egy mozgalmas nyaraláshoz feltétlenül szükséges.

Rengeteg szórakozóhely, sportolási lehetőségek, strandok, ebből adódóan a város elég zsúfolt és zajos, de ezzel együtt a legjobb szórakozást nyújtja azok számára, akik nem pihenni, sokkal inkább fergetegesen kívánnak kikapcsolódni. Akik inkább tartalmasabb nyaralásra vágynak, azok számára Puerto de la Cruz a megfelelő célpont, mely nemrég még egy halászfalu volt, és meg is tartotta régi stílusát. A városnak van egy szép botanikus kertje és sok szép temploma. Tenerife régi fővárosa La Laguna volt, mely egy egyetemmel is rendelkezik, ezért az állandó lakosokon és a turistákon kívül 30 ezer egyetemista is a város ideiglenes lakója. La Laguna-ban egymást érik a több száz éves házak és szobrok, így megőrizte régi hangulatát. A XVIII. század eleje óta Santa Cruz a sziget fővárosa.
800 méter magas sziklák határolják azt az öblöt, ahol Los Gigantes helyezkedik el. Leginkább hajóval lehet megközelíteni. A falu csendes, ezért nem csak a nyugalomra vágyó látogatóknak, de a bálnáknak és delfineknek is kedvenc helye ez a térség. A tűzhányó, a Teide lábánál helyezkedik el Los Realejos, aminek különlegessége a fekete homokos part, az El Socorro. Aki értékeli a kiváló borokat, az mindenképpen ejtse útba Icod de los Vinos falut. A minőségi borokon kívül láthatjuk a fokozottan védett sárkányfát is, melynek kora 600 év körül van és 16 méter magas.

Tenerife strandjai a felmérések szerint a legtisztábbak egész Európában. Puerto de la Cruzban a Martinez tó az egyik legnépszerűbb strand, mely tulajdonképpen egy mesterséges tó tengervízzel feltöltve. Tőle nem messze van a Martianez strand, ahova inkább a szörfösök látogatnak előszeretettel. Nagyon közkedvelt még Puerto de Santiago falu strandja, a Playa de la Arenat.
Tenerifén találhatjuk az ország legmagasabb hegycsúcsát is, a Teide-t, teljes nevén Pico de Teide, mely egy tűzhányó, körülötte minden nemzeti parki védelem alá esik.
Puerto de la Cruzban ellátogathatunk az állatkertbe, mely nem egy szimpla zoo-park, hanem egy teljes komplexum. Van bent botanikus kert, állatkert, akvárium, delfin-show, fóka-show, papagáj-show.
Tenerife legnagyobb rejtélye a Güimari piramisok, melyek nagyon érdekesek, és roppantul hasonlítanak a mexikói piramisokra.

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype