geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Valencia tartomány

Valencia tartomány (katalánul és valenciaiul Província de València, spanyolul Provincia de Valencia) egy tartomány Spanyolország keleti részén, Valencia autonóm közösségben, a Földközi-tenger partján. Székhelye Valencia.
Valencia egy autonóm közösség Spanyolországban. A Sénia és a Segura folyók között terül el 23 255 négyzetkilométeren, földközi-tengeri partvonala 518 kilométer hosszú. Lakosainak száma 4,5 millió (2004-es adat). Valencia irányítása alá tartoznak a Columbretes-szigetek (Illes Columbretes) és Nova Tabarca. Ezek a határok nagy mértékben a hajdani Valenciai Királyság határait tükrözik.

Elchetől csak 23 km-re található Valencia tartomány székhelye. A város fejlett iparán kívül kiemelkedő nyári, sőt téli idegenforgalmi központ, nagy forgalmú repülőtérrel. A várost görögök alapították Akra Leuka néven, amely napsütésre utal. Hasonlóan a későbbi római Lucentum, vagy a mór Lecant (Al-Lucant) nevekhez.
Strandja évről-évre vonzza a látogatókat, de a város karaktere is igen szerethető. Egy séta az óváros hegyoldalbeli sikátoraiban, vagy vacsora a tengerparti sétányon, az esti nyüzsgés, mind-mind megéri a fáradtságot. Napokat el lehet itt bóklászással tölteni, de látnivalói közül meg kell említeni a város látképét meghatározó Szent Borbála-várkastélyt (Castillo de Santa Bárbara).

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype