geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Bécs

Bécs Ausztria fővárosa és egyben legnagyobb városa, valamint az ország kilenc szövetségi tartománya közül az egyik. Bécs a Duna két partján, a Bécsi-medence (Wiener-Becken) északnyugati végében fekszik. Nyugati peremén kezdődik az Alpok vonulatához tartozó Bécsi-erdő (Wienerwald).

A főváros az ország egyik szellemi, kulturális és gazdasági központja is, ahol mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. Bécs lenyűgöző, történelmi emlékeivel méltán nevezhető a turisták egyik kedvenc állomásának. Területén rengeteg múzeum található, melyek különböző tárlatokkal és állandó kiállításokkal várják a turistákat.

A zene fővárosa

Bécset a világ zenei fővárosának is szokás nevezni, mivel számos nagy zeneszerző élt itt, úgy, mint Mozart, Beethoven, Haydn és Mahler. A városban található zenecsarnokok évről évre egyre több látogatót tudhatnak magukénak. A bécsi Filharmonikus Zenekart a világ minden pontján ismerik és a komolyzene egyik legnagyobb képviselőjének tartják. Bécs városa minden évben számos fesztiválnak ad helyszínt, ahol a klasszikus, pop, rock zene legnagyobbjai lépnek fel.
A város összesen 27 kastéllyal és több, mint 150 múzeummal rendelkezik. Egészen a barokk stílusú épületektől a szecesszió stílusáig találhatunk szebbnél szebb műemlékeket.

Látnivalók

Bécs kastélya, mely lenyűgöző méreteivel, pazarló pompájával a régi Ausztria nagyságának és gazdagságának szimbóluma volt. A Hofburg már évszázadok óta lakóhelye Ausztria uralkodóinak. A Habsburgok idején, mint téli palota funkcionált, míg Schönbrunn volt az uralkodók nyári rezidenciája. Jelenleg a köztársasági elnök hivatalos rezidenciája a palota. Hofburgot hatalmas park veszi körbe, amit mindenképpen érdemes meglátogatni, bejárni, és abban is biztosak lehetünk, hogy majdnem mindig találunk valami érdekes programot, mint például télen a karácsonyi vásár, aminek egyik helyszíne a Hofburg kertje.

A város központjától kb. 6 km-re található kastély eredetileg kis kastély volt, melyet vadászkastéllyá építettek át és állatkertet is telepítettek hozzá. A gyönyörű kastély, egykor a Habsburgok által is nagyon kedvelt volt, mint nyári rezidencia funkcionált. A Habsburg dinasztia 1918-as bukása után, az Osztrák Köztársaság irányítása alá került a palota. Ma, Bécs egyik leghíresebb látványossága a kastély és a parkja. A palota hatalmas, több mint 1400 szoba található benne, ezenkívül pedig a palotában illetve az azt körülvevő hatalmas parkban található a Gloriette, egy botanikus kert, a világ legidősebb állatkertje, kocsi múzeum, kápolnák, kutak, és egy labirintus is. Schönbrunn, 1996 óta az UNESCO Világörökség része.

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype