geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Mexikó

Mexikó Észak-Amerika déli részén helyezkedik el. Északról az Egyesült Államok, délkeletről Guatemala és Belize, nyugatról a Csendes-óceán, keletről pedig a Mexikói-öböl és a Karib-tenger határolja. A Föld legnépesebb spanyol nyelvű országa, a legészakibb és legnyugatibb latin-amerikai állam.

Mexikóváros, Mexikó fővárosa és legnagyobb városa. Lakossága elővárosokkal együtt több mint 21 millió fő, ezzel a világ egyik legnagyobb városa. A település a Szövetségi Körzet, azaz a Distrito Federal területén fekszik. A fővárosában járva érdemes ellátogatni a Rózsanegyedbe, ahol csodálatos régi épületeket láthatnak, és nagyszerű éttermekben ebédelhetnek. Történelmi belvárosa a Plaza de la Constitución, itt találhatók a legrégebbi épületek és templomok. Érdemes megnézni az azték piacteret, a Guadalupe Bazilikát, a Nemzeti Palotát vagy a Plaza Garibaldit.

Mexikóról, mindenkinek egyből eszébe jut a hatalmas mexikói kalap, a különleges zene vagy a tequila. Gyönyörű tengerpartokkal és történelmi emlékekkel rendelkezik.

Az ország legnépszerűbb fürdőhelye, Acapulco mely gyönyörű tengerpartokkal várja az utazókat. A város a Csendes-óceán partján fekszik és jelentősége Mexikó gazdaságában főképpen ipari kikötőjének van, illetve mint a nemzetközi turizmus közkedvelt célpontja. Acapulco kikötője így nem csak az ipar számára fontos (cukornád, gyapot, dohány és kávé) de jelentős a tengeri személyhajó forgalom is. A kis halászfalut kb. 40 évvel ezelőtt fedezték fel a turisták. Az egykor nyugodt kis településen ma egy percre sem áll meg az élet. A gyönyörű öböl egymást követő szállodákkal, elit szórakozónegyeddel és kellemesen hullámzó tengerrel méltán büszke a világban kivívott népszerűségére. Égbe törő luxusszállodák, éttermek, bárok, nappali, délutáni és esti strandok vonzzák a turistákat és világsztárok sokaságát évről-évre.

Cancun, Mexikó talán egyik legismertebb és legkedveltebb üdülőhelye a Yucatán-félsziget észak-keleti részén fekvő 25 km hosszú és 500 m széles félszigeten fekszik. Csodálatos, fehérhomokos strandok, kristálytiszta, türkizkék színű tenger és számos vízi sportolási lehetőség csábítja ide a turistákat. A tengerparton impozáns szállodák, bevásárlóközpontok, éttermek és bárok találhatók, melyek minden igényt kielégítenek.

Tulum az egyetlen megmaradt tengerparti romváros, ugyan 120 km-re van a reptérről, viszont igen kedvelt a búvárok körében is, hiszen a tenger vize kristálytiszta és a partoktól már 50 m-re csodálhatják a színpompás korallzátonyokat.

A mexikói konyha az évszázadok során több kultúrából vett át különféle dolgokat, az azték és a spanyol konyha elemeit tartalmazza. A legfontosabb étkezés az ebéd. Este egy kevés gyümölcsöt és tacót fogyasztanak. A fügekaktusz a mexikói konyha egyik alapanyaga. Nemzeti italuk a tequila, ami az agave kaktuszból készül, ezt az italt a mexikóiak csak üdítővel együtt fogyasztják. Ezenkívül a mezcal, a pulque és a sör is kedvelt.
Tőlünk eltérően az ország adottságaiból fakadóan rengeteg tengeri ételt, halat és gyümölcsöt esznek. A mexikói konyha legkedveltebb alapanyagai a tortilla, a bab és a chili. Nagyon kedvelik a húsokat, mindent fűszeresen és csípősen készítenek. Az ínyenceknek meg kell kóstolniuk a tamalest, ami gőzölt kukoricalepény banánlevélbe tekerve.
Érdemes megkóstolni még a nachos sajttal vagy salsa szósszal, tortilla, taco, fajitas csirkéből, chilis bab, enchillada csirkéből.

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype