geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Zakopane

Zakopane a Lengyel Tátra legszebb és legismertebb turistaparadicsoma, mely egy természetes zöldövezetben, a Tátra lábánál fekszik. Egy város, mely legenda, sajátságos aurájú üdülési központ, mely a górálok személyisége tesz még különlegesebbé. Podhale fővárosa és Lengyelország legmagasabban fekvő alpesi jellegű városa.
Művészek, politikusok, a kultúra hírességei és turisták óriási tömegei járnak ide egész éven át. Az egészségükért, a pompás panorámáért és a sportért. Itt csendet és nyugalmat lelnek, anélkül, hogy le kellene mondaniuk a városi kényelemről, rátalálva itt a letagadhatatlan góral vendégszeretetre. A tavasz itt új életet jelent – felébreszti téli álmukból az alvókat, a nyár a nyílt tér és az égbolt közelségéből áradó örömmel teli. Az ősz az önmagukat kereső vándorokat vonzza, a tél pedig – a fehér tombolás szerelmeseit.

Zakopanét évről évre turisták ezrei keresik fel. A város vonzereje a Tátra, mely sokak számára a legszebb hegyeket jelenti. Mágnesként vonz változatossága is: a hegyek alatti lankákat az alpesi csupasz sziklás hegycsúcsoktól csupán 3-4 órányi járás választja el. Maga a város a Tátra- aljai Árokban fekszik, a Tátra és a Gubałówka között. A városi rész 750-1000 méterrel fekszik a tengerszint felett. Zakopane központja a Krupówki és a Kosciuszki utca kereszteződése 838 méteren van. Zakopane klímája hegyi, alacsony évi középhőmérséklettel (+5,1C fok). A leghidegebb hónap a január (-4,5 C fok), a legmelegebb a július (+14,5 C fok).

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype