geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások

Kuba

A Karib-tenger legnagyobb szigete, keletről az Atlanti-óceán, nyugatról a Mexikói-öböl, délről pedig a Karib-tenger mossa határait.
Miközben nem minden rózsás az állandó forradalom kertjében, a politikai elszigeteltség megakadályozta, hogy az ország a turisták tömegének essen áldozatául. A helyiek viszont barátságosak minden látogatóhoz. Gyönyörű igazi fehér homokos karibi strandok, salsa, a világ legjobb szivarjai, történelem, vidám, barátságos és temperamentumos emberek. Kuba a legromantikusabb pillanatokat biztosítja az idelátogatók számára, legyen az egy pálma árnyékában az azúrkék tengerparton, az egyik bárban egy egzotikus koktél mellett, vagy hajnalig tartó tánc közben. A sziget klímája mindig kellemes, mely miatt annyira szemet gyönyörködtető, hogy az idelátogatók el sem hiszik, amit látnak. Kuba egy igazi álom, melyből nem szívesen ébredünk fel.

Kuba az az ország, ahol mindenki a tüzes szamba és rumba ritmusára mozog. Kézzel sodort szivar, kubai rum, türkizkék tenger, káprázatos, fehérhomokos strandok, álomszerű öblök és érintetlen korallszigetek jellemzik a Karib-tenger gyöngyszemének is nevezett szigetországot. Természeti szépségei mellett Kuba rengeteg  érdekes látnivalót is kínál: díszes erkélykorlátok, csodálatos paloták és pompás katedrálisok emlékeztetnek a spanyol hódítások időszakára. A sziget értékeit a múlt század kezdetén fedezték fel, innentől kezdve a világ minden tájáról érkeztek ide turisták. Az utóbbi években Kuba idegenforgalmi szempontból újra virágkorát éli. Ez a változás azonban óriás léptekkel zajlott le: mára már az álomszerű strandok mentén számtalan modern és igényes szálloda közül válogathat az idelátogató. A helyi vendéglátók pedig arról is gondoskodnak, hogy változatos és izgalmas programokkal szórakoztassák vendégeiket. A legismertebb üdülőhely Varadero, mely egyedül, párosan illetve családosan utazó vendégeink számára egyaránt számtalan szórakozási lehetőséget kínál. A természetet és a nyugalmat kedvelő utasainknak pedig a sziget idilli hangulatú, keleti partjait ajánljuk.

Varadero

A Varadero-félsziget varázsa már több mint 100 éve vonzza ide a turistákat a világ minden tájáról. 20 km hosszú, csodálatos, fehérhomokos strand és kristálytiszta víz jellemzi Varadero környékét. A tenger felől érkező kellemes szellő és az árnyat adó pálmafák frissítik fel a nyaralókat a trópusi hőségben. A jellegzetes karibi hangulatról a strandon játszó együttesek, helyi ételeket és italokat kínáló kellemes éttermek és bárok gondoskodnak. A strandon színvonalas szállodákat találnak, egészen a luxus kategóriáig, valamint számos vízi sportot és a golfozást is kipróbálhatják. Továbbá érdemes ellátogatni a kb. 18 km-re fekvő Cárdenasba és Havannába (kb. 90 perc autóval) is. A repülőtérről a busztranszfer Varaderóba kb. 35-60 perc (a szállodák fekvésétől függően).

Havanna

Kuba fővárosa, a karibi szigetvilág egyik legszínesebb és  legelevenebb városa, a spanyol gyarmati települések talán legjellegzetesebb példája. 1982-ben az UNESCO a világörökség részévé választotta, azóta óriási átalakuláson ment keresztül.

Havannát 1519-ben alapították egy mély tengeröböl védett torkolatában. Eredetileg kereskedelmi kikötőváros volt, 1607-ben lett Kuba fővárosa. Havanna a legkevésbé sem modern nagyváros. Sok a romos épület, szembetűnőek a nehéz életkörülmények, a helyiek viszont békésebb ütemben, elégedettebben élik mindennapjaikat. Kuba fővárosa építészeti emlékeivel, nyüzsgő éjszakai életével és nosztalgikus légkörével azonban egyre nagyobb számban vonzza a turistákat.

Hasznos információk

Beutazás, vízum: Magyar állampolgároknak vízum (turistakártya) és a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes útlevél szükséges Kubába. Az ügyintézési idő kb.1 hét.

Egészségügyi előírások: a csapvíz iható, kötelező védőoltás nincs. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu.

Időeltolódás: - 5 óra Magyarországhoz képest.

Időjárás: Kuba éghajlata szubtropikus. Két évszak váltakozik: az esős nyári évszak (május – október) és a szárazabb téli időszak (november – április). Télen az átlagos hőmérséklet 18 – 27 fok, a páratartalom igen magas.

Hivatalos fizetőeszköz: konvertibilis kubai peso (CUC). 1 EUR = CUC

Repülési idő:
    
kb. 12 óra 30 perc Havannáig.

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype