geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Bor, mámor, Toszkána repülővel

Bor, mámor, Toszkána repülővel

Időtartam: 5 nap/ 4 éj

Ellátás: félpanzió

Utazás: repülővel Budapestről

Elhelyezés: 4* szállodában

Időpont: 2020. szeptember 20.

Bor, mámor, Toszkána

repülővel

1. nap Indulás Budapestről a délelőtti órákban közvetlen repülőjárattal irodánk idegenvezetőjével Bolognába. Az érkezést követően folytatjuk utunkat Toszkána felé, ahol elsőként a nyugati részen található Pisában tartunk városnézést. A nyüzsgő, turistáktól zajos Csodák mezejére megyünk, mely az UNESCO Világörökségének része. Láthatjuk a keresztelőkápolnát, a székesegyházat és köztük talán a legtöbbet fotózott Ferde tornyot is, majd a szép középkori és reneszánsz város műemlékeivel, palotáival, tereivel ismerkedünk. Innen indulunk a szállásunk felé gyönyörű toszkán tájakon át. Szállás és vacsora Siena környékén idilli környezetben. A dombtetőn épült tradícionális, toszkán vidéki stílusú, medencés 4 csillagos szállodából csodás naplemente tárul elénk. (4 éj)

2. nap Reggeli után egész napos városnézés Firenzében, a reneszánsz művészet és a Mediciek városában: a méltán híres Szent Kereszt (Santa Croce) bazilika; a Dóm tér a Harangtoronnyal, a Székesegyházzal, a Keresztelőkápolna a Paradicsom kapujával; a kormányzósági palota (Palazzo Vecchio); az öreghíd (Ponte Vecchio), Pitti Palota, majd szabadprogram keretében, aki szeretné megtekintheti az Uffizi Képtár számtalan alkotását vagy a Pitti Palotát és kertjét. A kora esti órákban a Michelangelo kilátóról még búcsút veszünk a varázslatos várostól és visszaindulunk a szállodába. Vacsora a szállodában.

3. nap Ez a nap a középkor és az ínyencségek jegyében zajlik. Reggeli után elsőként Sienát keressük fel, melynek belvárosa a Világörökség része. A híres, kagyló formájú főterén, a Piazza del Campon megnézzük a Városházát, mely Olaszország egyik legszebb gótikus épülete. Akik bírják és mesés kilátásban szeretnének gyönyörködni, azok megmászhatják a Torre del Mangia harangtorony mind a 400 lépcsőjét, majd a Dóm téren megtekintjük a híres, gótikus sienai székesegyházat. Egy kis szabadidő után délután a tornyok városát, San Gimignano-t, azaz a „középkori Manhattant” keressük fel. Mintha csak egy középkori film díszletei tárulnának elénk az óváros fallal körülvett szűk utcáin, sikátorain. A mindig nyüzsgő utcácskákon számtalan üzlet kínálja portékáit, vannak itt varázslatosan szép kerámiák, ajándéktárgyak, ízlésesen megmunkált toszkán bőrárú, melynek illata keveredik a toszkán szalámi, sajt és zamatos bor illatával. Szabadidőben pedig megkóstolhatjuk a világ legfinomabb fagylaltjait is. Vacsora a szállodában.

4. nap A mai napon egy kicsit a filmek világába látogatunk. Reggel elutazunk Cortonába. Ezt az ősi etruszk várost napjainkban a "Napsütötte Toszkána" című romantikus film tette híressé és népszerűvé, melyet Frances Mayes regénye alapján készítettek és a jelenetek sok részét itt forgatták. Cortonából felejthetetlen kilátás nyílik a város körüli olivaültetvényekre és a Trasimeno-tóra. Innen a toszkán vidék egyik gyönygszemét, a reneszánsz Montepulciano városkát keressük fel, melynek híres borát „minden borok királyának” is neveznek. Toszkána leghíresebb borainak egy része ma is itt készül. Városnézésünk után a lágy toszkán dombok és cédrusok között utazunk vissza a festői Orcia völgyön keresztül egy-egy fotószünetre megállva. Este egy nagyszerű borkóstolón veszünk részt, ahol a kitűnő borok mellett, helyi olivaolajat és toszkán sajtokat is kóstolunk. Vacsora a szállodában.

5. nap Reggeli után még megpihentetjük szemünket ezen a feledhetetlen Chianti vidéken, majd indulunk a repülőtérre Bolognába. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Pisa, Csodák mezeje

Montepulciano

Firenze panoráma

Firenze, Palazzo Vecchio

Firenze, Palazzo Vecchio

Val d'Orcia

Siena főtér

Cortona

San Gimignano

Val d'Orcia

Montepulciano, Vino Nobile

Tipikus toszkán üzlet

Montepulciano

Siena utcarészlet

Az Orcia völgye

Időpont:         2020. szeptember 20- 24. (5 nap/ 4 éj)
Utazás:           repülővel Budapest- Bologna -Budapest útvonalon, idegenvezetővel
Elhelyezés:    4 csillagos idilli, rusztikus, toszkán szállodában, 2- 3 ágyas szobákban
Ellátás:           büféreggeli + bőséges tradícionális vacsorák

  Időpontok

  5 nap/ 4 éjszaka

 

 

 

Árak 2020

budapesti indulással

repülőjegy, fix ülőhely a repülőn, kis kézipoggyász, reptéri illetékek, szállás, félpanzió, programok, idegenvezető  Ft/fő

2 - 3 ágyas szobában

 szeptember 20 - 24.

249.600.- Ft/ fő

Helyben fizetendő költségek:

- Belépők, transzferek, behajtási illetékek, borkóstoló, helyi idegenforgalmi adó: 170 Euro/fő

  Kedvezmények:

  - 6.000.- Ft/fő törzsutaskedvezmény* a részvételi díjból

    legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  - * törzsutasnak számít az, aki az elmúlt 2 évben legalább 2 alkalommal

     minimum 3 napos vagy annál hosszabb utazáson vett részt

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Figyelem!                                                                                                          Az utazási költség a fedélzetre felvihető kis kézipoggyászt (40x30x20cm) tartalmazza. A feladott poggyász típusát kérjük a foglaláskor jelezze: 15.900.-Ft(max.20 kg), 21.800.- Ft(max.32 kg)

A repülőjegy és a poggyász ára a foglalás időpontjának függvényében változhat, ezért érdemes időben foglalni!

Transzfer
:  .kb.18.000.- Ft/ fő Debrecen–Budapest repülőtér–Debrecen

Minimális létszám:     25 fő (kiscsoportos felár minimum 18 fő esetén 12.000.- Ft/fő)

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Egyágyas felár: 67.400.- Ft/ 4 éj

Utasbiztosítás: 530.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype