geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Tirol és Bajorország kincsei...    látogatóban a hegyi doktornál

Tirol és Bajorország kincsei... látogatóban a hegyi doktornál

Időtartam: 5 nap/ 4 éj

Ellátás: félpanzió

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3* tiroli szállodában

Időpont: 2020. szeptember 09.

Tirol és Bajorország kincsei

látogatóban a hegyi doktornál

1. nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban Ausztrián keresztül Németországba, Berchtesgadenbe. A lenyűgöző panorámájú Sasfészek, Berchtesgaden vidékének történelmi kilátóhelye, melyet Bajorország gyöngyszemeként is emlegetnek és Adolf Hitler kapta ajándékba az 50. születésnapjára. Az út mely felvezet ide Németország lemagasabban fekvő útja. A Sasfészekből 1834 méter magasságból tekintünk le mi is a már szinte álomszerű tájra. A pazar élmények után utazunk tovább Ausztria, Tirol tartománya felé. Szállás és vacsora egy tradicionális, tiroli szállodában, több mint 600 m tengerszint feletti magasságban idilli környezetben a hegyek között, kristálytiszta levegőben, a „hegyi doktor” szomszédságában. (4 éj)

2. nap Reggeli után elutazunk Kufstein várához. Az Inn partjának szikláin álló 13. századi impozáns erődítményt I. Miksa császár építtette újjá. Az erődítmény legnagyobb érdekessége a Császártorony, ahol azok a cellák vannak, amelyekben a magyar politikai foglyokat őrizték és itt raboskodott Rózsa Sándor, a híres betyár is. A magyar állam emlékkiállítást rendezett be a 10-es cellában. A várban a néprajzi múzeumot is megtekinthetünk. Az erőd udvarán látható a világ első szabadtéri orgonája, mely minden délben megszólal. Délután Tirol tartomány fővárosába, Innsbruckba utazunk, mely az Inn folyó völgyében fekszik. Rövid városnézés az Alpok gyöngyszemének is nevezett, elegáns és mindig pezsgő élettel teli, mágikus szépségű alpesi városban. A kivételes vonzerővel bíró város főbb látnivalói, mint pl. Goldenes Dachl (Aranytetős ház), Szent Jakab templom, Hofburg császári palota (kívülről) megtekintése után ellátogatunk a csillogó Swarovski palotába is, ahol többek között káprázatos kristály ékszereket is lehet vásárolni, majd szabadidő a csodálatos színekben pompázó festett falu házak és paloták között a sétálóutcákon. Innen Szállás és vacsora a szállodában.

3. nap Egy csodálatos, élménydús és egészséges napot töltünk a hegyek között a Wilder Kaiser régióban! Elsőként meglátogatjuk a „hegyi doktort”! Ellmauba, Goingba és Söllbe megyünk, azokba a tündéri tiroli városkákba, ahol a Hegyi doktor című filmsorozat sok-sok részét forgatták. Felkeressük a forgatási helyszíneket: a rendelőt, a fogadót, templomot és a csodás panorámájú lakóházat is, majd élvezzük a film által és a valódi település adta örömöket. Szabadidő után irány a természet! A világ egyik legmodernebb felvonójával percek alatt felérünk a hegytetőre, a Hartkaiserre (kb.1500 m), ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk a környék több ezer méteres mesés hegyeire, a völgyekre, tavakra. Átadjuk magunkat a mozgás örömének és sétálunk a kristálytiszta levegőjű turistaútakon apró tavak mellett, vagy akinek kedve támad, mehet még feljebb a különböző irányba induló hegyi liftekkel. Este visszatérünk a szállodába, majd vacsora.

4. nap Reggeli után fakultatív programként egy igazi álomvilágba utazunk, hogy megtekintsük a világ egyik legismertebb kastélyát, a mesebeli Neuschwanstein kastélyt. A magányos sziklaszirtre épült kastélyt II. Lajos bajor király építtette, hogy egyik gyermekkori álmát valóra váltsa. A kastély egyes termeit és berendezését Richard Wagner operáinak szereplőivel díszítette. A kastélylátogatás és a végtelen fotózás után ismét lemegyünk a völgybe, ahol lehetőségünk lesz egy kis szabadidőt eltölteni a tóparton vagy „felsétálni” a Hohenschwangau kastélyhoz, melyet II. Miksa bajor király építtette fiának az akkor még gyermek II. Lajosnak. Délután felkeressük a „Romantikus út” végén, az Alpok lábánál megbúvó Füssen városát, melyet Bajorország legromantikusabb városának tartanak. Sétálunk a szép fekvésű városkában és gyönyörködünk a középkori óváros színes házaiban, sikátoraiban, majd megpihenhetünk egy hangulatos kávézó teraszán, hogy élvezzük ezt a szépséget. Szállás és vacsora a szállodában. Fakultatív program ára: 11.500.- Ft/ fő + belépő kb. 20 Euro

5. nap Reggeli után elbúcsúzunk ettől a felejthetetlen vidéktől és indulunk a királyok tavához, azaz a Königseehez, Bajorországba. A gyönyörű fjordszerű smaragdzöld tavat hatalmas hegyek ölelik át, ahol igazi nyugalom várja az odalátogatót, így nem véletlen, hogy az egyik legkedveltebb úti cél Németországban. Egy hajókiránduláson veszünk részt, hogy megcsodálhassuk a víz, a hegyek és az ég találkozását a tavon. Kikötünk a Szent Bertalanról elnevezett, különleges hagymakupolás templomnál, és akinek kedve támad itt akár megkóstolhatja a helyi specialitásokat és halételeket a félszigeten. Visszatérve a hajókirándulásról utazunk hazafelé Ausztrián keresztül. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Innsbruck, Aranytetős ház

Kufstein vára

A hegyi doktor rendelője

Hartkaiser

A filmbéli fogadó

Wilder Kaiser régió

Az idilli rendelő

A doktor lakóháza

Felvonó a Hartkaiserre

Panoráma a Hartkaiserről

Füssen óvárosa

Neuschwainstein kastély

Füssen óvárosa                                       Königsee és a Szent Bertalan templom

Időpont:       2020. szeptember 9 - 13. (5 nap/ 4 éj)
Utazás:         légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés 3 csillagos tiroli szállodában idilli környezetben, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás:         félpanzió (büféreggeli és 3 fogásos vacsora)

  Időpontok

  5 nap/ 4 éjszaka

 

 

Árak 2020

autóbusz, fix ülőhely az autóbuszon, szállás, félpanzió, programok és idegenvezető Ft/fő


2 - 3 ágyas szobában

 szeptember 9 - 13.

125.300.- Ft/ fő

Helyben fizetendő költségek:

- Belépők, hajójegy, felvonók, helyi idegenforgalmi adó, Vox készülék a városnézésekhez: 120 Euro/fő

Felszállási lehetőség:   Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc(M3-as), Budapest, Tatabánya, Győr (M1-es)
Minimális létszám:        37 fő

  Kedvezmények:

   - 5.000.- Ft/fő törzsutaskedvezmény* a részvételi díjból

     legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  - * törzsutasnak számít az, aki az elmúlt 2 évben legalább 2 alkalommal

     minimum 3 napos vagy annál hosszabb utazáson vett részt

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

 

A katalógusban/honlapon megjelenő írásos tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Egyágyas felár: 35.400.-Ft/ 4 éj

Utasbiztosítás: 450.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype