geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Tavak, hegyek, romantika...      Bódeni-tó, Bajorország és Liechtenstein

Tavak, hegyek, romantika... Bódeni-tó, Bajorország és Liechtenstein

Időtartam: 4 nap/ 3 éj

Ellátás: reggeli+vacsora

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3* szállodában

Időpont: 2019. augusztus 17. ; 2019. október 19.

Tavak, hegyek, romantika

Bódeni-tó, Bajorország és Liechtenstein

1. nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban Budapesten keresztül Németországba. Késő délutáni érkezünk meg a bajor tartomány egyik legszebb városába, Ulmba. Ismerkedünk a Duna partján fekvő Ulm hangulatos óvárosával, ahol egymást érik a festői utcácskák a több száz éves fagerendás házakkal, láthatjuk a Pazar díszítésű impozáns városházát, valamint a Münstert, mely a világon a legmagasabb templomtoronnyal büszkélkedhet. Szállás és vacsora Ulm mellett a szállodában. (3 éjszaka)

2. nap Reggeli után egy igazi álomvilágba utazunk, hogy megtekintsük a világ egyik legismertebb kastélyát, a mesebeli Neuschwanstein kastélyt. A magányos sziklaszirtre épült kastélyt II. Lajos bajor király építtette, hogy egyik gyermekkori álmát valóra váltsa. A kastély egyes termeit és berendezését Richard Wagner operáinak szereplőivel díszítette. A kastélylátogatás és a végtelen fotózás után ismét lemegyünk a völgybe, ahol lehetőségünk lesz egy kis szabadidőt eltölteni a tóparton vagy felsétálni a Hohenschwangau kastélyhoz, melyet II. Miksa bajor király építtette fiának az akkor még gyermek II. Lajosnak. Délután felkeressük a „Romantikus út” végén, az Alpok lábánál megbúvó Füssen városát, melyet Bajorország legromantikusabb városának tartanak. Sétálunk a szép fekvésű városkában és gyönyörködünk a középkori óváros színes házaiban, sikátoraiban, majd megpihenhetünk egy hangulatos kávézó teraszán, hogy élvezzük ezt a szépséget. Szállás és vacsora a szállodában.

3. nap Reggeli után elutazunk a világ egy apró, de igen gazdag országába, a Liechtensteini Hercegségbe. Utunk során élvezhetjük ennek a csodás kis hercegségnek a természeti szépségeit. Városnézés a piciny, nyugodt és tehetős fővárosban, Vaduzban, melynek során láthatjuk a modern építészet és szobrászat remekeit, a katedrálist és a domboldalban büszkén magasodó hercegi várat is, melyben ma is a Liechtenstein hercegi család lakik (nem látogatható).  A délutánt már a Bodeni-tó bajor partján töltjük, a festői szépségű középkori szigetvárosban Lindauban. Városnézésünk során megtekintjük a kikötő bejáratánál a város jelképének számító világítótornyot, mely bátran néz farkasszemet a lindaui oroszlánnal, a szép gótikus és reneszánsz városházát, a város híres tornyait a Mangturmot és a Tolvajok tornyát, a Lindavia vörös márvány kutat, majd a Maximilien sétálóutcán megcsodáljuk a gazdagon díszített és festett 16. és 17. századi polgárházakat és a „Bódeni-tó legszebb házát” is. Szabadprogram után visszatérünk a szállodába, majd vacsora.

4. nap Reggeli után ellátogatunk a tartomány fővárosába, a világhírű sörfesztiválok helyszínére Münchenbe. Egy igazi, lüktető, modern város, mely a gyors fejlődés mellett őrzi múltját és hagyományait. Természetesen mi sem hagyhatjuk ki a legfőbb látnivalókat, Isar kaput, az Új és a Régi Városházát a Marienplatzon, a 16. századi hangulatos sörfőző udvart, ahol szabadidőben lesz lehetőség megkóstolni a híres bajor kolbászt és a sört is, majd utazunk hazafelé Ausztrián keresztül. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Liechtensteini Hercegség, Hercegi Palota

Ulm favázas házai

Ulm középkori negyed

Ulm, a Münster

Ulm madártávlatból

Liechtenstein, Vaduz

Liechtenstein-i tájkép

Füssen panoráma

Füssen óváros

Neuschwanstein kastély

Hohenschwangau kert

Hohenschwangau kastély

Bódeni-tó, Lindau kikötője

Lindau óvárosi hangulat

Lindau világítótorony

Lindau sétálóutca

Bódeni-tó panoráma

Lindau, Városháza

München sörfőzde

München, Marienplatz

Időpont:       2019. augusztus 17 - 20. és október 19 - 22. (4 nap/ 3 éj)
Utazás:         légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés:  3 csillagos szállodában Ulm mellett, 2 ágyas szobákban
Ellátás:         büféreggeli + vacsora(felár)

  Időpontok

  4 nap/ 3 éjszaka

 

 

Árak 2019

autóbusz, szállás, reggeli, programok, idegenvezető

2 - 3 ágyas szobában

 augusztus 17 - 20.     Garantált indulás!         Betelt!

89.500.- Ft/ fő

 október 19 - 22.

85.900.- Ft/ fő

A fenti árak nem tartalmazzák:

- Vacsora felár:    13.500.- Ft/ fő/ 3 vacsora

- Egyágyas felár:   18.000.- Ft/ 3 éj

Helyben fizetendő költségek:

- Belépők, helyi idegenforgalmi adó, Vox készülék a városnézésekhez: 80 Euro/fő

Felszállási lehetőség:   Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc(M3-as), Budapest, Tatabánya, Győr (M1-es)
Minimális létszám:        37 fő

  Kedvezmények:

  4 %  törzsutaskedvezmény a részvételi díjból legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

 

A katalógusban/honlapon megjelenő írásos tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Utasbiztosítás: 570.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype