geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Stájerország, a csodás Mura vidéke és az Őrség

Stájerország, a csodás Mura vidéke és az Őrség

Időtartam: 3 nap/ 2 éj

Ellátás: reggeli+vacsora

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3* szállodában

Időpont: 2019. szeptember 13.

Stájerország, a csodás Mura vidéke

és az Őrség

1. nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban. Elsőként Szlovénia legkeletibb csücskébe, a szép muravidéki kisvárosba, Lendvára látogatunk. A szlovéniai magyarok központi települése a Lendva folyó partján terül el. Elsőként megtekintjük a városka fölé magasodó impozáns várat, melynek jellegzetes hófehér falai és vörös cseréptetős látványa már messziről hívogat. A XII. század végén épített várkastélyban maga Mátyás király is megfordult, ma pedig galériamúzeumnak ad otthont. Rövid sétát teszünk a város központjában, majd továbbutazunk Lendvavásárhely (Dobronak) felé. A község mellett elterülő bükkösök által körülvett, festői szépségű Bakonaki - tó környéke csodás gyógyító energiájáról nevezetes. A bőkezű természet olyan energiákkal töltötte meg a tó környékét, amelyek megnyugtatják és erősítik az embert. A Szent Vid kápolna és Vid kút közelében több mint 50 energiapontot fedeztek fel, amelyek jótékonyan befolyásolják egészségünket. A hagyomány szerint a Vid kút vize csodásan gyógyítja a látási és hallási panaszokat, továbbá számos betegségben gyógyír. Lehetősége lesz mindenkinek kipróbálni a gyógyító energiapontokat, melyeknek köszönhetően egészségesebben és feltöltődve indulhatunk tovább.  Ellátogatunk Muraszombatra, mely az elcsatolt Muravidék legnagyobb települése. A Lendva folyó partján fekvő csendes kisváros központjában egy szép nagy parkban áll a középkori eredetű Szapáry kastély. A várkastély jelenleg kulturális központként működik és a Muravidéket bemutató helytörténeti kiállítás található benne.  A 14.századi római katolikus Szent Miklós templom alatti sírboltokban nyugszanak a Szapáry és a Keresztury család tagjai. Városnéző sétánk után visszatérünk Zalába. Szállásunk és vacsoránk Lenti környékén lesz. (2 éjszaka)

2. nap Reggelink után útnak indulunk Ausztria „zöld szívébe” Stájerországa, ahol először a tartományi fővárosba, Grazba látogatunk. A Mura-parti város óvárosa Európa legnagyobb és legszebb történelmi központja, mely az UNESCO Világörökségének része. Városnézésünket a Várhegyen kezdjük, mely Graz egyik legnépszerűbb kirándulóhelye színes virágaival, árnyas fáival és innen fantasztikus panorámában lehet részünk a város ódon, patinás háztetőire és csodálatos parkjaira. Láthatjuk a város jelképét az Óratornyot és Graz legnagyobb harangját is. Ezt követően a csodálatos, pezsgő életű óvárost fedezzük fel, ahol a főbb látnivalók az impozáns Városháza, a Tartományi székház, a Dóm, a Vár mellett még számos szépen felújított reneszánsz és barokk műemléket láthatunk. Egy kellemes szabadidő után felkeressük a Graztól nem messze, a Mura egyik mellékvölgyében, festői környezetben található Reini Apátságot, mely az ország legrégebbi ciszterci apátsága. Az impozáns, díszes barokk templom és kolostor épületegyüttesben manapság 17 szerzetes él. Barokk freskókkal díszített könyvtára többszázezres kötettel és könyvritkaságokkal büszkélkedik. A Mária kápolnában található kiemelkedő műtárgy a gótikus stílusban készített Reini Madonna. Látogatásunk után visszaindulunk Graz irányába és egy rövid fotószünet erejéig megállunk Stájerország egyik legjelentősebb barokk kastélyánál, az Eggenberg-kastélynál, mely szintén a Világörökség része és hatalmas parkja minden évszakban csodás látványt nyújt. Innen továbbhaladva visszaérkezünk Szlovéniába és a pannon táj szemet gyönyörködtető vidékén keresztül, szőlőültetvények lankái mentén érkezünk meg a Strehovci hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a muravidéki síkságra. Ebben az idilli környezetben, barátságos házigazdánk által megízlelhetjük a helyben készült finom borokat és házi finomságokat. A borkóstoló után visszatérünk Lentibe szálláshelyünkre, majd vacsora.

3. nap Reggeli után indulunk az Őrségbe és ellátogatunk a Szalafő-Pityerszeri szabadtéri, Néprajzi Múzeumba, mely fekvését tekintve is mesébe illő. Megismerkedhetünk az őrségi falusi építészet jellegzetes házaival, épületeivel, melyek szemléletesen mutatják be lakóik hagyományos életmódját és kulturális örökségét. Dél körül indulunk haza a Balaton északi partja mentén, ahonnan végig a Balaton csodálatos panorámája tárul elénk. Megállunk Tihanyban, hogy megtekintsük a festői fekvésű Bencés Apátságot. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Szent Vid kápolna

Lendva vára

Bakonaki-tó

Graz panoráma

Graz, Eggenberg kastéy

Graz, Tartományi székház

Graz városháza

Graz katedrális

Reini apátság

Reini barokk bazilika

Szalafő-Pityerszer Néprajzi Múzeum

Őrségi táj

Tihanyi apátság altemplom

A Tihanyi apátság és a Balaton

Időpont:       2019. szeptember 13 - 15. (3 nap/ 2 éj)
Utazás:         légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés:  3 csillagos szállodában, 2 és 3 ágyas szobákban
Ellátás:         büféreggeli + vacsora(felár)

  Időpontok

  3 nap/ 2 éjszaka

 

 

Árak 2019

autóbusz, szállás, reggeli, programok, idegenvezető

2 - 3 ágyas szobában

 szeptember 13 - 15.

Garantált indulás! 1 hölgy utasunk mellé utastársat keresünk!

46.700.- Ft/ fő

A fenti árak nem tartalmazzák:

- Vacsora felár:    6.600.- Ft/ fő/ 2 vacsora

- Egyágyas felár:   4.600.- Ft/ 2 éj

Helyben fizetendő költségek:

- Belépők, sikló, helyi idegenvezető, borkóstoló, helyi idegenforgalmi adó, Vox készülék a városnézésekhez: 40 Euro/ fő és 3.500.- Ft/ fő

Felszállási lehetőség:   Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc(M3-as), Budapest
Minimális létszám:        37 fő

  Kedvezmények:

  4 %  törzsutaskedvezmény a részvételi díjból legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

 

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Utasbiztosítás: 570.- Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype