geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Tengernyi élmény Dalmáciában

Tengernyi élmény Dalmáciában

Időtartam: 6 nap/ 5 éj

Ellátás: félpanzió

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 4* szállodában

Időpont: 2020. szeptember 01.

Tengernyi élmény Dalmáciában

Húsvétkor és szeptember elején!

1. nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban, majd utazás Budapesten keresztül Horvátország irányába. Délután már Dalmácia kapujába, Zadarba érkezünk, mely a régió székhelye és háromezer éves múltra tekint vissza. Több jelentős műemléket találhatunk itt, láthatjuk az Adria keleti partjának legnagyobb feltárt római kori fórumát; a város legismertebb szimbólumát, a bizánci stílusú Szt. Donát templomot; Dalmácia legnagyobb román stílusú templomát a Szent Anasztázia székesegyházat, valamint egy új érdekességet is, a Tengeri Orgonát, azaz a világ első „tengeri hangszerén” élvezhetjük a hullámok játékát. Szállás és vacsora Sibenik környékén. (5 éjszaka)
 
2. nap Reggeli után útnak indulunk, hogy felfedezzük Európa egyik legszebb mészkő vízesését, a
Krka-vízesést. A lenyűgöző szépségű és népszerű Krka Nemzeti Park fő látványossága egy hatalmas és hosszú vízesésrendszer, melyet 17 vízesés alkot. A természetvédelmi területet gyalogosan és sétahajóval is bejárva gyönyörködhetünk a nemzeti park színes élővilágában, csodás tavaiban, káprázatos vízeséseiben, valamint lélegzetelállító sziklák, régi építészeti műemlékek is várnak ránk. Délután visszautazunk Sibenikbe, az ódon hangulatú szűk sikátoros, tágas terekkel tarkított nyüzsgő kirándulóhelyre, mely várairól, tornyairól, monumentális erődjeiről híres. A város legnagyobb nevezetessége az építészeti és művészeti tekintetben is egyaránt kiemelkedő 15. századi Szent Jakab katedrális, mely UNESCO Világörökség része. Estére visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.

3. nap Reggeli után elutazunk Dubrovnikba (régi magyar nevén Raguza), melyet „Adria gyöngyszeme”-ként a világ legszebb városai között tartanak számon. Horvátország legdélebben fekvő, kellemes klímájú városa nem véletlenül a filmesek, filmsztárok, hírességek kedvenc üdülőhelye. Az UNESCO védettséget élvező érintetlen városfala körbeöleli az óvárost, mely olyan, mint egy berendezett középkori díszlet. Elsőként sétát teszünk a bástyákkal megerősített városfalon, ahonnan gyönyörködhetünk az Adriai-tenger végtelen kékségében. A városnézés alkalmával láthatjuk a legfontosabb nevezetességeket: a híres sétálóutcát (Placa vagy Stradun), az Orlando oszlopot, a Szent Balázs templomot, a gótikus-reneszánsz stílusban épült Sponza palotát, a híres Rektori palotát, a barokk stílusú dubrovniki katedrálist, a régi kikötőt stb. Természetesen nem felejtjük el megnézni a város magyar vonatkozásait sem. Ugyanis Dubrovnikban őrzik a mai napig is két szent királyunk ereklyéit: Szent István király koponyacsontját a Domonkos kolostorban és Szent László királyunk jobbját a Ferences kolostorban. Vacsora a szállodában.

4. nap Reggeli után elsőként
Splitbe utazunk. A város szimbóluma a Diocletianus palota, mely valaha a Római Birodalom keleti részének egyik legszebb épületegyüttese volt zöldellő kertekkel, gyönyörű templomokkal, fényűző lakóépületekkel. Diocletianus császár nyaralójának romjain alakult ki az óváros és ma már az UNESCO-világörökség részét képezi ez is. Bár a palota legnagyobb része az idők során megsemmisült, a megmaradt részek így is fenségesek. Megtekintjük az Aranykaput, az egykori oszlopos belső udvart, a Szent Domnius székesegyházat (IV. Béla királyunk két lányának kőkoporsóját is itt találjuk), a gótikus és reneszánsz épületeket, palotákat, majd végül megpihenhetünk, kávézhatunk, fagyizhatunk ebben a középkori hangulatú városban. Ezt követően az egykori velencei erődvárosba, Trogirba látogatunk el, mely egy kicsiny szigeten fekszik, körülötte festői öblökkel. Történelmi óvárosa sikátorok labirintusa, mely építészeti remekekben bővelkedik, így nem véletlenül vált az UNESCO világörökség részévé. Román stílusú szép templomai mellett különleges reneszánsz, gótikus és barokk stílusú épületeket találhatunk. A város büszkesége a Szent Lőrinc székesegyház, melynek faragott díszes főkapuja a dalmát román-gótikus művészet legértékesebb épületszobrászati alkotása. Majd továbbutazunk egy bájos kisvárosba, Primostenbe, melynek óvárosa egy mesterséges félszigeten helyezkedik el. Mala Raduča terét a tíz legszebb horvátországi tér egyikévé választották. Ennek a különleges kis településnek a fő látnivalója a Szent György templom, de igazából báját, egyediségét az óváros mesébe illő elhelyezkedése, mediterrán házai, szűk utcácskái, a körülötte lévő érintetlen természet és a hatalmas nyílt tenger csodás látványa adja. Estére visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.

5. nap Reggeli után szabadprogram vagy egész napos fakultatív program: egy fantasztikus hajókirándulás (ebéddel) a mesés Kornati-szigetekre! A Kornati Nemzeti Park az egész Földközi tenger legsűrűbb szigetcsoportja, Horvátország egyik népszerű szimbóluma. Ez a csodálatos természeti képződmény 220 km2 területen fekszik és mintegy 150 tengerből kidudorodó kisebb-nagyobb sziget, sziklazátony alkotja, valamint páratlan tengeri növény- és állatvilággal büszkélkedik. Ez a különös táj kiemelten védett területnek számít Horvátországban és egyben magántulajdon is. Hajókirándulásunk során úgy érezhetjük magunkat, mint a paradicsomban. A fehér, kopár szigetek nagy része lakatlan, az érintetlen természet, a különleges szépségű tagolt partjai, a sekély, tengeri lagúnák látványa mindenkit elvarázsol. A nap végén a gyönyörű természeti látványosságok felejthetetlen élményével térünk vissza szállodánkba, majd vacsora.
Fakultatív program díja: kb. 350 kuna (egész napos hajókirándulás ebéddel) (min. 20 fő)


6. nap Elbúcsúzunk Dalmáciától és elindulunk a horvát fővárosba,
Zágrábba, mely igazi kulturális metropolisz, múzeumok és galériák sokaságával, gyönyörű parkokkal tarkítva. Városnéző sétánk keretén belül láthatjuk a történelmi központ nevezetességeit: a várost uraló zágrábi katedrálist, a Kőkaput, a Szent Márk templomot, a Sabort (horvát parlament), a báni palotát stb., majd egy kis szabadidő után a tavaszi kikapcsolódásunk sok szép élményét magunkba zárva indulunk haza. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Időpont:         2020. szeptember 1 - 6.
Utazás:           légkondicionált színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés:    4 csillagos tengerparti szállodában, 2 ágyas szobákban
Ellátás:          félpanzió (büféreggeli és 3 fogásos vacsorák)

  Időpontok

  6 nap/ 5 éjszaka

 

 

Árak 2020

autóbusz, szállás, félpanzió, fix ülőhely a buszon, programok, idegenvezető  Ft/fő


2 - 3 ágyas szobában

  szeptember 1 - 6.  
1 hölgy mellé utastársat keresünk!
159.700.- Ft/ fő

Helyben fizetendő költségek: 780 Kuna (belépők, helyi idegenforgalmi adók, Vox készülék a városnézésekhez)

  Kedvezmények:

  - 5.000.- Ft/fő törzsutaskedvezmény* a részvételi díjból

     legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  - * törzsutasnak számít az, aki az elmúlt 2 évben legalább 2 alkalommal

     minimum 3 napos vagy annál hosszabb utazáson vett részt

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc (M3-as), Budapest, Székesfehérvár (M7-es)
Minimális létszám:       37 fő

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Egyágyas felár: 35.200.- Ft/ 5 éj április, 39.400.- Ft/ 5 éj szeptember

Utasbiztosítás: 450.- Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype