geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Nagy svájci körút és egy csipet Italia

Nagy svájci körút és egy csipet Italia

Időtartam: 8 nap/ 7 éj

Ellátás: reggeli+vacsora

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3*és 4* szállodákban

Időpont: 2019. augusztus 25.

Nagy svájci körút...

és egy csipet Italia

1.nap Indulás Debrecenből a hajnali órákban. Utazás Szlovénián keresztül. Útközben egy bájos észak-itáliai kisvárosban teszünk könnyed sétát. A középkori reneszánsz kisvárost, Portogruaro-t a Lemene folyó szeli ketté és hangulatos, árkádos kanálisok között haladva jutunk el a főterén található különleges alakzatú gótikus városházához. Innen folytatjuk utunkat Como felé. Szállás és vacsora a Comoi-tó környékén. (2 éj)

2.nap A mai nap a mesés tavakról szól, így elsőként Svájc legalacsonyabban fekvő települését Locarno-t keressük fel, mely a Lago Maggiore partján épült. Sétálunk a középkori bástyákkal védett bájos városkában és élvezzük a mediterrán hangulatot, a pálmafákkal szegélyezett parti sétány, a virágos parkok és a Maggiore-tó látványát. Ezt követően továbbutazunk a Luganói-tó partján található elegáns és fényűző városba Lugano-ba, melyet „Svájc Monte Carlojának” is neveznek, a hírességek körében lévő egyre nagyobb népszerűsége miatt. A Monte Brè hegy oldalában fekvő olaszos hangulatú város szűk utcácskái, reneszánsz stílusú épületei, a tavon ringatózó színes hajók, a buja mediterrán növényzet, a csodás panoráma feledhetetlen élményt nyújtanak. Itt lehetőség lesz részt venni egy fantasztikus hajókiránduláson is A délutánt már az észak-olasz tóvidék legnagyobb történelmi múlttal rendelkező városában Como-ban töltjük. A tó Európa legmélyebb tava, melyet magas hófödte hegyek vesznek körül és csodálatos látványát még színesebbé teszik szökőkútjai, zöld parkjai, gyönyörű kertjei és elegáns villái. Vacsora a szállodában.

3.nap Reggeli után elindulunk, hogy felfedezzük Svájc természeti kincseit és egyéb látványosságait. Mesés tájakon keresztül haladva először megállunk az Alpok által körülvett völgyben, Altdorfnál, ahol megtekintjük Tell Vilmos a svájci szabadságharcos szobrát, majd továbbutazunk a kontinens legnagyobb és legerősebb vízeséséhez, azaz a Schaffhausen melletti Rajna vízeséshez. A 125 méter szélesen, hatalmas erővel dübörgő vízesés látványa lélegzetelállító. Innen folytatjuk utunkat Svájc legnagyobb, leggazdagabb városába Zürichbe. A Zürichi-tó partján a gyönyörű fekvésű város történelmi központjának macskaköves utcáit és tereit sok szép épület szegélyezi. Városnéző sétát teszünk az óvárosban majd ezt követően egy kis szabadidő, hogy élvezhessük a pazar ékszerboltokkal, elegáns üzletekkel, éttermekkel tarkított város hangulatát. Szállás és vacsora a Luzerni-tó közelében. (2 éj)

4.nap Reggeli után egy fantasztikus fakultatív kirándulásra indulunk a Jungfrau hegyóriáshoz, mely a világörökség része. Mai napi mottónk "Csúcs ez a nap!" A Berni-Alpok csodálatos gleccservilága rabul ejti az odalátogatót, így mi sem hagyjuk ki az örök hó fedte csúcsok által nyújtott élményt. Interlakenbe  utazunk, hogy onnan nosztalgia fogaskerekű vonattal feljussunk egy kicsivel több, mint 2000 m magas kilátóhoz, ahonnan szép idő esetén lenyűgöző panorámában lehet részünk a Jungfrau csúcsaira. Délután a páratlan szépségű Lauterbrunneni-gleccservölgyön keresztülhaladva felkeressük a Trümmelbachi vízesést, mely a kontinens egyetlen, hegy gyomrában megbúvó vízesésrendszere. Ezt követően ellátogatunk Luzernbe, mely a Luzerni-tó partján a Pilatus-hegy oldalában fekszik és az egyik legbájosabb svájci város. A középkori hangulatú város Európa legidősebb fedett fahídjával büszkélkedhet (Kapellbrücke), mely a város jelképe a nyolcszögletű alapra épült víztornyával együtt. Vacsora a szállodában. Fakultatív program ára: 9.600.- Ft/fő + 55 svájci frank

5.nap Reggeli után elindulunk a fővárosba, Bernbe, melynek középkori hangulatú óvárosa az UNESCO világörökség része. A 15–16. század építészetét őrző, festői fekvésű városmagja hangulatos macskaköves utcáival, díszes szökőkútjaival és színes épületeivel. Városnézés során láthatjuk a város főbb nevezetességeit: a csillagászati órával is felszerelt Óratornyot, a Münster-székesegyházat, a patinás Városházát, a szövetségi Parlamentet, a Ketrec-tornyot és persze a világszerte egyedülálló Medvevermet is, ahol a barnamedvék természetes környezetükben, a város lakói előtt élik mindennapjaikat. A barna medve a városnak és a kantonnak egyaránt címerállata és persze nem indulunk tovább úgy, hogy ne vennénk a híres svájci csokoládékülönlegességből, a Tobleronéból, melyet itt gyártanak. Ezt követően Fribourgba utazunk, mely különleges fekvésének köszönhetően mesébe illő panorámával rendelkezik. Középkori óvárosa több mint 200 gótikus homlokzatú épülettel büszkélkedhet, a 13. századi katedrálisának „befejezetlen” tornyába kilenc kis gótikus tornyocskát helyeztek. A nap végén ellátogatunk még a Nestlé csokigyárba is, ahol számtalan finomság vár ránk. Estére már a Montreux környéki szállásunkra érkezünk, vacsora. (2 éj)

6.nap A mai napot a különleges klímájú Genfi-tó partjának felfedezésére szánjuk. Elsőként Genfet keressük fel, melynek főbb látnivalói a Szent Péter katedrális, amelynek szószékéről egykor maga Kálvin hirdette az igét, a 100 méter hosszú Reformátorok Fala, Jean-Jacques Rousseau szülőháza, a híres virágóra, a svájci óraipar jelképe és a világ legmagasabb szökőkútja, mely 140 méter magasra lövelli a vízsugarat 200 km/órás sebességgel. Délután visszaindulunk és a Genfi-tó szőlőtermelő vidékén elhaladunk Lavaux teraszos szőlőültetvényei mellett, melyek UNESCO Világörökség részéhez tartoznak és a kitűnő mediterrán éghajlatnak köszönhetően több, mint 800 hektáron Svájc legjobb borát itt készítik. A napot a svájci Riviérán, a Montreux-i tóparton fejezzük be. A kivételes klimatikus adottságoknak köszönhetően a vízpartot pálmafák, fügefák, ciprusok, mandulafák, egzotikus virágok, növények díszítik, háttérben gyönyörű kilátással az Alpok csúcsaira. Nem véletlenül tartják Svájcban a legelőkelőbb üdülőparadicsomnak, ahol sok híresség töltötte szabadidejét, mint pl. Charlie Chaplin, Freddie Mercury, Gustav Eiffel, Ernest Hemingway vagy Sissi. A csodás parti sétányon egy kicsit mi is sétálgathatunk, hátha összefutunk egy-egy ismert sztárral és élvezhetjük a békés természeti szépségét ennek a kisvárosnak. Innen nem messze található Európa egyik legjobban karbantartott középkori vára, mely a tó vizére épült.  A Savoyai grófok nyári rezidenciájaként szolgáló Chillon vára teljes épségben fennmaradt, így ma is a középkorban érezhetjük magunkat a látogatás során. Vacsora a szállodában.

7.nap Reggeli után továbbutazunk Olaszország irányába és utolsó svájci programunkként a Mattertal-völgyben csodálatos természeti környezetben haladva Täsch városba érkezünk, ahonnan fogaskerekű vasúttal utazunk tovább Zermattba, a híres "autómentes" síparadicsomba. A város 1600 m magasan helyezkedik el és csodás panorámát nyújt a különleges piramisformájú Matterhornra, mely a világ egyik legtöbbet fényképezett hegycsúcsa. Innen továbbutazunk Olaszország felé. Szállás és vacsora a szállodában Verona környékén. (1 éj)

8.nap Reggeli után a Garda-tó egyik legszebb városkájába, Sirmionéba utazunk. A tóba nyúló félszigeten fekvő városka a dús mediterrán növényzettel, a virágos utcácskákkal, a tavat körülölelő hegyekkel, az ókori romokkal és a mesebelinek tűnő Scaligeri várral felejthetetlen élményt nyújt. A városnézés után indulunk hazafelé Szlovénián keresztül. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Comoi-tó

Rajna vízesés

Zürich

Jungfrau csúcs

Nosztalgia fogaskerekű

Jungfrau csoport

Nestle csokoládé

Bern

Bern óratorony

Trümmelbachi vízesés

A berni mackó

Luzern

Nestlé csokoládé

Genf

A svájci Riviéra, Montreux

Genfi-tó, Montreux sétány

Genfi-tó, Lavaux szőlőültetvény

Chillon vára, Genfi-tó

Zermatt

Zermatt

Zermatt és Matterhorn csúcs

Időpont:         2019. augusztus 25 - szeptember 1. (8 nap/ 7 éj)
Utazás:           légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés:    3 és 4 csillagos igényes szállodákban, 2 ágyas szobákban
Ellátás:           büféreggeli + vacsora(felár)

  Időpontok

  8 nap/ 7 éjszaka

 

 

Árak 2019

debreceni indulással

autóbusz, szállás, reggeli  és programok   Ft/fő

2 - 3 ágyas szobában
 augusztus 25. - szept. 1. Garantált indulás! Már csak 4 hely!
189.500.- Ft/ fő

Vacsora felár:        31.500.- Ft/ fő/ 7 vacsora (háromfogásos bőséges vacsorák)

Helyben fizetendő:  120 svájci frank (belépők, sétahajózás a Lugánói-tavon, vonatjegy, helyi idegenforgalmi adók, Vox készülék a városnézésekhez)

  Kedvezmények:

  4 %  törzsutaskedvezmény a részvételi díjból legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc (M3-as), Budapest, Székesfehérvár (M7-es)
Minimális létszám:     37 fő

A katalógusban/honlapon megjelenő írásos tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Egyágyas felár: 59.900.- Ft/ 7 éjszaka

Utasbiztosítás: 570.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype