geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Horvát Baranya kincsei és ízei

Horvát Baranya kincsei és ízei

Időtartam: 2 nap/ 1 éj

Ellátás: félpanzió

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3* panzióban

Időpont: 2018. május 12. ; 2018. szeptember 15.

Horvát Baranya kincsei és ízei

Hajózással az európai "Amazonason"!

Az itt lakók féltve őrzik a fennmaradásukhoz elengedhetetlen és fontos titkaikat. Ők még emlékeznek a régi öregek meséire, az élet, a túlélés, a szerelem és halál, a borok, az erős paprika, a szalmazsákok és mécsesek titkaira. Ennek - a még mindig jelenlevő - varázslatnak köszönhetően, Baranya vonzereje erős, sohasem tárja fel magát teljesen. Misztikusabb, mint valaha.

Bográcsban, saját építésű kenyérsütő kemencében, vagy rostélyon készítik az ételeket, melyek illatai, felcsigázzák fantáziánkat házi, de ugyanakkor egzotikus és különös íz világukkal.

A Kopácsi-rét a világörökség része, 24.000 hektár ősmocsár. E területen 1976 óta tilos a halászat és a horgászat. Európa egyik legjelentősebb vízi élőhelye. Hajóval barangolunk a csatornák és kanálisok világában. A területet számos holtág, lefűződő morotva, természetes kanális hálózza be és élteti vizével.

A Tökösi kastélyt, Habsburg Frigyes főherceg építette, majd a kommunista hercegnek, Tito-nak lett a kedvelt vadászkastélya, ahol számos híres embert, államfőt, uralkodót látott vendégül. Királyok, császárok, uralkodók csodálatos birtoka volt e táj. Baranya tényleg csak egy mese, vagy valóság? Fedezzük fel együtt!

1. nap  Indulás a kora reggeli órákban Debrecenből. Dél körül érkezünk a Mohácsi Történelmi Emlékhelyre, melyet a mohácsi csata 450. évfordulójára alakítottak ki. A héthektáros park területe 1700 katona végső nyughelye. A tömegsírok között II. Lajos király, Szulejmán szultán, Tomori Pál, Kanizsai Dorottya és sok-sok névtelen vitéz fából kifaragott szobrait láthatjuk. Az emlékhely megtekintése után átutazunk Horvát Baranyába, ahol megkezdjük 2 napos színes, élményekben és ízekben igen gazdag programunkat. Ezen a napon megtekintjük a Bán-hegyen a csodás több km hosszú bor-utat, melyet a világhírű, történelmi  Savoyai pince látogatásával és a bor megízlelésével zárunk. A délután folyamán megnézzük a Julka emlékművet és ellátogatunk egy helyi mézeskalácskészítő művész műhelyébe is. Majd a szállás elfoglalása után este egy igazi, borkóstolós, torkos vacsorán veszünk részt egy kitűnő tradicionális  vendéglőben, ahol a kulináris élvezetek mellett csak nekünk muzsikálnak, így mulathatunk "reggelig".

2. nap  Reggeli után felkeressük Eszék városát, ahol városnézés során láthatjuk nevezetességeit (templom, vár, piac) majd lesz egy kis fagylaltszünetünk is. A nap fénypontjaként pedig indulunk a felejthetetlen kalandtúránkra az európai Amazonason! Kopácsi-réten egy kb. 1 órás hajózással, majd azután gyalogosan a mocsár felett kiépített fahidakon felfedezzük a világörökség részeként nyílvántartott egyedülálló ősmocsár lenyűgöző élővilágát! A természeti csoda után Várdarócon egy kései ebéd során ismét helyi finomságokkal kényeztetjük magunkat, de mielőtt még hazaindulnánk részt veszünk egy gazdag pálinka- és likőr kóstolón. Majd az ezernyi felejthetetlen élménnyel indulunk hazafelé. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

A Savoyai hercegi pince

A Savoyai hercegi pince

Eszék városa

Hajózás az "Amazonason"

A Kopácsi-rét úthálózata

Az európai "Amazonas" világa

A Kopácsi-rét élővilága

A Kopácsi-rét

 

Vacsora egy tradicionális étteremben

Séta a Kopácsi-réten

 

Időpont:       2018. május 12-13. és szeptember 15-16. (2 nap/1 éj) 
Utazás:         légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés:  3 csillagos panzióban Csúzán, 2 ágyas szobákban
Ellátás:         büféreggeli, tradicionális zenés vacsora borkóstolóval

  Időpontok

  2 nap/ 1 éjszaka

 

 

Árak 2018

autóbusz, szállás, félpanzió, programok, idegenvezető

2 - 3 ágyas szobában

   május 12 - 13.                      Garantált indulás!

28.900.- Ft/ fő
  szeptember 15 - 16. 
Garantált indulás! Betelt!
28.900.- Ft/ fő

Helyben fizetendő költségek:  280 Kuna (ebéd, belépők, hajó, bor-, pálinka- és likőrkóstoló)

  Kedvezmények:

   4 %  törzsutaskedvezmény a részvételi díjból legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc(M3-as)

Minimális létszám:       37 fő

Saját szervezésű utazás!

Utasbiztosítás: 565.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype