geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Ciao Italia - A nagy olasz körút

Ciao Italia - A nagy olasz körút

Időtartam: 8 nap/ 7 éj

Ellátás: reggeli + vacsora

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3*és 4* szállodákban

Időpont: 2019. szeptember 29.

Ciao Italia

A nagy olasz körutazás

1. nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban. Utazás Szlovénián keresztül, majd érkezés Triesztbe, a szép adriai kikötővárosba. Rövid belvárosi városnézés után indulunk tovább Lido di Jesolo-ba. Szállás közvetlen tengerparti szép szállodában, vacsora. (2 éj)

2. nap Városlátogatás a fenséges Velencében és a szigeteken. Reggel áthajózunk a színes házairól és gyönyörű csipkéiről híres Burano szigetére, majd hajóval átmegyünk Murano szigetére, ahol megismerkedünk az üvegkészítés mesterségével. Dél körül behajózunk Velencébe. Megtekintjük a Szent Márk tér nevezetességeit: a Dózse palotát (kívülről) a Sóhajok hidjával és a börtönnel, a Szent Márk székesegyházat, a Harangtornyot, az Óratornyot. Majd átsétálunk Velence híres bevásárló utcáján a Rialto-hídig. Délután sétálgathatunk a világ legszebb vízi útvonala mentén a csodaszép paloták között. Az esti órákban visszahajózunk a szárazföldre.
   
3. nap Reggeli után indulás Róma felé Toszkánán keresztül. A délutáni órákban érkezünk meg Rómába, ahol a városnézést az ókori városrész nevezetességeinek felkeresésével kezdjük. Capitolium, Forum Romanum, Colosseum (kívülről), majd Piazza Venezia, II.Victor Emanuelle emlékműve, aztán elmegyünk a Trevi-kúthoz és miután mindenki bedobta a pénzérméjét a kútba ezt a gyönyörű napot megkoronázva, átmegyünk a Piazza di Spagnara, ahol egy kicsit elvegyülünk a forgatagban. Szállás Róma környékén. Vacsora a szállodában. (2 éj)

4. nap Reggeli után folytatjuk városnézésünket az „Örök városban” Rómában. Elsőként a Vatikánba megyünk, ahol a Szent Péter tér nevezetességei mellett megtekintjük a világ legfontosabb pápai bazilikáját, a Szent Péter bazilikát, majd elhagyjuk a Vatikánt az Angyalvár felé, áthaladunk az angyalok hídján és folytatjuk a városnézést a reneszánsz és barokk emlékekkel: Piazza Navona, Szent Ágnes templom, Folyamok-kútja. Pihenőként eszünk egy finom fagylaltot és „átsétálunk az ókorba”, a Panteonhoz, és ezzel zárjuk ezt a szép napot. Elbúcsúzunk Rómától és visszatérünk a szállodába, vacsora.
   
5. nap Reggeli után indulunk dél felé Campania tartomány fővárosába, Nápolyba. A híres Beverello kikötőnél kezdjük a városnézést: Aragon erőd, Királyi palota, San Carlo színház, I.Umberto Galleriaja és a festői Nápolyi öböl panorámája a Vezúvval. Majd felkeressük az ókori romvárost Pompeit, melyet a Vezúv pusztított el i.sz.79-es kitörésekor és bepillantást nyerhetünk a rómaiak 2000 évvel ezelőtti mindennapjaiba. Innen csodás panoráma úton utazunk a Sorrentoi-félszigetre a szállodába. Vacsora a szállodában. Este séta a bájos kis városkában, ahonnan a Sorrentoi-öböl gyönyörű látványa tárul elénk.  (2 éj)

6. nap Egész nap szabadprogram vagy fakultatív kirándulás a mesés Capri szigetére. Reggel áthajózunk Sorrento kikötőjéből Capri-szigetére, itt kis buszokra szállunk és felmegyünk Capri városkába, ahol a Karthausi kolostor mellett egy paradicsomi kertbe jutunk. Augustus virágoskertje mellett egy festői teraszról megnézzük a Faraglioni sziklákat, a csodás tengert és a multimilliomosok jachtjait. Egy kis szabadprogramot tartunk a bájos eleganciájáról ismert apró városkában. Megkóstoljuk a hamisítatlan limoncellót, azaz a citromlikőrt is, majd kis buszokkal felmegyünk Anacapriba, ahol megtekintjük Axel Munthe világhírű gyönyörű villáját és kertjét, majd visszatérünk a kikötőbe és áthajózunk Sorrentoba. Ezt a szép napot egy kis vásárlással és nézelődéssel zárjuk Sorrentoban. Vacsora a szállodában. Fakultatív program belépőkkel együtt: 85 Euro/fő (min. létszám 20 fő)
   
7. nap
Reggeli után elhagyjuk a Sorrentoi-félszigetet és indulunk Szent Ferenc városába, Assisibe. Megnézzük a Szent Ferenc bazilikát, tiszteletünket tesszük Szent Ferenc sírjánál, majd megcsodáljuk Giotto 28 képből álló freskósorozatát. Barangolunk egy kicsit a romantikus, több száz éves utcácskákon, majd leutazunk a völgybe Santa Maria degli Angelibe, ahol felkeressük azt a picike kápolnát, melyet maga Szent Ferenc épített. Innen továbbutazunk észak felé. Szállás és vacsora a szállodában Bologna környékén. (1 éj)

8. nap Reggeli után ismerkedünk Bologna nevezetességeivel. Megtekintjük Bologna monumentális székesegyházát, a Piazza Maggiore tér csodás építészeti emlékeit, a híres ikertornyokat stb., majd indulunk hazafelé Szlovénián keresztül. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Velencei utcakép

Trieszt

Buranoi cégér

Velence, Canal Grande

Róma, Angyalhíd

Róma, Colosseum

Róma, Trevi-kút

Róma, Vatikán

Nápolyi-öböl és a Vezúv

Nápoly, Aragon erőd

Capri, Augustus kertje

A világhírű Limoncello...

...és az igazi nápolyi pizza

Capri, a Faraglioni sziklák

Capri, a Faraglioni sziklák

Pompei és a Vezúv

Assisi, Szent Ferenc bazilika

Assisi hangulatos utcái

Bologna, Piazza Maggiore

Időpont:         2019. szeptember 29. - október 6.  (8 nap/ 7 éj)   
Utazás:          légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés:    3 és 4 csillagos igényes szállodákban, 2 ágyas szobákban
Ellátás:           büféreggeli + vacsora (felár)

  Időpontok

  8 nap/ 7 éjszaka

 

 

 

 

Árak 2019

debreceni indulással

autóbusz, szállás, reggeli  és programok   Ft/fő

2 - 3 ágyas szobában

 szeptember 29.- október 6. 
Garantált indulás!

Csak 1 hely, hölgy részére társítással!

168.900.- Ft/ fő

Vacsora felár:       21.000.- Ft/ 7 vacsora (3 fogásos vacsorák)

Helyben fizetendő:  110 Euro (belépők, hajójegyek, szigettúra, muránói üveggyár látogatása bemutatóval, helyi idegenforgalmi adók, behajtási illetékek, helyi idegenvezető, Vox készülék a városnézésekhez)

   Kedvezmények:

    4 %  törzsutaskedvezmény a részvételi díjból legkésőbb az indulás előtti 30.napig

    A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc (M3-as), Budapest, Székesfehérvár (M7-es)
Minimális létszám:       37 fő

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Utasbiztosítás: 570.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype