geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
9. Advent a Bledi-tónál, Ljubljanában és Karintiában

9. Advent a Bledi-tónál, Ljubljanában és Karintiában

Időtartam: 3 nap/ 2 éj

Ellátás: reggeli + vacsora(felár)

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3* szállodában

Időpont: 2019. december 20.

Advent a Bledi-tónál, Ljubljanában és

Karintiában

1. nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban Szlovénia irányába, ahol már kora délután a fővárosba Ljubljanába érkezünk. A Száva partjára épült város legjelentősebb műemlékei a barokk korból származnak. A város egyik érdekes nevezetessége a hármas híd, mely az óvárosba vezet. Itt láthatjuk a XV. századi városházát, a püspöki palotát, a barokk székesegyházat rokokó díszítésekkel és a belvárosi barokk palotákat, valamint a Ljubljanai várat is kívülről. Rövid városnézésünk után mi is részesei lehetünk a vidám adventi vásári forgatagnak, a különböző ünnepi standok számtalan karácsonyi ajándékot, kézműves terméket, helyi specialitásokat, grillezett ételeket, likőröket, édességeket kínálnak. Adventi kikapcsolódásunk után folytatjuk utunkat a Bledi-tó felé. A fürdőváros, Bled az Osztrák-Magyar Monarchia idején az európai arisztokrácia egyik fő találkozóhelye volt és ma is Szlovénia legnépszerűbb turisztikai célpontja. A Júliai-Alpok hegycsúcsai között nyugvó kristálytiszta vizű Bledi-tó lélegzetelállító látványt nyújt. Szállás és vacsora a Bledi-tó partján. (2 éj)

2. nap Reggeli után elsőként a Bledi-tó 100 méter magas sziklaormán magasodó Bled várába látogatunk. A vármúzeumban Bled történelmét ismerhetjük meg régészeti leletek, különböző korabeli bútorokkal berendezett termek és a panoptikum viaszbábuinak segítségével. Bepillantást nyerhetünk a várkastély nyomdájába, borospincéjébe, kovácsműhelyébe és gyógynövény galériájába. Feltétlenül kóstoljuk meg a híres helyi krémest (kremšnita), amit állítólag egy magyar szakács talált fel. A várból nyílik a legszebb kilátás a Bledi-tóra, Bledre és Gorenjsko régióra. Délután akár forralt bort kortyolgatva sétálhatunk a festői szépségű tóparton és élvezhetjük a karácsonyi díszbe öltözött bájos kisváros egyedi adventi hangulatát. Ünnepi ajándékok, házi készítésű kézműves termékek, a régióra jellemző tradicionális ételek,italok, jégpálya és egyéb szórakozási lehetőségek várnak ránk. Vacsora a szállodában.

3. nap Reggeli után indulunk Ausztria felé. Átlépve az osztrák határt érkezünk Karintia legnagyobb tavához, a Wörthi-tó partjára. A tó déli partjának egyik legszebb részén, egy aprócska félszigeten található Maria Wörth, melyről a tó a nevét kapta. A Maria Wörth félsziget legmagasabb pontján áll a híres román-gótikus zarándoktemplom, mely egykor kolostortemplom volt. A templom mellől pazar kilátás nyílik a Wörthi-tóra. Innen továbbutazunk Klagenfurtba, Karintia fővárosába. A város főterén láthatjuk a klasszicista városháza épületét, a híres Sárkány-kutat stb., de ellátogatunk az egykori vízivárhoz is, mely ma az impozáns kéttornyú árkádos udvaros reneszánsz megyeháza, majd az elegáns régi főtéren élvezzük egy kicsit a város karácsonyi hangulatát és indulunk hazafelé. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Ljubljana

Ljubljana a hármas híd

Adventi díszek

Bledi-tó háttérben a várral Forralt bor és mézeskalács Bledi-tó a szigettel
Maria Wörthi templomKlagenfurt adventi díszben
Klagenfurt, óváros

Időpont:         2019. december 20 - 22. (3 nap/ 2 éj)
Utazás:          légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetővel
Elhelyezés   3 csillagos szállodában a Bledi-tónál, 2 ágyas szobákban
Ellátás:          svédasztalos reggeli + svédasztalos vacsora(felár)

  Időpontok

  3 nap/ 2 éjszaka

 

 

Árak 2019

autóbusz, szállás, reggeli, programok, idegenvezető


2 - 3 ágyas szobában

 december 20 - 22.

Garantált indulás!          

55.300.- Ft/ fő

A fenti árak nem tartalmazzák:

Vacsora felár:   9.600- Ft/ 2 svédasztalos vacsora

Helyben fizetendő költségek:
  25 Euro
(belépők, helyi idegenforgalmi adó)

  Kedvezmények:

   4 %  törzsutaskedvezmény a részvételi díjból legkésőbb az indulás előtti 30.napig

   A kedvezmények nem összevonhatóak

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Mezőtúr, Budapest (M0-ás elkerülő), Székesfehérvár (M7-es)
Minimális létszám:         37 fő

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!


Belépők: 25 Euro/ fő

Utasbiztosítás: 570.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype