geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Bécs, Melk, a Wachau régió és a meseszép Lednice-i kastély

Bécs, Melk, a Wachau régió és a meseszép Lednice-i kastély

Időtartam: 3 nap/ 2 éj

Ellátás: reggeli + vacsora

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3* szállodában

Időpont: 2017. október 21.

Bécs, Melk, a Wachau régió és

a meseszép Lednice-i kastély


1. nap Kora reggeli indulás Debrecenből. Bécsbe való megérkezésünk után a városnézésünket a történelmi óváros nevezetességeinek megismerésével kezdjük: a gótikus építésű Szent István dóm, az UNESCO Világörökség részének nyilvánított császári palota, a Hofburg (kívülről) a császári kertekkel, a Városháza, a Népszínház, a Parlament, a Múzeum negyed, az Operaház, az Egyetem stb. A Ringstrasse grandiózus épületei között sétálva érezhetjük a valamikori arisztokrácia légkörét és egyben élvezhetjük a mai valódi bécsi hangulatot. Szabadprogram keretében lehetőség lesz megpihenni valamelyik kávéház teraszán egy finom kávé mellett, vagy megkóstolni a Sacher tortát, a bécsi almás rétest. Délután felkeressük az UNESCO világörökséghez tartozó Schönbrunni kastélyt, mely közel 1500 szobájával a császári család nyári rezidenciája volt. A káprázatos kastély megtekintése során bepillantást nyerhetünk a Habsburgok különleges és fényűző világába, mindennapi életébe és sétálhatunk a pompázatos díszkertjeiben is, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a környező erdőkre, dombokra. Ezt követően továbbutazunk Morvaország déli csücskében található szép fekvésű településre, Mikulovba(Csehország). Szállás és vacsora a szállodában (2 éj)

2. nap Reggeli után
elutazunk a Wachau régió déli kapujának is nevezett osztrák város, Melk irányába. Felkeressük a Duna fölött fekvő monumentális épületegyüttest, a Melki apátságot, melyben több, mint 900 éve a bencés szerzetesek élnek. Az apátsági templom a barokk művészet egyik legpompásabb példája a világon. Innen busszal utazunk tovább a festői szépségű völgyszorosban, a Wachau vidéken. A Wachau, azaz a Melk és Krems közötti, kereken 30 km hosszúságú Dunavölgy a világörökség része. Ezt a tájegységet illatos szőlőhegyek, gyümölcsösök, legendás várromok, impozáns reneszánsz kastélyok, idilli szépségű romantikus part menti települések teszik változatossá. Elsőként a kelta alapítású városba, Spitzbe látogatunk el, mely a Wachau szívében fekszik. Rövid városnézésünk alkalmával láthatjuk a városka szép reneszánsz és barokk házait, késő gótikus templomát és korzózhatunk a hangulatos sétányon a Dunaparton, gyönyörködhetünk a csodaszép wachau-i táj panorámájában. Itt hajóra szállunk, hogy az osztrák Dunakanyar legszebb szakaszát hajóról csodálhassuk meg. A kellemes sétahajókázás után Dürnsteinbe érkezünk. Ezt az apró bájos falvat "kis Hallstattnak" is nevezik és nem véletlenül. A falu felett, a hegytetőn láthatjuk Dürnstein várának romjait, ahol Oroszlánszívű Richárd angol király is raboskodott. Séta és rövid szabadidő a hangulatos festői településen, majd visszautazás a szállodába.

3. nap Reggeli után megtekintjük Mikulov középkori főterét, mely sok szép műemléképülettel büszkélkedhet. A város ékessége a gótikus eredetű várkastély, mely ma a helytörténeti múzeumnak ad otthont. Itt látható az a világhírű óriáshordó is, mely a bortermelést bemutató kiállításnak egy ékes darabja. Innen  a tavakkal és dús erdőkkel tarkított lágy dombok között utazunk tovább Lednicébe, ahol megcsodáljuk a varázslatos természeti környezetben fekvő romantikus kastélyt és mesés kertjét a Dyje folyó partján. A kastély és parkja 1996-ban felkerült az UNESCO kulturális és természeti világörökségeinek listájára. Megtekintjük az impozáns kastélyt: a reprezentatív termeket, szalonokat, lakosztályokat, majd lehetőség lesz sétálni a hatalmas kiterjedésű parkban és hajókázni is a kastélyt körülölelő kis folyón, majd indulunk hazafelé. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Bécs, a Szent István dóm

 

Bécs, a Szent István dóm színes cserepei

Az impozáns bécsi Városháza

Bécs elegáns sétálóutcája, a Graben

Bécs, Schönbrunn császári palota

Schönbrunn, a grandiózus kastélypark

A Melki apátság a Duna felől

A Melki apátság pompás könyvtára

Wachau, Spitz városka a gótikus templommal

Idilli szőlőskertek a Wachau régióban

A bájos Dürnstein a Dunaparton

A festői osztrák "Dunakanyar"

Wachau, Dürnstein panoráma

A Wachau régió egyik jelegzetes gyümölcse, a sárgabarack

Mikulov vára

 

Lednice-i kastély

A Lednice-i kastély belülről

...és a gyönyörű parkja

Időpont:     2017. október 21- 23. (3 nap/ 2 éj)  -  ünnepi hosszú hétvége
Utazás:           légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetővel
Elhelyezés:     3 csillagos szállodában, 2 ágyas szobában
Ellátás:           gazdag büféreggeli + vacsora(felár)
 

  Időpontok

  3 nap/ 2 éjszaka

 

 

Árak 2017

autóbusz, szállás, reggeli, programok, idegenvezető

2 - 3 ágyas szobában

 október 21 - 23.

Garantált indulás!

1 hölgy mellé útitársat keresünk!
39.900.- Ft/ fő

A fenti árak nem tartalmazzák:

- Vacsora felár:    5.000.- Ft/ fő/ 2 vacsora (3 fogásos vacsorák)

- Egyágyas felár:   9.500.- Ft/ 2 éj

Helyben fizetendő költségek:

- Belépők, hajójegy, helyi idegenforgalmi adó: 65 Euro/fő

  Kedvezmények:

  4 %  törzsutaskedvezmény a részvételi díjból legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc (M3-as), Budapest, Tatabánya, Győr (M1-es).
Minimális létszám:      35 fő

Saját szervezésű utazás!

Egyágyas felár: 9.500.- Ft/ 2 éj


Belépők: 65 Euro

Utasbiztosítás: 550.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype