geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Császárok és királyok útján Bécstől Pozsonyig

Császárok és királyok útján Bécstől Pozsonyig

Időtartam: 3 nap/ 2 éj

Ellátás: reggeli + vacsora

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3* szállodában

Időpont: 2018. október 27.

Császárok és királyok útján Bécstől Pozsonyig

1. nap Kora reggeli indulás Debrecenből. Bécsbe való megérkezésünk után a városnézésünket a történelmi óváros nevezetességeinek megismerésével kezdjük: a gótikus építésű Szent István dóm, az UNESCO Világörökség részének nyilvánított császári palota, a Hofburg (kívülről) a császári kertekkel, a Városháza, a Népszínház, a Parlament, a Múzeum negyed, az Operaház, az Egyetem stb. A Ringstrasse grandiózus épületei között sétálva érezhetjük a valamikori arisztokrácia légkörét és egyben élvezhetjük a mai valódi bécsi hangulatot. Szabadprogram keretében lehetőség lesz megpihenni valamelyik kávéház teraszán egy finom kávé mellett, vagy megkóstolni a Sacher tortát, a bécsi almás rétest. Délután felkeressük az UNESCO világörökséghez tartozó Schönbrunni kastélyt, mely közel 1500 szobájával a császári család nyári rezidenciája volt. A káprázatos kastély megtekintése során bepillantást nyerhetünk a Habsburgok különleges és fényűző világába, mindennapi életébe és sétálhatunk a pompázatos díszkertjeiben is, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a környező erdőkre, dombokra. Ezt követően továbbutazunk Morvaország déli csücskében található szép fekvésű településre, Mikulovba (Csehország). Szállás és vacsora a szállodában (2 éj)

2. nap Reggeli után
elutazunk az osztrák Dunakanyarba.
A Wachau régió déli kapujának is nevezett  Melken felkeressük a Duna fölött fekvő monumentális épületegyüttest, a Melki apátságot, melyben több, mint 900 éve a bencés szerzetesek élnek. Az apátsági templom a barokk művészet egyik legpompásabb példája a világon. Innen busszal utazunk tovább a festői szépségű völgyszorosban, a Wachau vidéken. A Wachau, azaz a Melk és Krems közötti, kereken 30 km hosszúságú Dunavölgy a világörökség része. Ezt a tájegységet illatos szőlőhegyek, gyümölcsösök, legendás várromok, impozáns reneszánsz kastélyok, idilli szépségű romantikus part menti települések teszik változatossá. Buszos panoráma utunk során gyönyörködhetünk a csodaszép wachau-i táj panorámájában. A déli órákban érkezünk Dürnsteinbe. Ezt az apró bájos falvat "kis Hallstattnak" is nevezik és nem véletlenül. A falu felett, a hegytetőn láthatjuk Dürnstein várának romjait, ahol Oroszlánszívű Richárd angol király is raboskodott. Séta és rövid szabadidő a hangulatos festői településen, majd továbbutazunk Csehország felé, a Dél-Morvaország gyöngyszemeként emlegetett, páratlanul szép fekvésű Znojmo városába. A Dyje folyó feletti sziklára épült királyi város Csehország egyik legrégebbi városa. Az erődített és virágzó Znojmo, mind a cseh királyok, mind a morva helytartók számára nagy jelentőséggel bírt. A történelmi óváros nevezetességeinek megtekintése után visszautazunk a szállodába. 

3. nap Reggeli után megtekintjük Mikulov középkori főterét, mely sok szép műemléképülettel büszkélkedhet. A város ékessége a gótikus eredetű várkastély, mely ma a helytörténeti múzeumnak ad otthont. Itt látható az a világhírű óriáshordó is, mely a bortermelést bemutató kiállításnak egy ékes darabja. Innen a tavakkal és dús erdőkkel tarkított lágy dombok között utazunk tovább. Délután már koronázó fővárosunkba, a mai szlovák fővárosba, Pozsonyba érkezünk. Pozsony közel 300 éven keresztül magyar koronázó város volt. Belvárosi sétánk során megcsodáljuk a város fölé magasodó pozsonyi várat, a Szent Márton koronázó székesegyházat, a Mihály-kaput, a Mátyás király által alapított Academia Istropolitanat (Közép-Európa legrégibb egyetemének épülete), a régi magyar országgyűlés palotáját, az Óváros teret, a Prímás Palotát és a magyar főnemesek palotáit. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Bécs, a Városháza parkja

Bécs, a Szent István dóm

Az impozáns Városháza

Bécs elegáns sétálóutcája, a Graben

Schönbrunn, a grandiózus kastélypark

A Melki apátság a Duna felől

A Melki apátság pompás könyvtára

Wachau, Spitz gótikus temploma

Idilli szőlőskertek a Dunakanyarban

A bájos Dürnstein a Dunaparton

A festői osztrák "Dunakanyar"

Wachau, Dürnstein panoráma

A Wachau régió egyik jelegzetes gyümölcse, a sárgabarack

Mikulov vára


Znojmo katedrálisa

Pozsony színes óvárosa

A pozsonyi vár

Időpont:         2018. október 27- 29. (őszi szünet)  (3 nap/ 2 éj)
Utazás:           légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetővel
Elhelyezés:     3 csillagos szállodában, 2 ágyas szobában
Ellátás:           gazdag büféreggeli + vacsora(felár)
 

  Időpontok

  3 nap/ 2 éjszaka

 

 

Árak 2018

autóbusz, szállás, reggeli, programok, idegenvezető

2 - 3 ágyas szobában

 október 27 - 29.     

(őszi szünet)

Garantált indulás! 1 hölgy mellé útitársat keresünk!

42.900.- Ft/ fő

A fenti árak nem tartalmazzák:

- Vacsora felár:    5.400.- Ft/ fő/ 2 vacsora (3 fogásos vacsorák)

- Egyágyas felár:   9.500.- Ft/ 2 éj

Helyben fizetendő költségek:

- Belépők, helyi idegenforgalmi adó, Vox készülék a városnézésekhez: 55 Euro/fő

  Kedvezmények:

  4 %  törzsutaskedvezmény a részvételi díjból legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc (M3-as), Budapest, Tatabánya, Győr (M1-es).
Minimális létszám:      35 fő

Saját szervezésű utazás!

Utasbiztosítás: 565.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype