geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Dalmácia ékkövei és a Plitvicei-tavak

Dalmácia ékkövei és a Plitvicei-tavak

Időtartam: 7 nap/ 6 éj

Ellátás: reggeli + vacsora(felár)

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3* és 4* szállodákban

Időpont: 2017. augusztus 27.

Dalmácia ékkövei és a Plitvicei-tavak

1. nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban, majd utazás Budapesten keresztül Horvátország irányába. Dél körül érkezünk a horvát fővárosba Zágrábba, mely igazi kulturális metropolisz, múzeumok és galériák sokaságával, gyönyörű parkokkal tarkítva. Városnéző sétánk keretén belül láthatjuk a történelmi központ nevezetességeit: a várost uraló zágrábi katedrálist, a Kőkaput, a Szent Márk templomot, a Sabort (horvát parlament), a báni palotát a Lotrscak tornyot, a Horvát Nemzeti Színházat, majd egy kis szabadidő után továbbutazunk a Plitvicei-tavak irányába. Szállás, vacsora annak közelében. (1 éjszaka)
 
2. nap Reggeli után útnak indulunk, hogy felfedezzük a páratlan szépségű Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot, mely 1979 óta az UNESCO természeti világörökség része. A 16 tóval és 92 vízeséssel büszkélkedő Plitvicei-tavak kivételes természeti egységet alkotnak, ahol lesz alkalmunk a kristálytiszta vizű és legkülönbözőbb színekben tükröző tavak, látványos vízesések között sétálni, hajókázni és számtalan fotót készíteni a csodálatos panorámát nyújtó tórendszerről. Délután elhagyjuk a Plitvicei-tavakat és átlépünk a zadari régióba, mely Dalmácia kapuja. A régió székhelye Zadar városa, mely háromezer éves múltra tekint vissza, több jelentős műemlékkel. Láthatjuk az Adria keleti partjának legnagyobb feltárt római kori fórumát; a város legismertebb szimbólumát, a bizánci stílusú Szt. Donát templomot; Dalmácia legnagyobb román stílusú templomát a Szent Anasztázia székesegyházat, valamint egy új érdekességet is: a tengeri orgonát. Szállás és vacsora Zadarban. (1 éjszaka)

3. nap Zadarból továbbutazunk Sibenikbe, az ódon hangulatú szűk sikátoros, tágas terekkel tarkított nyüzsgő kirándulóhelyre, mely várairól, tornyairól, monumentális erődjeiről híres. A város legnagyobb nevezetessége az építészeti és művészeti tekintetben is egyaránt kiemelkedő 15. századi teljes egészében kőből épült Szent Jakab katedrális, mely UNESCO Világörökség része. A városnézés után elindulunk, hogy a délutánt már Horvátország egyik legismertebb és legkedveltebb nyaralóhelyén, a szépséges és élettel teli Makarskán tölthessük. Itt, aki szeretne, már strandolhat is vagy akár egyénileg felfedezheti a város látnivalóit. Szállás és vacsora a szállodában Makarska belvárosában, a tengerparti sétányon.  (4 éjszaka)

4. nap Egész nap szabadprogram: strandolás, pihenés a gyönyörű Makarskai Riviérán, ahol a kristálytiszta azúr tenger, hosszú fehér aprókavicsos partjával, zöldellő fenyőkkel, pálmafákkal övezett sétányával, háttérben a Biokovo hegyóriással a világon egyedülálló látványt nyújt. Ez a mediterrán hangulatú dalmát város, mely Horvátország legnapfényesebb városa igazi kikapcsolódást ígér mindenkinek. Az itt tartózkodás ideje alatt pedig lesz alkalom a híres dalmát konyha ínyencségeit, édességeit és ízletes borait is megkóstolni.

5. nap Szabadprogram vagy fakultatív program: egész napos kirándulás Dubrovnik-ba (régi magyar nevén Raguza), melyet „Adria gyöngyszeme”-ként a világ legszebb városai között tartanak számon. Horvátország legdélebben fekvő, kellemes klímájú városa nem véletlenül a filmesek, filmsztárok, hírességek kedvenc üdülőhelye. Az UNESCO védettséget élvező érintetlen városfala körbeöleli az óvárost, mely olyan, mint egy berendezett középkori díszlet. Elsőként sétát teszünk a bástyákkal megerősített városfalon, ahonnan gyönyörködhetünk az Adriai-tenger végtelen kékségében. A városnézés alkalmával láthatjuk a legfontosabb nevezetességeket: a híres sétálóutcát (Placa vagy Stradun), az Orlando oszlopot, a Szent Balázs templomot, a gótikus-reneszánsz stílusban épült Sponza palotát, a híres Rektori palotát, a barokk stílusú dubrovniki katedrálist, a régi kikötőt stb. Természetesen nem felejtjük el megnézni a város magyar vonatkozásait sem. Ugyanis Dubrovnikban őrzik a mai napig is két magyar királyunk ereklyéit: Szent István király koponyacsontját a Domonkos kolostorban és Szent László királyunk jobbját a Ferences kolostorban. Fakultatív program díja: 6.500.- Ft + belépők kb.160 kuna. (min. 20 fő)

6. nap Szabadprogram vagy fakultatív program: egész napos kirándulás Trogirba és Splitbe
Elsőként az egykori velencei erődvárosba, Trogirba látogatunk el, mely egy kicsiny szigeten fekszik, körülötte festői öblökkel. Történelmi óvárosa sikátorok labirintusa, mely építészeti remekekben bővelkedik, így nem véletlenül vált az UNESCO világörökség részévé. Román stílusú szép templomai mellett különleges reneszánsz, gótikus és barokk stílusú épületeket találhatunk. A város büszkesége a Szent Lőrinc székesegyház, melynek faragott díszes főkapuja a dalmát román-gótikus művészet legértékesebb épületszobrászati alkotása.
Split szimbóluma a Diocletianus palota, mely valaha a Római Birodalom keleti részének egyik legszebb épületegyüttese volt zöldellő kertekkel, gyönyörű templomokkal, fényűző lakóépületekkel. Diocletianus császár nyaralójának romjain alakult ki az óváros és ma már az UNESCO-világörökség részét képezi ez is. Bár a palota legnagyobb része az idők során megsemmisült, a megmaradt részek így is fenségesek. Megtekintjük az Aranykaput, az egykori oszlopos belső udvart, a Szent Doimus székesegyházat (IV. Béla királyunk két lányának kőkoporsóját is itt találjuk), a gótikus és reneszánsz épületeket, palotákat, majd végül megpihenhetünk, kávézhatunk, fagyizhatunk ebben a középkori hangulatú városban. Fakultatív program díja: 4.900.- Ft + belépők kb.80 kuna. (min. 20 fő)

7. nap Elbúcsúzunk Dalmáciától, a gyönyörű Makarskai Riviérától és elindulunk haza magunkba zárva a sok összegyűjtött élményt. Útközben ellátogatunk II. Károly főhercegről elnevezett Károlyvárosba, ahol rövid séta keretében ismerkedünk a három folyó találkozásánál épült bájos kisvárossal. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban

Időpont:         2017. augusztus 27 - szeptember 2.  (7 nap/ 6 éj)
Utazás:           légkondicionált színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés:    3 - 4 csillagos szállodákban, 2 ágyas szobákban
Ellátás:           büféreggeli és vacsora (felár)

  Időpontok

  7 nap/ 6 éjszaka

 

 

Árak 2017

autóbusz, szállás, reggeli, programok, idegenvezető

2 - 3 ágyas szobában

  augusztus 27.- szept. 2.

129.900.- Ft/ fő

Vacsora felár:       14.000.- Ft/fő/ 6 vacsora (3 fogásos vacsorák)

Helyben fizetendő: 260 Kuna (belépők, helyi idegenforgalmi adók)

  Kedvezmények:

  4 %  törzsutaskedvezmény a részvételi díjból legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc (M3-as), Budapest, Székesfehérvár (M7-es)
Minimális létszám:       35 fő

Saját szervezésű utazás!

Utasbiztosítás: 550.- Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype