geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Porto ízei és az óceán varázsa

Porto ízei és az óceán varázsa

Időtartam: 4 nap/ 3 éj

Ellátás: reggeli

Utazás: repülővel Budapestről

Elhelyezés: 4*szállodában

Időpont: 2020. október 03.

Porto ízei és az óceán varázsa

1.nap Indulás a délutáni órákban Budapestről közvetlen repülőjárattal Portugáliába, Portóba. Kora esti érkezést követően transzferrel utazunk Porto központjába, a szállodába. Miután elfoglaltuk a szobákat sétát teszünk a híres Ribeirán a folyóparton, majd vacsora lehetőség. Szállás 4 csillagos, kitűnő fekvésű szállodában Porto központjában. (3 éj)

2.nap Reggeli után megkezdjük városnézésünket Porto központjában. Elsőként a Torre dos Clerigos tekintjük meg, mely a legmagasabb harangtorony Potugáliában. A toronyba hat szinten 200 lépcső visz fel 76 méter magasságba, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik Portóra, majd a város legnagyobb templomát, a  Sé katedrálist keressük fel, mely a város legmagasabb pontján épült a 12.században. Évszázadokon keresztül formálták, melynek köszönhetően számos építészeti stílus jelei figyelhetők meg rajta a román kori rózsaablaktól a barokk díszítésekig. Az I.Lajos híd Porto talán leismertebb jelképe 1886-ból. A kétszintes hídon felül villamos, alul autós és gyalogos közlekedést valósítottak meg. Átsétálunk a hídon és a túloldalon a Serra do Pilar kolostort nézzük meg kívülről, a helyiek szerint az itteni teraszról nyílik a legszebb kilátás a folyóra és az óvárosra, majd libegővel kb. húszemeletnyi magasságot leküzdve jutunk le a folyóparthoz, ahol betérünk egy jónevű borospincébe. A világhírű portói borból fogunk kóstólót kapni, mely az angoloknak köszönheti hírnevét, hiszen ők egy kis brandyvel édesítették a Portó környékén termelt bort, így érve el 18-22 alkoholfokot. Kóstoló után libegővel visszaindulunk a hídhoz, majd pedig a szállodánk felé vesszük az irányt. Este visszatérünk a szállodába, fakultatív vacsora.

3.nap Reggeli után egy közel 1 órás hajókiránduláson veszünk részt a Duoro folyón, ahonnan megcsodálhatjuk Portot és környékét. A hajózás után visszatérve a központba a világörökség részét képező Tőzsdepalotát tekintjük meg kivűlről, majd pedig betérünk a Szent Ferenc templomba, amely díszítésére 300 kiló valódi aranyport használtak és amelynek díszítését annyira extravagánsnak tartották, hogy több évre be is zárták a látogatók elől, majd szabadidő a Ribeirán, amely Porto legeredetibb és leglátványosabb része, ez ugyanis az óvárosi kikötőjének területe, ahol számos színes és dekoratív ház növeli a kikötő szépségét. A Ribéra változatos éttermei pedig igazán különleges kulináris élményeket kínálnak. Szabadidő után a Santa Catarina, a város leghíresebb sétálóutcája felé vesszük az irányt, ahol megtekintjük kívülről a Santo Ildefonzo templomot, melyen megcsodálhatjuk a portugál építészet egyik fő jellegzetességét a fehér alapon kék festésű mázas csempéket az azulejót. Korzózás után pedig irány a város főtere, ahol a város patinás épületei között láthatjuk a városháza épületét is, majd visszatérünk a szállodába. Fakultatív vacsora.

4.nap Reggeli után elindulunk a hatalmas Atlanti-óceán partjához. Sétálunk egy kicsit az óceánparton, a Passeio Alegre parkban, megcsodáljuk a világítótornyot és a hűs habokat, majd  irány a híres Bolhao piac, Porto legnagyobb piaca, ahol tradicionális portugál boltok, ételek és különlegességek fogadják a látogatókat. Akinek pedig van kedve hozzá, egy rövid sétával megtekinthetjük a lelkek kápolnáját, melynek különlegessége, hogy a kápolna szinte teljes felületét azulejo borítja. Délután visszatérünk a szállodába a csomagjainkért és indulunk a repülőtérre. Érkezés Budapestre 23 óra körül.

Utazás:    repülővel Budapest - Porto - Budapest útvonalon, idegenvezetővel
Elhelyezés:   4 csillagos belvárosi szállodában, 2 ágyas szobákban

Ellátás:          büféreggeli

  Időpontok

  4 nap/ 3 éjszaka

 

  Új program!

 

 

Árak 2020

budapesti indulással

repülőjegy, fix ülőhely a repülőn, kis kézipoggyász, reptéri illetékek, szállás, reggeli, programok, idegenvezető  Ft/fő


2 ágyas szobában

 október 3 - 6.
219.300.- Ft/ fő

Helyben fizetendő költségek:

- transzferek, helyi idegenforgalmi adó, belépők, közlekedés, hajózás, borkóstoló: 150 Euro/fő

  Kedvezmények:

  - 6.000.- Ft/fő törzsutaskedvezmény* a részvételi díjból

    legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  - * törzsutasnak számít az, aki az elmúlt 2 évben legalább 2 alkalommal

     minimum 3 napos vagy annál hosszabb utazáson vett részt

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Figyelem!                                                                                                                Az utazási költség a fedélzetre felvihető kis kézipoggyászt (40x30x20 cm) tartalmazza! A feladott poggyász típusát kérjük a foglaláskor jelezze:   20.600.- Ft (max.20 kg), 29.900.- Ft (max. 32 kg)

A repülőjegy és a poggyász díja a foglalás időpontjának függvényében változhat, ezért érdemes időben foglalni!

Minimális létszám:          25 fő   (kiscsoportos felár minimum 18 fő esetén 14.000.- Ft/fő)

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Egyágyas felár: 69.500.- Ft/ 3 éj

Utasbiztosítás: 530.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype