geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Kalandozások a Skót-felföldön

Kalandozások a Skót-felföldön

Időtartam: 6 nap/5 éj

Ellátás: 3 félpanzió és 2 reggeli

Utazás: repülővel Budapestről

Elhelyezés: 3* és 4* szállodák

Időpont: 2020. október 10.

Kalandozások a Skót-felföldön

1.nap Indulás a délutáni órákban Budapestről közvetlen járattal Skóciába, Edinburghbe. Érkezés után transzferrel megyünk a Stirling környéki szállodába, vacsora. (3 éj).

2.nap Reggeli után Skócia legnagyobb tavához a Loch Lomondhoz utazunk, mely 33 szigetet foglal magába. A tó Skócia első nemzeti parkjában található és Közép-Skócia, valamint a Skót-felföld határaként is ismeretes. Hajókázásunk során elhaladunk többek között Inchmurrin, a legnagyobb édesvízi sziget mellett, melyen egykoron a legendás skót király I. Róbert (Robert the Bruce) is menedékre lelt a Lennox erődben. A délutáni órákban Glasgow városát keressük fel, ahol az óváros főbb nevezetességeit (Szent Mungo Katedrális, City Chambers, Gallery of Modern Art) ismerjük meg, majd szabadidőben a város híres sétálóutcáján korzózhatunk a Buchanan Street-en. Szabadidő után visszatérünk Stirlingbe, vacsora a szállodában.

3.nap Reggeli után elsőként a skót történelem kulcsfontosságú várát, Stirling várát keressük fel. A vár mellett haladó út sokáig az egyetlen út volt a Felföldre. Itt a folyón átívelő öreg hídnál zajlott a skót történelem egyik legfontosabb csatája, amikor William Wallace skót hadvezér győzelmet aratott az angolok felett. Ezt a csatát örökíti meg a Rettenthetetlen című film Mel Gibson főszereplésével. (a filmet nem itt forgatták). A várlátogatás után az "Észak Athénjának" nevezett, Edinburghbe utazunk. Sétálunk az UNESCO Világörökség részét képező, híres "Királyi mérföld"-ön, ahol megtekintjük a St Giles Katedrálist, John Knox a skót reformátor lakóházát, a skót parlament épületét, majd továbbhaladunk az impozáns Holyroodhouse Palotához, mely a királynő palotája a mai napig, végül felkeressük a város felett uralkodó Edinburgh várát, ahol megtekinthetjük a skót koronázási ékszereket és a híres "Végzet kövét" is. Visszatérünk a szállodába, vacsora.

4.nap Reggeli után irány a Skót-felföld. Elutazunk a lenyűgöző Glencoe-völgybe, melyet Skócia egyik legszebb völgyének tartanak. Utunk során megtekintjük (belülről is) a festői fekvésű Eilean Donan várkastélyt, melyet a 13. században építettek egy szigeten a viking támadások elleni védekezésül, s ma Skócia leghíresebb és legtöbbet fényképezett kastélya, talán azért is mert itt forgatták a Hegylakó című film egyes jeleneteit. Majd a legendás Loch Ness tó partjára érkezünk, ahol Skócia legnagyobb várának romjairól, az Urquart Kastélyról csodálhatjuk a tavat, hátha felbukkan a híres nevezetes szörny. A nap végén Invernessbe érkezünk. Szállás Inverness környékén, fakultatív vacsora. (1 éj)  

5.nap Reggeli után városnézés a Skót-felföld fővárosában, Invernessben, melynek egyik legszebb látványossága a Ness folyó partján, vörös hommokőből épült, fenséges kastély, majd továbbutazunk Aberdeen felé. Útközben betérünk a skót felföld leghíresebb whiskey regiójának egyik nevezetes Whiskey készítő üzemébe. A bemutató során lesz lehetőség többféle whiskey kóstolására és vásárlására is. Innen továbbutazunk Aberdeenbe, a gránitvárosba, mely Skócia harmadik legnépesebb városa. A közeli gránitbányák miatt a város épületei érdekes ezüstös színekben csillognak. Megtekintjük a Királyi Főiskola King’s College különleges kő kupolájú épületét; a Castlegate és Mercat Crosst, mely Aberdeen legrégebbi épülete és Aberdeen középkori jelképe; a legrégebbi lakóépületet, Skene polgármester házát;  a Marischal Főiskola épületét, mely a világ második legnagyobb gránit épülete és végül Skócia legnagyobb plébániatemplomát, a Szent Miklós templomot, melynek különlegessége, hogy a reformáció után két különálló kápolnává alakult át. Innen a hősies magányában, félelmetes sziklákon álló Dunottar várához utazunk, mely Skócia legtöbbet ostromlott vára. Ez a vár is filmforgatási helyszín, hiszen itt forgatták a Macbeth-et Mel Gibsonnal és Glenn Close-al. Szállás Aberdeen környékén, fakultatív vacsora. (1 éj)

6.nap Reggeli után elutazunk Glamisba, ahhoz a hatalmas, ódon és gyönyörű 14. századi kastélyhoz, melyben I. Erzsébet királynő, az angol világhatalom megteremtője, az armada legyőzője gyermekkorát töltötte. Egy igazi kísértet kastély ez, melyet a legendák szerint szellemek látogatnak. A kastély megtekintése után utazunk Edinburghbe a repülőtérre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás:        repülővel Budapest - Edinburgh - Budapest útvonalon, idegenvezetővel
Elhelyezés:   3 és 4 csillagos szállodákban, 2 - 3 ágyas szobában

Ellátás:   3 alkalommal félpanzió (büféreggeli és 3 fogásos vacsorák) és 2 alkalommal büféreggeli

  Időpontok

  6 nap/ 5 éjszaka

 

 

 

 

Árak 2020

budapesti indulással

repülőjegy, fix ülőhely a repülőn, kis kézipoggyász, reptéri illetékek, szállás, 3 félpanzió és 2 reggeli, programok, idegenvezető  Ft/fő


2 - 3 ágyas szobában

  október 10 - 15.309.500.- Ft/ fő

Helyben fizetendő költségek:

- belépők(6 várkastély), hajózás, bemutató és kóstoló, transzferek: 230 angol font/ fő

  Kedvezmények:

  - 6.500.- Ft/fő törzsutaskedvezmény* a részvételi díjból

    legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  - * törzsutasnak számít az, aki az elmúlt 2 évben legalább 2 alkalommal

     minimum 3 napos vagy annál hosszabb utazáson vett részt

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Figyelem!                                                                                                                Az utazási költség a fedélzetre felvihető kis kézipoggyászt (40x30x20 cm) tartalmazza! A feladott poggyász típusát kérjük a foglaláskor jelezze:       17.500.- Ft (max.20 kg), 25.000.- Ft (max. 32 kg)

A repülőjegy és a poggyász díja a foglalás időpontjának függvényében változhat, ezért érdemes időben foglalni!

Minimális létszám:          25 fő   (kiscsoportos felár minimum 18 fő esetén 14.000.- Ft/fő)

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Egyágyas felár: 96.000.- Ft/5 éjszaka

Utasbiztosítás: 530.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype