geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Bor, mámor, Toszkána repülővel

Bor, mámor, Toszkána repülővel

Időtartam: 6 nap/ 5 éj

Ellátás: félpanzió

Utazás: repülővel Budapestről

Elhelyezés: 4* szállodában

Időpont: 2021. október 13.

Bor, mámor, Toszkána ...

és az idilli romantika

repülővel

1. nap Indulás Budapestről a délelőtti órákban közvetlen repülőjárattal irodánk idegenvezetőjével Pisába. Az érkezést követően Pisában tartunk városnézést. A nyüzsgő, turistáktól zajos Csodák mezejére megyünk, mely az UNESCO Világörökségének része. Láthatjuk a keresztelőkápolnát, a székesegyházat és köztük talán a legtöbbet fotózott Ferde tornyot is, majd a szép középkori és reneszánsz város műemlékeivel, palotáival, tereivel ismerkedünk. Innen indulunk a szállásunk felé a gyönyörű toszkán tájon át. Szállás és vacsora Siena környékén idilli környezetben. A dombtetőn épült tradícionális, toszkán vidéki stílusú, medencés 4 csillagos szállodából csodás naplemente tárul elénk. (5 éj)

2. nap  Ezen a napon visszatérünk a középkorba.. Reggeli után elsőként Sienát keressük fel, melynek belvárosa a Világörökség része. A Medici erőd robosztus fala mentén elhaladva egy felejthetetlen panoráma tárul elénk: ez a mesés Siena! A  hamisítatlan középkori hangulatú utcákon besétálva először a Dóm térre érkezünk, ahol megtekintjük Toszkána talán leggyönyörűbb templomát, a pazar díszítésű, gótikus sienai székesegyházat, majd továbbsétálva a híres, kagyló formájú főtéren, a Piazza del Campon megnézzük a Városházát, mely Olaszország egyik legszebb gótikus épülete. Akik bírják és mesés kilátásban szeretnének gyönyörködni, azok megmászhatják a Torre del Mangia harangtorony mind a 400 lépcsőjét, Szabadidőben van lehetőség egy könnyed ebédre vagy frissítőre is miközben élvezhetjük a főtér csodás látványát, és természetesen vásárlásra is lesz idő, hiszen itt is számtalan üzlet kínálja szebbnél-szebb minőségi, jellegzetes toszkán termékét. Délután a tornyok városát, San Gimignano-t, azaz a „középkori Manhattant” keressük fel. Mintha csak egy középkori film díszletei tárulnának elénk az óváros fallal körülvett szűk utcáin, sikátorain. A mindig nyüzsgő utcácskákon számtalan üzlet kínálja portékáit, vannak itt varázslatosan szép kerámiák, ajándéktárgyak, ízlésesen megmunkált toszkán bőrárú, melynek illata keveredik a toszkán szalámi, sajt és zamatos bor illatával. Szabadidőben pedig megkóstolhatjuk a világ legfinomabb fagylaltjait is. Vacsora a szállodában.

3. nap Ez a nap az ínyencségek jegyében zajlik igazi, hamisítatlan toszkán hangulatban! Reggeli után fakultatív program keretében lehetőség van részt venni egy főzőtanfolyamon a szállodában, melyet egy kiváló toszkán séf tart. A 2,5 órás kulináris élmény során elsajátathatjuk és megízlelhetjük a tradicionális helyi konyha fogásait. Ebéd az elkészített ételből. (A toszkán főzőtanfolyam díja: 80 Euro/fő)..Délután szabadidőben felfedezhetjük a toszkán dombok szépségét  és a környező bájos, kis települléseket, majd visszatérünk a szállodába, ahol egy kis lazitás  után vacsora előtt egy nagyszerű borkóstolón veszünk részt, ahol a kitűnő borok mellett, helyi olivaolajat, toszkán sajtokat és szalámikat is megízlelhetjük.  Vacsora a szállodában.

4. nap Reggeli után egész napos szabadprogram, kényeztető pihenés a csodás fekvésű szállodában, vagy fakultatív program keretében jöjjön velünk a reneszánsz művészet és a Mediciek városába Firenzébe. Megtekintjük a méltán híres Szent Kereszt (Santa Croce) bazilikát belülről is, - ahol tiszteletünket tesszük neves művészek és tudósok sírjánál -, a Dóm teret a Harangtoronnyal, a Székesegyházzal, a Keresztelőkápolnát a Paradicsom kapujával, a kormányzósági palotát (Palazzo Vecchio), majd az öreghídon (Ponte Vecchio) áthaladva eljutunk a Pitti Palotához. Akinek kedve van szabadidőben meglátogathatja a palotát és kertjét vagy megtekintheti az Uffizi Képtár számtalan alkotását. A kora esti órákban a Michelangelo kilátóról még búcsút veszünk a varázslatos várostól és visszaindulunk a szállodába. Vacsora a szállodában. Fakultatív program ára: 65 Euro/ fő (Santa Croce templom belépő, városi behajtás, vox készülék) (min. létszám 15 fő)

5. nap A mai napon egy kicsit a filmek világába látogatunk. Reggel elutazunk Cortonába. Ezt az ősi etruszk várost napjainkban a "Napsütötte Toszkána" című romantikus film tette híressé és népszerűvé, melyet Frances Mayes regénye alapján készítettek és a jelenetek sok részét itt forgatták. Cortonából felejthetetlen kilátás nyílik a város körüli olivaültetvényekre és a Trasimeno-tóra. Akinek van kedve és ereje is hozzá a számtalan lépcső és meredek utcákon át felsétálhat egészen a Medici erőd falaihoz. Cortonából a toszkán vidék egyik gyönygszemét, a reneszánsz Montepulciano városkát keressük fel, melynek híres borát „minden borok királyának” is neveznek. Toszkána leghíresebb borainak egy része ma is itt készül. Városnézésünk után Toszkána legszebb útvonalán, a festői Orcia völgyön keresztül utazunk vissza egy-egy fotószünetre megállva, ahol a lágy toszkán dombok és cédrusok, a dombtetőkön gyöngyszemként csillogó birtokok és városkák sokszor visszaköszönnek a képeslapokról. Vacsora a szállodában.

6. nap Reggeli után még megpihentetjük szemünket ezen a feledhetetlen Chianti vidéken, majd indulunk a repülőtérre Pisaba. Érkezés Budapestre a kora esti órákban.

Montepulciano

Firenze, Palazzo Vecchio

Firenze, Palazzo Vecchio

Val d'Orcia

Siena főtér

Cortona

San Gimignano

Val d'Orcia

Montepulciano, Vino Nobile

Tipikus toszkán üzlet

Montepulciano

Siena utcarészlet

Az Orcia völgye

Időpont:         2021. október 13 - 18. (6 nap/ 5 éj)
Utazás:           repülővel Budapest- Pisa -Budapest útvonalon, idegenvezetővel
Elhelyezés:    4 csillagos idilli, toszkán rusztikus stílusú, medencés szállodában, 2- 3 ágyas szobákban
Ellátás:           büféreggeli + bőséges tradícionális vacsorák, víz és bor a vacsorák alkalmával

  Időpontok

  6 nap/ 5 éjszaka

 

 

 

Árak 2021

budapesti indulással

repülőjegy, fix ülőhely a repülőn, kis kézipoggyász, reptéri illetékek, szállás, félpanzió, programok, idegenvezető  Ft/fő

Törzsutas kedvezménnyel

 

szeptember 12.-ig

2 - 3 ágyas szobában

  október 13 - 18.

  Már csak 1 szoba!

279.500.- Ft/ fő

Helyben fizetendő költségek:

- Belépők, vox készülék, transzferek, behajtási illetékek, borkóstoló, helyi idegenforgalmi adó: 280 Euro/fő

  Kedvezmények:

    - * törzsutasnak számít az, aki az elmúlt 2 évben legalább 2 alkalommal

     minimum 3 napos vagy annál hosszabb utazáson vett részt

     (a 2020-ban befizetett, de elmaradt út is beleszámít)

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Figyelem!                                                                                                          Az utazási költség a fedélzetre felvihető kis kézipoggyászt (40x30x20cm) tartalmazza. A feladott poggyász típusát kérjük a foglaláskor jelezze: 16.500.-Ft(max.20 kg),

A repülőjegy és a poggyász ára a foglalás időpontjának függvényében változhat, ezért érdemes időben foglalni!

Transzfer
:  .kb.18.000.- Ft/ fő Debrecen–Budapest repülőtér–Debrecen

Minimális létszám:     20 fő (kiscsoportos felár 20 fő alatt 15.000.- Ft/fő)

Jelenleg érvényben lévő beutazási szabályok:

 Felhívjuk a figyelmet, hogy a hatályos olasz egészségügyi miniszteri rendelet 2021. augusztus 30-ig speciális beutazási szabályokat állapít meg.

Eszerint 2021. június 21-től Európai Uniós országból uniós digitális Covid zöldigazolvány/green pass birtokában lehet korlátozás nélkül Olaszország területére belépni, amely alapulhat az alábbiak egyikén:

    Covid-oltási igazolás, amennyiben az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elismert vakcina második (vagy egy dózisú esetén egy) beadását követően legalább 14 nap telt el;
    COVID-19 fertőzésen átesettség alapján kiállított igazolás, amennyiben a hatóságilag előírt karanténidőszak lejárt és a fertőzés óta nem telt el több, mint 6 hónap;
    48 óránál nem régebbi negatív antigén/PCR teszt.

A fenti dokumentumok egyikével sem rendelkező, Magyarországról belépő személy olaszországi belépését követően 5 napos hatósági karantén és járványügyi megfigyelés alá kerül, mely 5 nap elteltével kötelező a PCR/antigén teszt elvégzése.  

A 6 éven aluliak mentesülnek az antigén/PCR teszt elvégzésének kötelezettsége alól.

6 éves kor felett valamennyi beutazóra egységesen, a korábbi felsorolásnak megfelelő szabályok vonatkoznak.

A fenti beutazási szabályok tájékoztató jellegűek. A rendelkezések napról-napra változhatnak, ezért kérjük, hogy az utazás előtt minden esetben az aktuális szabályokat legyenek kedvesek ellenőrizni és figyelembe venni.

Bővebb információ a (!) jelre kattintva:
   https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

 

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Egyágyas felár: 84.500.- Ft/ 5 éj

Utasbiztosítás: 570.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype