geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Menjünk haza! Somogy megye és a Balaton

Menjünk haza! Somogy megye és a Balaton

Időtartam: 3 nap/ 2 éj

Ellátás: reggeli+vacsora

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3* szállodában

Időpont: 2019. március 29. ; 2019. október 11.

Menjünk haza!

Somogy megye és a Balaton

1.nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban „Somogyországba”. A Balaton-part legnagyobb városába Siófokra érkezünk, melyet nem véletlenül neveznek a parkok és virágok városának. Rövid sétát teszünk a népszerű kikötő- és üdülővárosban, ahol a hangulatos sétányokon híres emberek szobrait, szép villákat és Siófok jelképét a Víztornyot is láthatjuk, majd megtekintjük a világhírű operettfejedelem, Kálmán Imre emlékházát is. Innen továbbindulva a külső-somogyi dombság gyönyörű táján keresztülhaladva érkezünk a híres búcsújáróhelyre, Andocsra, melynek legfőbb nevezetessége az országos műemlékvédelem alatt álló barokk kegytemploma. A római katolikus templom szentélyében található a 700 éves öltöztetett Mária szobor. A Mária Múzeum Európában egyedülálló gyűjteménynek számít a több, mint 250 ruhát tartalmazó kollekciójával. Ezt követően továbbutazunk Gölle községbe. A falu híres szülötte, Fekete István, aki minden idők egyik legolvasottabb magyar írója, majd miután tiszteletünket tettük emlékházában továbbutazunk szálláshelyünkre Kaposvárra, vacsora.(2 éj)

2.nap Reggeli után ismerkedés Somogy megye székhelyével, Kaposvár nevezetességeivel. A város "Magyarország legszebb főtere, főutcája" címmel büszkélkedhet és mi is átérezhetjük a gyönyörűen rendezett, virágos, szobrok, szökőkutak és a szebbnél-szebb, főleg szecessziós épületek által árasztott különleges hangulatot. Felkeressük a Róma-villát, mely ma Rippl-Rónai Emlékmúzeum és az európai hírű festőművész hagyatékát, szellemiségét őrzi, hatalmas gyönyörű parkja is csodás látványt nyújt. Majd ellátogatunk a Kaposvár mellett páratlan természeti környezetben található Európa Nostra-díjas Szennai Skanzenbe. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum egyedülálló módon egy élő falu közepén jött létre, hogy bemutassa, megőrizze a Zselic és Belső-Somogy sokszínű népi kultúráját, gazdag tárgyi és szellemi örökségét. Ezt követően Várdára látogatunk, ahol a Szász Endre Kastélymúzeumban a Munkácsy-díjas festőművész hagyatéka és életműve mellett, gazdag antik műtárgy gyűjteményt is megcsodálhatunk. Innen a közeli Deseda-tóhoz utazunk, mely Magyarország leghosszabb mesterséges tava és a nap végén egy kicsit gyönyörködünk a természet csodás látványában. Este visszaérkezés szálláshelyünkre, majd vacsora.

3.nap Reggeli után indulunk Somogyvárra és felkeressük a Szent László Nemzeti Emlékhelyet. A Szent László király által alapított, ma még romjaiban is lenyűgöző bencés apátság a középkor jelentős kultikus és kulturális központja volt, mely Pusztaszer és Mohács után méltán lett nemzetünk harmadik történelmi emlékhelye. Ezt követően a közeli Buzsák településre utazunk, ahol a híres buzsáki népművészet a mai napig is tovább él. A tájházban láthatjuk a csodás színekben pompázó hímzéses textilek legszebb darabjait és a buzsáki fafaragók kiváló munkáit. Majd hétvégi utazásunk zárásaként visszatérünk a Balaton-partra, ahol Balatonszentgyörgyön a Csillagvárat tekintjük meg, mely a Festetics grófok vadászvára volt és ez a csillag alaprajzú épület a világon egyedülálló. Itt alkalmunk lesz finom kemencés kenyérlángos és kézműves sör fogyasztására. Majd folytatjuk utunkat, hogy a Balaton part leghosszabb mólóján, a Fonyódi Mólón korzózunk egy kicsit. Végül a csodás balatoni panorámát is magunkba zárva, élményekkel feltöltődve indulunk haza. Érkezés Debrecenbe az esti órákban.

Buzsáki hímes tojások

Kaposvár, Főtér

Kaposvár, Rippl-Rónai Emlékház

Kaposvár, Színház

Deseda tó

Andocs, Mária szobor

Várda, Szász Endre Múzeum

Somogyvár

Balatonszentgyörgy, Csillagvár

Szennai Skanzen

Szennai Skanzen

Fonyód

Buzsák

Buzsáki népi hímzés

Időpont:          2019. március 29-31. és október 11-13. (3 nap/ 2 éj)
Utazás:            légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetővel
Elhelyezés:     3 csillagos szállodában Kaposváron, 2 és 3 ágyas szobákban
Ellátás:            reggeli + vacsora(felár)

  Időpontok

  3 nap/ 2 éjszaka

 

 

 

Árak 2019

debreceni indulással

autóbusz, szállás, reggeli és programok   Ft/fő

Előfoglalási kedvezménnyel

2019. január 25.-ig

 

2 - 3 ágyas szobában

  március 29 - 31.
43.000.- Ft/ fő39.900.- Ft/ fő
   október 11 - 13. 43.000.- Ft/ fő39.900.- Ft/ fő

Vacsora felár:  6.600.- Ft/ fő/ 2 vacsora

Helyben fizetendő költségek:  11.500.- Ft/fő (belépők, helyi idegenforgalmi adó, Vox készülék a városnézésekhez)

  Kedvezmények:

   4 %  törzsutaskedvezmény a részvételi díjból legkésőbb az indulás előtti 30.napig

   A kedvezmények nem összevonhatóak

Felszállási lehetőségek:   Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Budapest
Minimális létszám:             37 fő

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype