geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Bor, május, Toszkána

Bor, május, Toszkána

Időtartam: 6 nap/ 5 éj

Ellátás: félpanzió

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3*és 4* szállodákban

Időpont: 2020. május 24.

Bor, május, Toszkána

Édes május!

1. nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban. Utazás rövid megállókkal Szlovénián keresztül. Útközben egy bájos észak-itáliai kisvárosban teszünk könnyed sétát. A középkori reneszánsz kisvárost, Portogruaro-t a Lemene folyó szeli ketté és hangulatos, árkádos kanálisok között haladva jutunk el a főterén található különleges alakzatú gótikus városházához. Séta a belvárosban, majd szállás elfoglalása és vacsora Bologna környékén (1 éj)

2. nap Reggeli után indulunk tovább Toszkána felé, ahol elsőként a nyugati részen található Pisában tartunk városnézést. A nyüzsgő, turistáktól zajos Csodák mezejére megyünk, mely az UNESCO Világörökségének része. Láthatjuk a keresztelőkápolnát, a székesegyházat és köztük talán a legtöbbet fotózott Ferde tornyot is, majd a szép középkori és reneszánsz város műemlékeivel, palotáival, tereivel ismerkedünk. Délután Puccini szülővárosába Luccaba látogatunk. Toszkána egyik gyöngyszeme ez a város, melynek érdekes ovális formájú tere egyedülálló bájos hangulatot ad. Lucca szívében számos szép terecske, műemlék templom, torony és palota található. A nap végén indulunk a szállásunk felé gyönyörű tájakon át belső Toszkánába. Szállás elfoglalása, majd vacsora a szállodában. (3 éj)

3. nap Reggeli után városnézés Firenzében, a reneszánsz művészet fővárosában: Santa Croce bazilika; a Dóm tér a Harangtoronnyal, a Székesegyházzal, a Keresztelőkápolna a Paradicsom kapujával; Palazzo Vecchio; Ponte Vecchio; Pitti Palota, majd szabadprogram. Délután a Michelangelo kilátóról még búcsút veszünk a varázslatos várostól és indulunk San Gimignanoba a tornyok városába, a „középkori Manhattanbe”. Mintha csak egy középkori film díszletei tárulnának elénk az óváros fallal körülvett szűk utcáin, sikátorain. A mindig nyüzsgő utcácskákon számtalan üzlet kínálja portékáit, vannak itt varázslatosan szép kerámiák, ajándéktárgyak, ízlésesen megmunkált toszkán bőrárú, melynek illata keveredik a toszkán szalámi, sajt és zamatos bor illatával. Szabadidőben pedig megkóstolhatjuk a világ legfinomabb fagylaltjait is. Vacsora a szállodában.

4. nap Ez a nap a középkor és a kitűnő borok jegyében zajlik. Elsőként Sienát keressük fel, melynek belvárosa a Világörökség része. A híres, kagyló formájú főterén, a Piazza del Campon megnézzük a Városházát, mely Olaszország egyik legszebb gótikus épülete. Akik bírják és mesés kilátásban szeretnének gyönyörködni, azok megmászhatják a Torre del Mangia harangtorony mind a 400 lépcsőjét, majd a Dóm téren megtekintjük a híres, gótikus sienai székesegyházat. Egy kis szabadidő után délután a lágy toszkán dombok és cédrusok között utazva jutunk el a festői Montepulciano városkába, melynek híres borát „minden borok királyának” is neveznek. Toszkána leghíresebb borainak egy része ma is itt készül. Városnézésünk után lehetőségünk lesz egy nagyszerű borkóstolóra is. Vacsora a szállodában.

5. nap A mai napon egy kicsit a filmek világába látogatunk. Reggel elutazunk Cortonába, ezt az ősi etruszk várost napjainkban egy romantikus film tette híressé és népszerűvé. Innen felejthetetlen kilátás nyílik a Trasimeno-tóra. A városnézés után elhagyjuk ezt a csodás vidéket és utazunk Emilia-Romagna egyik leghíresebb múzeumába, a Ferrari Múzeumba Maranelloba (kb.16 Euro), hogy megismerjük a Ferrari történetét és láthassuk a sportkocsik királynőjének életútját az első autótól kezdve. Akinek kedve támad (és persze megfizeti), az elmehet egy tesztvezetésre is. Vacsora és szállás a Garda-tó környékén. (1 éj)

6. nap Reggeli után a Garda-tó egyik legszebb városkájába, Sirmionéba utazunk. A tóba nyúló félszigeten fekvő városka a dús mediterrán növényzettel, a virágos utcácskákkal, a tavat körülölelő hegyekkel, az ókori romokkal és a mesebelinek tűnő Scaligeri várral felejthetetlen élményt nyújt. Egy kis szabadidő és vásárlás után indulunk hazafelé Szlovénián keresztül. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Pisa, Csodák mezeje

Montepulciano

Firenze panoráma

Firenze, Palazzo Vecchio

Siena főtér

Val d'Orcia

San Gimignano

Lucca főtere

Montepulciano, Vino Nobile

Tipikus toszkán üzlet

Toszkán villa

Garda-tó, Sirmione

A Ferrari

Időpont:         2020. május 24 - 29. (6 nap/ 5 éj)
Utazás:           légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés:    3 és 4 csillagos szállodákban, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás:           félpanzió (büféreggeli + bőséges tradícionális vacsorák)

  Időpontok

  6 nap/ 5 éjszaka

 

 

 

Árak 2020

debreceni indulással

autóbusz, szállás, félpanzió, fix ülőhely a buszon, programok, idegenvezető  Ft/fő

Vásári kedvezménnyel!

 

2020. március 10.-ig!

2 - 3 ágyas szobában

 május 24 - 29.

165.700.- Ft/ fő157.700.- Ft/ fő

Helyben fizetendő:  110 Euro (belépők, helyi idegenforgalmi adók, behajtási illetékek és Vox készülék a városnézésekhez)

  Kedvezmények:

  - 5.000.- Ft/fő törzsutaskedvezmény* a részvételi díjból

     legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  - * törzsutasnak számít az, aki az elmúlt 2 évben legalább 2 alkalommal

     minimum 3 napos vagy annál hosszabb utazáson vett részt

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc (M3-as), Budapest, Székesfehérvár (M7-es)
Minimális létszám:     37 fő

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Egyágyas felár: 46.000.- Ft/ 5 éj

Utasbiztosítás: 450.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype