geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Bor, mámor, Szádelő - igazi ínyenceknek

Bor, mámor, Szádelő - igazi ínyenceknek

Időtartam: 1 nap

Ellátás: ebéd

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Időpont: 2021. szeptember 25. ; 2021. október 17.

Megjegyzés: A szerencsés négyes! 4 fő együttes jelentkezése esetén 1.000.-Ft/fő kedvezmény!

Bor, mámor, Szádelő

Őszi 1 napos kirándulás a Szádelői-völgybe,
    borkóstolós ebéddel
 

  Igazi ínyenceknek

 2021. szeptember 25.-én és október 17,-én

Indulás Debrecenből a reggeli órákban. Elsőként megállunk egy rövid időre, hogy megtekintsük kívülről Boldva református templomát és a monostor romjait. A bencés apátsági templom ma Magyarország egyik legjelentősebb román stílusú XII. század végéről származó műemléke.

Majd továbbutazunk a Szádelői-völgybe. A Szádelő község határában kialakult hatalmas szurdokvölgy a vidék kiemelkedő természeti szépsége. Könnyed gyalogtúrát teszünk a halkan csörgedező Szár-patak és az azt körbevevő monumentális sziklafalak között, melyek együtt csodálatos látványt nyújtanak.

A kulturális és történelmi látnivalók után, valamint, hogy a tüdőnket is kitisztítottuk a friss levegőn, a napot lezárva, egy kis gasztronómiai élvezetre is sort kerítünk a Torna folyócska partján fekvő Szádalmáson. Ez a szőlő és gyümölcstermő vidék híres első osztályú borairól és hogy erről mi is meggyőződjünk részt veszünk egy borkóstolóval egybekötött kora délutáni ebéden, ahol az ízlete
s borok mellett kemencében sült pogácsát, kemencében vajpuhára sült húst, hagymás tört burgonyát és almás kalácsot fogyaszthatunk.

A sok finomság után, jó hangulatban indulunk Rozsnyóra. Útközben megállunk egy fotószünet erejéig Krasznahorka büszke váránál, mely az egész Felvidék talán leghíresebb vára. Sajnos 2012-ben a vár súlyos károkat szenvedett egy hirtelen keletkezett tűzvészben és azóta zajlanak a felújítási munkálatok.  Rozsnyón a kis történelmi központ megtekintése után (Bányászok tere, Diáktorony) lehetőség lesz sör, csokoládé és más finomságok vásárlására. Érkezés Debrecenbe 21-22 óra körül.

Időpont:     2021.  szeptember 25. szombat

                    2021.  október 17. vasárnap  

Utazás:        légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetővel
Minimális létszám:      
37 fő
Felszállási lehetőség: 
Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc

  Kedvezmények:

  1.000.- Ft/ fő kedvezmény minimum 4 fő együttes jelentkezése esetén

   500.- Ft/ fő törzsutaskedvezmény legkésőbb az indulás előtti 14. napig

  A kedvezmények nem összevonhatóak!

 

Jelenleg érvényben lévő beutazási szabályok:

2021. 06. 09- től Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt-, karantén kötelezettség) nélkül léphetnek be Szlovákiába az oltási igazolások/védettségi igazolvány kölcsönös elismeréséről szóló, kétoldalú megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal és az oltóanyag típusát és valamennyi oltás dátumát rögzítő oltási igazolással, amelynek szlovák, cseh, vagy angol nyelvűnek kell lennie. A védettségi igazolvány és az oltási igazolás kizárólag együtt érvényes.

Szlovákia és Magyarországon az egymás országában használt oltóanyagokkal történt oltást elfogadja.
A határátlépés során Szlovákia a magyar oltási igazolás (védettségi igazolvány + oltási igazolás) mellett a digitális uniós COVID igazolványt is elfogadja. Az Európai Gyógyszerügynökség által elismert oltóanyagok (Pfizer/Astra/Moderna/Janssen (Johnson)) mellett Szlovákia mind a kínai (Sinopharm), mind az orosz (Sputnik V) oltóanyaggal való oltást elismeri.

Teszt- és karanténkötelezettség nélkül kizárólag a teljesen beoltott személyek léphetnek be Szlovákia területére.Teljesen beoltott személynek minősül az a személy, aki:
-    kétdózisú oltás esetén megkapta a 2. oltást, és ezt követően eltelt legalább 14 nap, de nem több mint 12 hónap;
-    egydózisú oltás esetén megkapta az oltást, és ezt követően eltelt legalább 21 nap, de nem több mint 12 hónap;
-    aki korábban már átesett a fertőzésen és a kigyógyulását követő 180 napban megkapta valamely védőoltás első adagját, amelynek időpontjától eltelt legalább 14 nap, de nem több mint 12 hónap;
A 2021. július 9-től augusztus 9-ig tartó átmeneti időszakban azok a személyek is karanténmentesen léphetnek be az országba, akik a kétdózisú oltás estében már megkapták az első oltást.
A 12. életévüket betöltött személyeknek az egyes kivételek érvényesítéséhez RT-PCR tesztre van szükségük (12 év alatt nem szükséges). A teszteredményt szlovák, cseh vagy angol nyelven fogadják el.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a betegségen átesett személyek nem mentesülnek a karantén alól (tehát az átesettséget igazoló védettségi igazolvány nem mentesít), kizárólag abban az esetben, ha a kigyógyulást követő 180 napban megkapták valamely védőoltás első adagját, amelynek időpontjától eltelt legalább 14 nap, de nem több mint 12 hónap.

A fenti beutazási szabályok tájékoztató jellegűek. A rendelkezések napról-napra változhatnak, ezért kérjük, hogy az utazás előtt minden esetben az aktuális szabályokat legyenek kedvesek ellenőrizni és figyelembe venni.

Bővebb információ a (!) jelre kattintva:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia

 

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Utazási költség: 10.900 Ft/fő


Belépők: 16 Euro/ fő (belépő és ebéd borkóstolóval)

Utasbiztosítás: 570.- Ft/fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype