geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
5. Dobsinai jégbarlang és a Betléri kastély

5. Dobsinai jégbarlang és a Betléri kastély

Időtartam: 1 nap

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Időpont: 2019. augusztus 31.

Megjegyzés: A szerencsés négyes! 4 fő együttes jelentkezése esetén 10% kedvezmény!

Dobsinai jégbarlang és a Betléri kastély

2019. augusztus 31., szombat

Indulás a kora reggeli órákban Debrecenből a Szlovák Paradicsom felé. Elsőként a Dobsinai-jégbarlangot tekintjük meg, amely hosszúságával és mélységével a legnagyobb jégbarlangok közé tartozik Európában. Sehol, az alpesi térségen kívül, Európában nem található annyi jég, amely helyenként több, mint 25 m vastagságnál nagyobb. Az UNESCO Világörökség része.

A déli órákban Betlérre látogatunk, az Andrássy család egykori vadászkastélyába, mely az egyik legszebb főúri kastély. Ma történelmi lakáskultúra kiállítás látható XV-XVII. századbeli bútorokkal, klasszicista és empire berendezésekkel, továbbá gazdag képgyűjtemény, több mint 20 000 kötetes könyvtár, valamint fegyvergyűjtemény, vadásztrófeák és egzotikus tárgyak az egész világból, főleg Ázsiából és Afrikából.  A kastélyt hatalmas angolpark veszi körül, mely minden évszakban gyönyörű. A kastélylátogatás után séta a hatalmas parkban.

Délután indulunk tovább és útközben megállunk egy fotószünet erejéig Krasznahorka büszke váránál, mely az egész Felvidék talán leghíresebb vára. Sajnos 2012-ben a vár súlyos károkat szenvedett egy hirtelen keletkezett tűzvészben és azóta zajlanak a felújítási munkálatok. Felkeressük Krasznahorkán az Andrássy Mauzóleumot, melyet ravennai ókeresztény minta alapján építettek és pazar díszítése ámulatbaejti a látogatókat. A gazdag díszítésből nem hiányozhat a carrarai márvány, a csillogó mozaikok, a szobrok és a különleges díszítőelemek.

A késő délután Rozsnyóra érkezünk ahol a kis történelmi központ megtekintése után (Bányászok tere, Diáktorony)  lehetőség lesz kiülni a kellemes teraszra egy ízletes kávéra vagy süteményre.

Érkezés Debrecenbe az esti órákban 23.00 körül.

Időpont:                       2019. augusztus 31., szombat   Betelt!

Utazás:                        légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetővel
Minimális létszám:     
37 fő
Felszállási lehetőség:
 
Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc

  Kedvezmények:

  10% kedvezmény minimum 4 fő együttes jelentkezése esetén

  4% törzsutaskedvezmény legkésőbb az indulás előtti 14. napig

  A kedvezmények nem összevonhatóak!

 

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Utazási költség: 9.900 Ft/fő


Belépők: 18 Euro/fő

Utasbiztosítás: 570.- Ft/fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype