geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós körutak
Svájci varázslat hegyek és tavak között... repülővel

Svájci varázslat hegyek és tavak között... repülővel

Időtartam: 5 nap/ 4 éj

Ellátás: reggeli

Utazás: repülővel Debrecenből és Budapestről

Elhelyezés: 3 * szállodában

Időpont: 2020. július 15.

Svájci varázslat hegyek és tavak között

repülővel Debrecenből és Budapestről

1.nap Indulás Debrecenből vagy Budapestről a dél körüli órákban közvetlen repülőjárattal a bázeli repülőtérre, Svájcba. Innen transzferbusszal utazunk tovább Bern környékére az Emmental vidékére, ahol miután elfoglaltuk a szállásunkat, gyalogosan megtekintjük az Emme folyó partján fekvő, bájos városkát, mely felett a dombtetőn büszkén magasodik a középkori vára. Az egész óváros a várral együtt a svájci nemzeti műemlékvédelem alatt áll. Este fakultatív vacsora lehetőség a szállodában. (4 éj)

2.nap Reggeli után elindulunk, hogy felfedezzük Svájc természeti kincseit és leghíresebb városait. Elsőként a kontinens legnagyobb és legerősebb vízeséséhez, azaz a Schaffhausen melletti Rajna vízeséshez utazunk. A 125 méter szélesen, hatalmas erővel dübörgő vízesés látványa lélegzetelállító. Innen folytatjuk utunkat Svájc legnagyobb, leggazdagabb városába Zürichbe. A Zürichi-tó partján a gyönyörű fekvésű város történelmi központjának macskaköves utcáit és tereit sok szép épület szegélyezi. Városnéző sétát teszünk az óvárosban majd ezt követően egy kis szabadidő, hogy élvezhessük a pazar ékszerboltokkal, elegáns üzletekkel, éttermekkel tarkított város hangulatát. Ezt követően ellátogatunk Luzernbe, mely a Luzerni-tó partján a Pilatus-hegy oldalában fekszik és az egyik legbájosabb svájci város. A középkori hangulatú város Európa legidősebb fedett fahídjával büszkélkedhet (Kapellbrücke), mely a város jelképe a nyolcszögletű alapra épült víztornyával együtt. Fakultatív vacsora a szállodában.

3.nap Reggeli után egy fantasztikus kirándulásra indulunk a Jungfrau hegyóriáshoz, mely a világörökség része. Mai napi mottónk "Csúcs ez a nap!" A Berni-Alpok csodálatos gleccservilága rabul ejti az odalátogatót, így mi sem hagyjuk ki az örök hó fedte csúcsok által nyújtott élményt. Interlakenbe  utazunk, hogy onnan nosztalgia fogaskerekű vonattal feljussunk egy kicsivel több, mint 2000 m magas kilátóhoz, ahonnan szép idő esetén lenyűgöző panorámában lehet részünk a Jungfrau csúcsaira. Délután a páratlan szépségű Lauterbrunneni-gleccservölgyön keresztülhaladva felkeressük a Trümmelbachi vízesést, mely a kontinens egyetlen, hegy gyomrában megbúvó vízesésrendszere. Ezt követően továbbutazunk a fővárosba, Bernbe, melynek középkori hangulatú óvárosa az UNESCO világörökség része. A 15–16. század építészetét őrző, festői fekvésű városmagja hangulatos macskaköves utcáival, díszes szökőkútjaival és színes épületeivel. Városnézés során láthatjuk a város főbb nevezetességeit: a csillagászati órával is felszerelt Óratornyot, a Münster-székesegyházat, a patinás Városházát, a szövetségi Parlamentet, a Ketrec-tornyot és persze a világszerte egyedülálló Medvevermet is, ahol a barnamedvék természetes környezetükben, a város lakói előtt élik mindennapjaikat. A barna medve a városnak és a kantonnak egyaránt címerállata és persze nem indulunk tovább úgy, hogy ne vennénk a híres svájci csokoládékülönlegességből, a Tobleronéból, melyet itt gyártanak. Fakultatív vacsora a szállodában.

4.nap A mai napot a különleges klímájú Genfi-tó partjának felfedezésére szánjuk. Elsőként Genfet keressük fel, melynek főbb látnivalói a Szent Péter katedrális, amelynek szószékéről egykor maga Kálvin hirdette az igét, a 100 méter hosszú Reformátorok Fala, Jean-Jacques Rousseau szülőháza, a híres virágóra, a svájci óraipar jelképe és a világ legmagasabb szökőkútja, mely 140 méter magasra lövelli a vízsugarat 200 km/órás sebességgel. Délután a Genfi-tó szőlőtermelő vidékén haladunk át  Lavaux teraszos szőlőültetvényei mellett, melyek UNESCO Világörökség részéhez tartoznak és a kitűnő mediterrán éghajlatnak köszönhetően több, mint 800 hektáron Svájc legjobb borát itt készítik. A napot a svájci Riviérán, a Montreux-i tóparton fejezzük be. A kivételes klimatikus adottságoknak köszönhetően a vízpartot pálmafák, fügefák, ciprusok, mandulafák, egzotikus virágok, növények díszítik, háttérben gyönyörű kilátással az Alpok csúcsaira. Nem véletlenül tartják Svájcban a legelőkelőbb üdülőparadicsomnak, ahol sok híresség töltötte szabadidejét, mint pl. Charlie Chaplin, Freddie Mercury, Gustav Eiffel, Ernest Hemingway vagy Sissi. A csodás parti sétányon egy kicsit mi is sétálgathatunk, hátha összefutunk egy-egy ismert sztárral és élvezhetjük a békés természeti szépségét ennek az elegáns üdülővárosnak. Estére visszatérünk a szállodába. Fakultatív vacsora a szállodában.

5.nap Reggeli után egy kis pihenés, szabadprogram vagy akinek kedve van felkeressük a középkori óvárost, hogy megtekintsük a Burgundia királyai által épített középkori erősséget. A kitűnő állapotban lévő impozáns, királyi várban jelenleg történelmi, néprajzi és a svájci arany történeti kiállítás látható. Kora délután indulunk a repülőtérre Bázelbe. Érkezés a debreceni és a budapesti repülőtérre 19 óra körül.

Zürich

Jungfrau csúcs

Nosztalgia fogaskerekű

Jungfrau csoport

Nestle csokoládé

Bern

Bern óratorony

Trümmelbachi vízesés

A berni mackó

Luzern

Nestlé csokoládé

Genf

A svájci Riviéra, Montreux

Genfi-tó, Montreux sétány

Genfi-tó, Lavaux szőlőültetvény

Chillon vára, Genfi-tó

Időpont:         2020. július 15 - 19. (5 nap/ 4 éj)
Utazás:  közvetlen repülőjárattal Debrecen/Budapest-Bázel-Budapest/Debrecen útvonalon,  idegenvezetővel
Elhelyezés:    3 csillagos szállodában, 2 ágyas szobákban
Ellátás:           büféreggeli

  Időpontok

  5 nap/ 4 éjszaka

 

 Új program! 

 

 Debrecenből először

 repülővel!

Árak 2020

debreceni/budapesti indulással

repülőjegy, fix ülőhely a repülőn, kis kézipoggyász, reptéri illetékek, szállás, reggeli, programok, idegenvezető  Ft/fő

Előfoglalási kedvezménnyel!

 

2020. február 28.-ig!
2 - 3 ágyas szobában

  július 15. - 19. 235.900.- Ft/ fő225.500.- Ft/ fő

Helyben fizetendő:  190 svájci frank (transzferek, belépők, vonatjegy, helyi idegenforgalmi adók)

Fakultatív vacsora felár:  37.800.- Ft/ 4 vacsora

  Kedvezmények:

  - 6.000.- Ft/fő törzsutaskedvezmény* a részvételi díjból

     legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  - * törzsutasnak számít az, aki az elmúlt 2 évben legalább 2 alkalommal

     minimum 3 napos vagy annál hosszabb utazáson vett részt

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Figyelem!                                                                                                                Az utazási költség a fedélzetre felvihető kis kézipoggyászt (40x30x20 cm) tartalmazza! A feladott poggyász típusát kérjük a foglaláskor jelezze:    13.500.- Ft (max.20 kg), 19.800.- Ft (max. 32 kg)

A repülőjegy és a poggyász díja a foglalás időpontjának függvényében változhat, ezért érdemes időben foglalni!

Minimális létszám:          25 fő   (kiscsoportos felár minimum 18 fő esetén 12.000.- Ft/fő)

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Egyágyas felár: 47.600.- Ft/ 4 éj

Utasbiztosítás: 530.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype