geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
A varázslatos Azori-szigetek

A varázslatos Azori-szigetek

Időtartam: 8 nap / 7 éj

Ellátás: büféreggeli

Utazás: Repülővel Budapestről!

Elhelyezés: 4 csillagos szállodákban

Megjegyzés: 2020. június 21 - 28.

A varázslatos Azori-szigetek

csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

2020. június 21 - 28.

1. nap: Elutazás Budapestről Ponta Delgadaba a TAP légitársaság járataival, lisszaboni átszállással (05:45-08:25, 11:40-13:05). Érkezést követően gyalogos városnézés Sao Miguel szigetének székhelyében (Baixa - óváros, városkapu, Szent Sebestyén-templom, Október 5. tér, kikötő) és séta a Jardim António Borges botanikus kertben. Szállás elfoglalása a Neat Hotel Avenida-ban.

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás São Miguel sziget nyugati felébe. Hegyi utakon kanyarogva érjük el a Vista do Rei kilátóhelyet, ahonnan lélegzetelállító a kilátás Sete Cidades kék és zöld színekben pompázó krátertavaira. Ezután lemegyünk a kráter aljába, ahol megállunk a híres tavak partján. Utunkat folytatva kiérünk a nyugati tengerpartra, majd Bretanha község érintésével jutunk el egy helyi étterembe, ahol a házigazdák tipikus azori ételekkel várnak minket. Délután Capelas hangulatos településén keresztül vezet az utunk egy ananászültetvényhez, ahol betekintést nyerhetünk ennek az egzotikus gyümölcsnek a termesztésébe és megkóstolhatjuk az ananászlikőrt is. Késő délután érünk vissza a szállodába. Szállás Ponta Delgadában.

3. nap: Délelőtt Európában unikumnak számító teaültetvénnyel és a Gorreana teagyár működésével ismerkedhetünk meg. Délben a termálvizéről és gejzírjeiről híres Furnasba érkezünk. Ebédünk a földben főtt Cozido das Furnas lesz, majd sétálunk a szigetcsoport legszebb botanikus kertjében és fürdünk a magas vastartalmú termál tóban. Délután a sziget déli partján vezet utunk, és megállunk a sziget legszebb tengerpartján, Agua de Altóban. Szállás Ponta Delgadában.

4. nap: Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív kirándulás a Tűz-tóhoz és a paradicsomi Caldeira Velha Nemzeti Parkhoz. Először felkeressük Ribeira Grandét, mely a sziget második legnagyobb városa, majd ellátogatunk a Caldeira Velha Nemzeti Parkba. Ez a szubtrópusi terület buja növényzetben és sziklaszirtekben gazdag, a geotermikus tevékenységnek köszönhetően hőforrások, vízesés és termáltó otthona, ahol kedvünk szerint meg is mártozhatunk. Ezt követően 900 méter magasságból tekintünk le az érintetlen Tűz-tóra. A program díja: 65 EUR/fő (helyszínen fizetendő). Délután szabadprogram. Szállás Ponta Delgadában.

5. nap: Reggeli transzfer a repülőtérre, ahonnan rövid repülőúttal átrepülünk Pico szigetére (08:00-09.00). Érkezés után felfedezzük a vulkánsziget legfőbb látványosságait: Sao Roque egykori bálnafeldolgozó üzemét, a híres hegyi utat 900 méter magasságban Cais do Pico felé, valamint Lajes do Pico városkát a Bálna Múzeummal. Ezután a déli parton haladva visszamegyünk Madalena városkába. Délben egy tipikus helyi étteremben ebédelünk, majd ellátogatunk a híres Verdelho borpincéhez és múzeumhoz, valamint megnézzük Madalena templomát. Szállás elfoglalása a Hotel Caravelas-ban.

6. nap: Reggeli után Faial szigetére hajózunk (30 perc). Egész napos kirándulásra indulunk; először felmegyünk az Esplamaca kilátóponthoz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a vulkánokra és kalderákra. Továbbmegyünk egy szép hegyi úton, ahonnan rálátunk a Flamandok-völgyére, majd megérkezünk a sziget legmagasabb pontjára. Délben megebédelünk egy helyi étteremben, majd folytatjuk utunkat Capelinhos felé, mely a sziget leghíresebb látnivalója. Itt 1957-ben egy hatalmas vulkánkitörés volt, melynek nyomait még a mai napig jól láthatjuk. Az egykori kitörés epicentrumában megnézzük a helyi múzeumot, mely a kitörés drámai folyamatát tárja részletesen a látogatók elé. Ezután a nyugati parton megyünk vissza a szállodánkba. Szállásunk Hortában, a Hotel Faial Azoris lesz.

7. nap: Reggelit követően fakultatív bálna- és delfinles (a hajózás helyben fizetendő, 75 EUR/fő). Délután transzfer a repülőtérre és utazás Lisszabonon keresztül Budapestre (17:35-21:00, 00:25-05:00, másnap).

8. nap: Hazaérkezés Budapestre (05:00).

Időpont:   2020. június 21 - 28.  (8 nap/ 7 éj) 

Részvételi díj: 359.000.- Ft/fő

Az ár tartalmazza:
•    Repülőjegy a Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada és a Horta-Lisszabon-Budapest útvonalon, átszállással
•    Belső repülőjegy Ponta Delgada és Pico-sziget között
•    Repülőutak személyenként egy kézipoggyásszal (max. 8 kg) és egy feladható poggyásszal (max. 23 kg)
•    Szállás 4 éjszakára Ponta Delgadában, a Neat Hotel Avenida**** hotelben, kétágyas szobában
•    Szállás 1 éjszakára Madalenában, a Hotel Caravelas**** szállodában, kétágyas szobában
•    Szállás 1 éjszakára Hortában, a Hotel Horta**** szállodában, kétágyas szobában
•    Büféreggeli
•    Az összes leírt program belépőkkel
•    Ebéd italfogyasztással a második, harmadik, ötödik és hatodik napon
•    Magyar nyelvű csoportkísérő és helyi idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:
- a repülőtéri illetékek: 99.000.- Ft/fő
- félpanzió (6 vacsora helyi étteremben és szállodákban):  65.000.- Ft/fő
- ajánlott szervízdíj (helyszínen fizetendő): 15 EUR/fő
- útlemondási biztosítást: az út költségének 1,5 %-a
- a BBP biztosítás

Minimális létszám: 15 fő

Utazási költség: 359.000 Ft/főtől + illetékek

Egyágyas felár: 125.000.- Ft

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype