geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Nagy lengyel körutazás, pihenéssel a Balti-tenger partján

Nagy lengyel körutazás, pihenéssel a Balti-tenger partján

Időtartam: 8 nap/ 7 éj

Ellátás: félpanzió

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3* szállodákban

Nagy lengyel körutazás

pihenéssel a Balti-tenger partján

1. nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban. Lengyelországban elsőként Blizne faluban állunk meg egy rövid időre, hogy megtekintsük a keleti gótikus művészet egyik legszebb példányát, a 15. századi gyönyörű fatemplomot, melynek belső díszítése, színes festése és faragásai páratlanok. Innen folytatjuk utunkat az egyik legrégebbi lengyel településre Lublinba, melyet az ország keleti kapujának is neveznek. Városnézés az eredeti középkori formáját megőrző mindig vidáman nyüzsgő óvárosban, majd elfoglaljuk a szállásunkat. Szállás és vacsora Lublinban a szállodában. (1 éj)

2. nap Reggeli után továbbutazunk a fővárosba, Varsóba. Az „elbűvölő város”-ként emlegetett Varsó óvárosában színes házak, rengeteg festői szépségű utcácska, parkok és számos műemlék várja a látogatót. A II. Világháborúban teljesen elpusztított, majd aprólékosan újjáépített óváros az ott álló Királyi palotával együtt az UNESCO Világörökség része. Városnézésünk során megtekintjük az óvárosi Piactér és a tér körüli impozáns polgárházakat, a Királyi palotát, a Barbakán körbástyát, valamint a gótikus Szent János katedrálist. Majd a királyi út mentén láthatunk szép palotákat, nagybecsű templomokat, mint a Szent Kereszt templom, melyben Chopin szívét rejtő urnát őrzik, a két palota-park együttest a királyi Lazienki parkot (az utolsó lengyel király nyári rezidenciája) és a barokk Wilanów parkot (III.Sobieski János király vidéki rezidenciája). Természetesen nem hagyhatjuk ki a város központjában emelkedő legmagasabb épületet sem, a Kultúra és Tudomány Palotáját, mely a Szovjetunió ajándéka volt a város számára. Szállás és vacsora Varsóban. (1 éj)

3. nap Reggeli után folytatjuk utunkat észak felé a csodálatos Mazuri-tavak vidékére. Az ezer tó központjában fekvő, festői műemléki városban, Olsztynban történő rövid városnézés után beutazzuk a tóvidéket. A Mazuri-tóvidék hatalmas területén 2000 tó, erdőségek és történelmi városok foglalnak helyet. Lengyelország természeti szempontból egyik leglátványosabb vidéke ez, paradicsoma a vitorlázóknak, szörfösöknek, horgászoknak, túrázóknak, kajakosoknak, lovasoknak és kerékpárosoknak. Különleges táj ez Közép-Európa legkiterjedtebb erdőségével és semmihez sem fogható természeti szépséggel. A nap megkoronázásaként részt veszünk egy kellemes hajókiránduláson is. Vacsora, szállás a szállodában a Mazuri-tavak vidékén, tóparti szállodában. (1 éj)

4. nap Reggeli után Európa legnagyobb középkori lovagvárát, Malbork várát keressük fel. A vár építését a német lovagrend a 13. században kezdte meg, azzal a céllal, hogy itt lesz a fő székhelyük. A váregyüttest felvették az UNESCO Világörökség listájára. A várat bástyákkal, kapukkal megerősített többszörös védfalövezet veszi körül. A vár impozáns méreteit legjobban a folyó felől elénk táruló panoráma mutatja. Várlátogatás után indulunk a Balti-tenger felé. Szállás elfoglalása, majd délután pihenés a tengerparton, fürdési lehetőség a bársonyos homokú tengerparti strandokon. Szállás és vacsora Gdansk mellett Sopot környékén a tengerparton. (2 éj)

5. nap Délelőtt, városnézés Gdanskban, melynek egyedi hangulatát egyetlen más lengyel városban sem találjuk meg. A város életében két dolog játszik fontos szerepet: a történelmi örökség és a tenger. A gyönyörű strandok, a vöröstéglás házak, a borostyánt áruló üzletek és a sörkertek számtalan módot kínálnak arra, hogy a látogatók jól érezzék itt magukat. Városnézés után délután pihenés Sopotban a Balti-tenger partján, séta a híres sétányon. Sopot, a lengyel tengerpartok ékköve: napsütötte strandok, Európa leghosszabb mólója, pezsgő éjszakai élet – röviden így lehetne összefoglalni a város lényegét, ami a háború előtt a németek – köztük II. Vilmos császár – legkedveltebb nyaralóhelye volt. A régi, elegáns villák mellett egyre nagyobb számban sorakoznak a sikkes éttermek, jelezve, hogy az utóbbi években Sopot a gazdag lengyelek presztízs értékű üdülővárosa is lett.

6. nap Reggeli után elhagyjuk a Balti-tengert és Torunba, Kopernikusz városába utazunk. A Visztula két partján elterülő, 800 éves múltra visszatekintő város, az egykor vezető kereskedelmi szerepet betöltő Torun Lengyelország egyik legszebb történelmi városa, a gótikus építőművészet legnagyobb kincsestára: az impozáns gótikus templomok, a Városháza, a Kopernikusz ház, a városfalak, a városkapuk, a keresztes lovagvár romjai, a híres Ferde-torony. Színes, középkori óvárosa az UNESCO Világörökség része. Innen folytatjuk utunkat Poznanba a lengyel államiság bölcsőjébe, hiszen itt vette fel a keresztséget az első lengyel történelmi uralkodó. A gótikus székesegyház altemplomában 10.-11. századi szentélymaradványok és az első Piaszt-házi uralkodók sírjai találhatók. Az Óvárosi Piactéren található a város egyik büszkesége a csodálatraméltó reneszánsz városháza. Egy kis szabadidő a mesésen színes, történelmi óvárosban, majd szállás és vacsora Poznanban. (1 éj)

7. nap Reggeli után indulunk tovább dél felé. Útközben megállunk Lengyelország lelki fővárosában, Czestochowában. A Jasna Gorán található a világhírű Mária kegyhely, a híres Pálosrendi kolostoregyüttes, melyben kápolnájában a csodatévő czestochowai Fekete Madonnaként ismert képhez búcsújáró zarándokok milliói érkeznek a hálájukat leróni. A délutáni órákban már Krakkóba érkezünk, ahol városnézésünk alkalmával megtekintjük a Visztula partján a Wawel hegyen büszkén magasodó várat, a székesegyházat (kívülről), majd ismerkedünk az óváros egyéb nevezetességeivel és besétálunk a lenyűgöző középkori főtérre. A Posztócsarnok és a Mária templom közti hatalmas teret belengi a sok finomság illata és megtöltik az árusok, valamint a helyiek és a turisták sokasága. Itt lesz lehetőségünk kikapcsolódni, nézelődni, vásárolgatni. Szállás és vacsora Krakkóban.(1 éj)

8. nap Reggeli után gyönyörű tájakon keresztülhaladva utazunk a Lengyel-Tátra festői fekvésű fővárosába, Zakopanéba. A várost Lengyelország egyik kulturális központjaként is számon tartják, mely sajátos hangulatával, jellegzetes építészetével ragadja meg az odalátogatót. Városnézésünk alkalmával megtekintjük Zakopane híres építményeit, majd siklóval felmegyünk a Gubałówka-hegyre, ahonnan csodás látvány tárul elénk a Tátra szépséges hegyeire és völgyeire, valamint a városra. Miután visszatérünk Zakopane központjába fakultatív programként lesz lehetőség a gorál konyhaművészet remekeit megkóstolni, majd a helyi vásárban nézelődni, ahol gorál és lengyel kézművesek kínálják portékáikat (szőrmék, bőr, faáruk, ékszerek, ajándékok) és jellegzetes helyi finomságok kaphatóak, pl. sajtok, lekvárok, mézbor stb.  Folytatjuk utunkat hazafelé. Érkezés a késő esti órákban Debrecenbe.

Poznan

Lublin, Óvárosi kapu

Lublin, Szentháromság kápolna

Varsó, Lazienki park

A modern Varsó

Varsó, Óváros, régi piactér

Varsó, Királyi palota

Varsó, Kulturpalota

Varsó, Óváros

Mazuri-tavak

Mazuri-tavak

Mazuri-tavak

Malbork vára

Gdansk, Régi kikötő

Gdansk látkép

Gdansk

Gdansk

Balti-tenger, Gdynia

Balti-tenger, Homokos strand Sopotnál

Balti-tenger, Sopot, tengerparti sétány

Sopot, Európa leghosszabb mólója

Sopot, "modern" építészet

Torun, óvárosi kapu

Poznan, a híres városháza

Poznan, színes óvárosa

A Lengyel-Tátra

Időpont:        2020. július 26. - augusztus 2. (8 nap/ 7 éj)   
Utazás:          légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés:    3 csillagos szállodákban, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás:          félpanzió (büféreggeli + 3 fogásos vacsora)

  Időpontok

  8 nap/ 7 éjszaka

 

  Közkívánatra idén is!

  A legszebb lengyel körutazás!

Árak 2020

debreceni indulással

autóbusz, szállás, félpanzió, fix ülőhely a buszon, programok, idegenvezető  Ft/fő

Vásári kedvezménnyel!

 

2020. március 10.-ig!

2 - 3 ágyas szobában

 július 26. - augusztus 2.

186.500.- Ft/ fő175.900.- Ft/ fő

Helyben fizetendő költségek: 350 Zlotyi (belépők, hajókirándulás, helyi idegenforgalmi adók, Vox készülék a városnézésekhez és helyi idegenvezetés)

   Kedvezmények:

  - 6.000.- Ft/fő törzsutaskedvezmény* a részvételi díjból

     legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  - * törzsutasnak számít az, aki az elmúlt 2 évben legalább 2 alkalommal

     minimum 3 napos vagy annál hosszabb utazáson vett részt

   A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség:  Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc
Minimális létszám:       37 fő

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Egyágyas felár: 69.800.- Ft/ 7 éj

Utasbiztosítás: 450.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype