geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Dél-Tirol és a Garda-tó...

Dél-Tirol és a Garda-tó...

Időtartam: 6 nap/ 5 éj

Ellátás: félpanzió

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3* és 4* csillagos szállodákban

Dél-Tirol és a Garda-tó

6 nap/ 5 éjszaka

1. nap Indulás Debrecenből kora reggel. Utazás Ausztrián keresztül, majd érkezés a délelőtti órákban a Wörthi-tó partjára, Veldenbe, ahol egy kellemes séta keretében ismerkedünk a gyönyörű tóval és az elegáns üdülővárossal. Innen az egyik legszebb panoráma úton utazunk tovább Dél-Tirol felé. Délután érkezünk meg Olaszországba, a Dolomitokba. Dél-Tirol varázslatos hegyei között, a kristálytiszta levegőjű vidéken az égbenyúló és lélegzetelállító hegycsúcsok között, hűsítő, áttetsző vizű patakok sebesen futnak versenyt az idővel. Szállás ebben a mesés környezetben a Puster-völgyben tradicionális, igényes tiroli szállodában. (3 éjszaka)

2. nap Reggeli után felkeressük Dél-Tirol talán legszebb városát Meran-t (Merano).  Az egyedülálló hangulatú, bájos kisváros keskeny utcái és régi házai, díszített hídjai, folyóparti sétányai az Osztrák-Magyar Monarchia hangulatát idézik. Nem véletlenül volt egyik kedvenc pihenőhelye Sissi császárnénak is. Innen a Merano melletti Trauttmansdorff-kastélyba látogatunk, mely 12 hektáron elterülő botanikus parkban áll. A kastélypark 2005-ben elnyerte az „Olaszország legszebb kertje” címet. Az egzotikus, szemet gyönyörködtető, amfiteátrumra emlékeztető formájú terület egy napsütötte hegyoldalon helyezkedik el. Délután a Dolomitok legromantikusabb tavához utazunk, a festői Pragser Wildsee-hez (olaszul Braies-tó). Körbesétáljuk az 1496 m magasan fekvő tavat, melynek festőien smaragd színű vizében visszatükröződnek az őt körülölelő óriási, közel 3000 m-es hegyek. Majd visszatérve szálláshelyünkre vacsora előtt még sétálhatnak ezen a szépséges vidéken.

3. nap Reggeli után elsőként Bozenbe (Bolzano) megyünk. A város legkiemelkedőbb műalkotásai a Walther tér környékén helyezkednek el, nem véletlenül szokták Bolzano szalonjaként is emlegetni. A teret elhagyva a város egyik legszebb árkádos vásárlóutcáját találjuk, ahol egy kis szabadidő is lesz. Aki szeretné, annak lesz lehetősége a múzeumban megtekinteni többek között Ötzi-t, a híres  "jegesembert" a több, mint 5000 éves gleccsermúmiát. Délután elutazunk a tartományi központba, Trentoba.  Ez a gyönyörű fekvésű város az Adige folyó völgyében terül el és hatalmas, 2000 m-nél magasabb hegyek veszik körül. Megtekintjük a középkori és reneszánsz történelmi városközpont nevezetességeit, a 13-14. században épült, román-gótikus Duomo-t, valamint a Castello del Bounconsiglio-t, az ország egyik legpompásabb kastélyát, a hercegérsekek székhelyét, akik századokon keresztül uralkodtak a város felett. Visszatérünk szállásunkra.

4. nap Reggeli után búcsút veszünk a szállodánktól és Dél-Tirol varázslatos hegyeitől, majd indulunk a Garda-tó felé. Az egész napot az elbűvölő szépségű Garda-tó partján töltjük. Elsőként a tó északi csücskében megbúvó Riva del Garda városkába látogatunk. A közvetlenül a tóparton található bájos főteréről számos, apró, romantikus sikátor fut minden irányba színes házakkal, vendéglőkkel és üzletekkel tarkítva. Az óváros megtekintése és egy kis szabadprogram után továbbutazunk a festői fekvésű Malcesinebe. Ebben az idilli, tóparti színes városkában számos látnivaló található. A világon egyedülálló körpanorámás felvonóval felmehetünk a Monte Baldo tetejére (1700 m), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra (a felvonó kb. 15 Euro/fő). Akik nem mennek fel a hegyre, azoknak szabadprogram Malcesinében. Innen utazásunkat meseszép útvonalon a Garda-tó keleti partján folytatjuk végig a szebbnél szebb kis településeken keresztül, miközben a Garda-tó csodás panorámája tárul elénk. Szállás és vacsora a Garda-tó környékén (2 éj)

5. nap Reggeli után délelőtt egy különleges fakultatív programra nyílik lehetőség. Hajóval átmegyünk a csodaszép Garda-szigetre, mely még most is magántulajdonban van. A szigeten a sajátságos mediterrán klímának köszönhetően gyönyörű botanikus kertet hoztak létre, melyben a velencei Dózse palota kicsinyitett mását láthatjuk. Miután megtekintettük a szép szobákat és termeket egy kis kóstolóban is lesz részünk a helyi finomságokból. Délután visszahajózunk a szárazföldre és a Garda-tó déli részén található Sirmionéba utazunk. A tóba nyúló félszigeten fekvő városka a dús mediterrán növényzettel, a virágos utcácskákkal, az ókori romokkal és a mesebelinek tűnő Scaligeri várral felejthetetlen élményt nyújt. Szabadprogram után visszatérünk a szállodába. A Garda-sziget program ára hajóval és kóstolóval: 50 Euro/fő

6. nap Reggeli után ismerkedünk Verona nevezetességeivel. A szerelmesek városában megcsodáljuk az Arénát, ellátogatunk Júlia házához, hogy megláthassuk a híres erkélyt, majd a középkori piactér forgatagán keresztül felkeressük a Scaligerek síremlékét. A városnézés után indulunk hazafelé Szlovénián keresztül. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

A Dolomitok

Bolzano vidéke

A festői Pragser Wildsee

Merano mesés Botanikus kertje


Merano, a Botanikus kert a Trauttmansdorf kastéllyal

Az elbűvölő Merano látképe


Bolzano óvárosa, Walter tér

Idilli szőlősdombok Bolzano körül

Trento főtere a  katedrálissal

Riva del Garda tóparti főtere


Malcesine

Malcesine, a felvonó

Garda-sziget

Garda-sziget

Garda-sziget

Sirmione

Verona, Júlia erkélye

Időpont:           2020. június 2 - 7. (6 nap/ 5 éj)
Utazás:             légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés:    3 csillagos superior, igényes, családi, dél-tiroli, alpesi stílusú szállodában és 4 csillagos szállodában a Garda-tó környékén,  2 ágyas szobákban
Ellátás:       félpanzió (büféreggeli és vacsora: Dél-Tirolban 4 fogásos vacsorák salátabüfével, a Garda-tó környékén 3 fogásos vacsorák)

  Időpontok

  6 nap/ 5 éjszaka

 

 

 

Árak 2020

debreceni indulással

autóbusz, szállás, félpanzió, fix ülőhely a buszon, programok, idegenvezető  Ft/fő

Vásári kedvezménnyel!

 

2020. március 10.-ig!

2 - 3 ágyas szobában

   június 2 - 7.    

Garantált indulás!

152.300.- Ft/ fő
146.900.- Ft/ fő

Helyben fizetendő:  90 Euro (belépők, helyi idegenforgalmi adók, helyi idegenvezetés, Vox készülék a városnézésekhez)

   Kedvezmények:

   - 5.000.- Ft/fő törzsutaskedvezmény* a részvételi díjból

     legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  - * törzsutasnak számít az, aki az elmúlt 2 évben legalább 2 alkalommal

     minimum 3 napos vagy annál hosszabb utazáson vett részt

    A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc (M3-as), Budapest, Székesfehérvár (M7-es)
Minimális létszám:       37 fő

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Egyágyas felár: 42.800.- Ft/ 5 éj

Utasbiztosítás: 450.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype