geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Krakkó és Dél-Lengyelország

Krakkó és Dél-Lengyelország

Időtartam: 3 nap/ 2 éj

Ellátás: félpanzió

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3 * szállodában

Krakkó és Dél-Lengyelország

3 nap/ 2 éjszaka

1. nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban. Gyönyörű tájakon keresztül érkezünk meg a Lengyel-Tátra festői fekvésű városkájába, Zakopanéba. A várost Lengyelország egyik kulturális központjaként is számon tartják, mely sajátos hangulatával, jellegzetes építészetével ragadja meg az odalátogatót. Városnézésünk alkalmával megtekintjük Zakopane híres építményeit, majd siklóval felmegyünk a Gubałówka-hegyre, ahonnan csodás látvány tárul elénk a Tátra szépséges hegyeire és völgyeire, valamint a városra. Miután visszatérünk Zakopane központjába fakultatív programként lesz lehetőség a gorál konyhaművészet remekeit megkóstolni, majd a helyi vásárban nézelődni, ahol gorál és lengyel kézművesek kínálják portékáikat (bőr, faáruk, ékszerek, ajándékok) és jellegzetes helyi finomságok kaphatóak, pl. sajtok, lekvárok, mézbor stb. Vacsora és szállás Krakkóban.(2 éjszaka)

2. nap Reggeli után az egész napot a gyönyörű és lenyűgöző városban, Krakkóban töltjük. Krakkó történelmi városközpontja 1978 óta a világörökség része. Délelőtt vezetett városnézésünk során megtekintjük az óváros nevezetességeit: elsőként a Wawel hegyen büszkén magasodó királyi várat (Székesegyház, királyi sírok, Zsigmond harang stb.), majd a számos műemlék mellett elhaladva jutunk az Egyetemhez, azután pedig a Főtér csodás építészeti remekműveiben gyönyörködhetünk (Posztócsarnok, Mária templom, belvárosi paloták stb), majd délután szabadprogram, sétálhatunk a hangulatos Visztula partján, vásárolhatunk és élvezhetjük a város különleges hangulatát. Vacsora és szállás Krakkóban.

3. nap Reggeli után a világhírű Wieliczkai Sóbányához utazunk. Ez a világon egyedülálló sóbánya Krakkó mellett található. A legenda szerint IV. Béla magyar király lányának, Kingának köszönhető, hogy sót találtak itt. A sóbánya a lengyel királyok egyik legfontosabb jövedelemforrásává vált a középkorban. Napjainkban főként idegenforgalmi attrakció. A bánya legszebb kamrái, járatai, földalatti tavai és kápolnái alkotják a turistaútvonalat. Wieliczka 1978-ban került fel az UNESCO világörökség listájára. A körülbelül 2 órás sóbányalátogatás alkalmával láthatjuk a méltán híres tárnákat és termeket, valamint az azokban található csodás sószobrokat és egyéb alkotásokat. Wieliczkáról folytatjuk utunkat hazafelé és egy rövid pihenőre megállunk a Dunajec folyó mentén magasodó Nedec váránál. A festői fekvésű magyar vár évszázadokon keresztül látta el Magyarország védelmét, ma azonban már Lengyelországhoz tartozik. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Időpont:          2020. március 13 - 15. (3 nap/ 2 éj)
Utazás:            légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés:      3*** szállodában Krakkóban, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás:            félpanzió (büféreggeli és 3 fogásos vacsorák)

  Időpontok

  3 nap/ 2 éj

 

 

Árak 2020

autóbusz, szállás, félpanzió, fix ülőhely a buszon, programok, idegenvezető  Ft/fő 

Előfoglalási kedvezménnyel!

 

2020. január 31.-ig!

2 - 3 ágyas szobában

 március 13 - 15.52.900.- Ft/ fő49.900.- Ft/ fő

- Egyágyas felár:   13.600.- Ft/ 2 éj

Helyben fizetendő költségek:

- Belépők, sikló, helyi idegenforgalmi adó, helyi vezetés, Vox készülék a városnézésekhez: kb. 210 Zlotyi /fő

  Kedvezmények:

  - 2.000.- Ft/fő törzsutaskedvezmény* a részvételi díjból

     legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  - * törzsutasnak számít az, aki az elmúlt 2 évben legalább 2 alkalommal

     minimum 3 napos vagy annál hosszabb utazáson vett részt

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc

Minimális létszám:       37 fő

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype