geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Tündöklő tavak között...

Tündöklő tavak között...

Időtartam: 4 nap/ 3 éj

Ellátás: félpanzió

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3*sup. szállodában Bledben!

Tündöklő tavak között

Bledi-tó és Bohinji-tó

1. nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban Budapesten keresztül Szlovéniába. Dél körül érkezünk egy festői középkori városkába, Škofja Loka-ba látogatunk, mely az  egyik legrégebbi és leggondosabban megőrzött  települése Szlovéniának.  Óvárosa műemléki védelem alatt áll. Rövid sétát teszünk ebben a bájos városban, melynek romantikus terei, kacskaringós utcácskái, a város fölé magasodó vára a környező hegyekkel csodás panorámát tár elénk. A város egyik kiemelkedő látványossága, Közép-Európa legrégebbi kőhídja. Innen továbbutazunk a szépséges Bledi-tó felé. A fürdőváros, Bled az Osztrák-Magyar Monarchia idején az európai arisztokrácia egyik fő találkozóhelye volt és ma is Szlovénia legnépszerűbb turisztikai célpontja. A Júliai-Alpok hegycsúcsai között nyugvó kristálytiszta vizű Bledi-tó lélegzetelállító látványt nyújt. Szállás és vacsora a Bledi-tó partján fekvő Bledben. (3 éjszaka)

2. nap Reggeli után elsőként a smaragdzöld színű Bledi-tó közepén tündöklő festői szigetre hajózunk át a hagyományos Pletna csónakkal, mely felejthetetlen élmény. A Bledi-sziget legismertebb jelképe a Mária mennybemenetele gótikus templom. A sziget dús növényzete között több érdekes épület is található, valamint némely titokzatos legenda és persze meg kell szólaltatni a legendás "kívánságot teljesítő harang"-ot is. Majd visszatérünk a szárazföldre, hogy egy mesés természeti kirándulást tegyünk a Vintgár-szurdokba. Az 1,6 km hosszú Vintgár-szurdokot a Radovna folyó vízesései, medencéi és zúgói teszik felejthetetlenné. A szurdokon keresztül, a folyó felett lévő fahidakon át és a sziklák oldalához rögzített fafolyosókon tanösvény vezet, amely a 13 m magas Šum vízeséssel fejeződik be. Késő délután a Bledi-tó 100 méter magas sziklaormán magasodó Bled várába látogatunk. A vármúzeumban Bled történelmét ismerhetjük meg régészeti leletek, különböző korabeli bútorokkal berendezett termek és a panoptikum viaszbábuinak segítségével. Bepillantást nyerhetünk a várkastély nyomdájába, borospincéjébe, kovácsműhelyébe is. Feltétlenül kóstoljuk meg a híres helyi krémest. A várból nyílik a legszebb kilátás a Bledi-tóra és Gorenjsko régióra. Vacsora a szállodában.

3. nap Irány a természet! A mai napon szabadprogram a Bledi-tónál, pihenés és nyáron még akár fürdőzés is a tóban, vagy részt vehet egy fantasztikusan látványos fakultatív programon a Bohinji-tónál és a Savica vízesésnél. A Bohinji-tó csodálatos természeti környezetben, meredek sziklafalak között, egy gleccser vájta völgyben fekszik. A festői szépségű tó körül kellemes sétákat, túrákat lehet tenni, viszont akik úgy döntenek, hogy Szlovénia egyik leglátványosabb vízeséséhez, a Savica vízeséshez is velünk tartanak, azokkal elindulunk a további szépségek felfedezésére. A kilátóhoz közel 500 erdei lépcsőfokon juthatunk fel, ahonnan a türkízzöld Száva vízesés fantasztikus látványában és a Bohinji-tó panorámájában gyönyörködhetünk. A több száz méter magas, impozáns Komma szikla oldalából, csaknem 70 méter magasból alázúduló vízesés a Száva folyó egyik forrása, és több száz kilométeres útjának kezdete. Aki pedig még tovább szeretné fokozni az élvezeteket, felvonóval felmehet az 1535 m magas Vogelre, ahonnan meseszép kilátás nyílik a Júliai-Alpokra. Estére visszatérünk a szállodánkba, vacsora. A fakultatív program ára belépőkkel és felvonóval: 50 euro

4. nap Reggeli után indulunk a fővárosba, Ljubljanába. A Ljubjanica partjára épült szép, mediterrán hangulatú város egyik érdekes nevezetessége a hármas híd, mely az óvárosba vezet. Itt láthatjuk a XV. századi városházát, a püspöki palotát, a barokk székesegyházat rokokó díszítésekkel és a belvárosi barokk palotákat. A hídon áthaladva a túloldalról csodás panoráma tárul elénk az óvárossal és a várral, melyet a "szlovén Akropolisznak" is neveznek. Ebben a XIII. századi eredetű várban raboskodott Batthyány Lajos, Magyarország első miniszterelnöke is. Élvezzük egy kicsit a város hangulatát, majd indulunk hazafelé. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Ljubljana, látkép a várral

Ljubljana a hármas híd

Bledi-tó, a vár és a Pletna

Bledi sziget a lépcsősorralBledi- tó a szigettel A Pletna, a bledi csónak
Vintgar-szurdok Vintgar- szurdok Bledi vár belső udvar
Savica vízesésA Bohinji- tóSkofja Loka

Időpont:          2021. augusztus 18 - 21. és október 21 - 24. (4 nap/ 3 éj)
Utazás:            légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetővel
Elhelyezés:     3* superior szállodában a Bledi-tónál, gyönyörű környezetben Bledben, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás            félpanzió (büféreggeli és 3 fogásos vacsora)

  Időpontok

  4 nap/ 3 éjszaka

 

 

Árak 2021

autóbusz, szállás, félpanzió, fix ülőhely a buszon, programok, idegenvezető  Ft/fő

Kedvezményes árak

 

 

2 - 3 ágyas szobában

   augusztus 18 - 21.

119.000.- Ft/ fő


   október 21 - 24.
1 hölgy utas társításra vár!
97.600.- Ft/ fő

89.600.- Ft/ fő *törzsutas 09.21.-ig

Helyben fizetendő költségek:   95 Euro (belépők, helyi idegenforgalmi adó, hajójegy, Vox készülék a városnézésekhez)

  Kedvezmények:

  - * törzsutasnak számít az, aki az elmúlt 2 évben legalább 2 alkalommal

     minimum 3 napos vagy annál hosszabb utazáson vett részt

     (a 2020-ban befizetett, de elmaradt út is beleszámít)

   A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc (M3-as), Budapest, Székesfehérvár (M7-es)

Minimális létszám:         37 fő

Jelenleg érvényben lévő beutazási szabályok:

Szlovéniába 2021. július 15-től kezdődően kizárólag a beoltott, vagy negatív teszteredménnyel rendelkező, vagy fertőzésen igazoltan átesett személyek léphetnek be.

2021. 05. 01-től Magyarország állampolgárai és a vele együtt utazó, 15. életévet be nem töltött közeli hozzátartozó kiskorú korlátozás (teszt, karantén) nélkül léphet be Szlovéniába a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben a szülők rendelkeznek az oltottságot igazoló magyar illetékes hatóság által kiállított megfelelő érvényes igazolással (védettségi igazolvány). (Megjegyzés: Javasoljuk, hogy a háziorvos által kiállított magyar-angol kétnyelvű oltási igazolást is tartsák maguknál.)  Hasonlóan korlátozás nélkül léphetnek be az uniós digitális COVID-igazolvánnyal rendelkező személyek is.
A kétoldalú megállapodás értelmében a magyar állampolgárok akkor is karanténmentesen léphetnek be az országba, hogyha rendelkeznek pozitív PCR-teszteredménnyel, amennyiben az régebbi 10 napnál és frissebb 6 hónapnál, illetve hogyha igazolják, hogy a belépést megelőző 6 hónapon belül átestek a Covid-19-betegségen (védettségi kártya).
A szlovén hatóságok az uniós Covid-igazolvány használatát javasolják.

A fenti beutazási szabályok tájékoztató jellegűek. A rendelkezések napról-napra változhatnak, ezért kérjük, hogy az utazás előtt minden esetben az aktuális szabályokat legyenek kedvesek ellenőrizni és figyelembe venni.

Bővebb információ a (!) jelre kattintva:
   https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovenia

 

A katalógusban/honlapon megjelenő tartalom, forma a szerzői jog védelme alá esik, melynek tulajdonosa a Geminus Lux Kft. A katalógusban szereplő tartalom, forma - nem magáncélú - felhasználása csak a tulajdonos engedélyével lehetséges.

A jogosulatlan felhasználás tilos és bírósági jogérvényesítést von maga után!

Saját szervezésű utazás!

Utasbiztosítás: 570.- Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype