geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Őszi szünet - csoportos mediterrán hajóút

Őszi szünet - csoportos mediterrán hajóút

Időtartam: 8 nap/ 7 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajón

Utazás: busz + hajó

Elhelyezés: választott kabinkategóriában

Megjegyzés: Előfoglalási kedvezmény!

Őszi szünet
(csoportos mediterrán hajóút)

1. nap - Budapest, indulás
A csoport az esti órákban buszra száll Budapesten és útnak indul az olasz partok felé.

2. nap - Genova, érkezés
Délelőtt már a genovai kikötőbe érkeznek meg, ahol check-in majd a választott kabinok elfoglalása következik. Kezdje el a fenséges MSC Divina végtelen programkínálatának feltérképezését, miközben a kora esti órákban a hajó kifut a francia partok felé.

3. nap - Marseille
Rövid: Fakultatív program: barangolás két francia városban* · Hangulatos buszos utazás a Kennedy Corniche-on (Marseille)* · Barangolás a régi kikötőben (Marseille)* · Séta a Mazarin-negyedben (Aix-en-Provence)*

Tartson velünk egy kellemes barangolásra, amely két elragadó francia városba vezeti el: Marseille-be és a közeli Aix-en-Provence-ba. A fakultatív* kirándulás Marseille-ben kezdődik, ahol a busz a csodálatos, tengerparton kanyargó Kennedy Corniche-on halad végig. A Földközi-tenger ostromló hullámait álló part menti sugárútról fantasztikus kilátás nyílik a tengerre valamint a szomszédos „Les Iles” szigetekre, melyek számtalan filmből, irodalmi alkotásból lehetnek ismerősek - köztük a Monte Cristo grófjából is.
A kirándulók első megállója a hegytetőn található Notre Dame de la Garde bazilika. A neobizánci stílusban épült templom maga is csodaszép, de innen fantasztikus fotókat „lőhet” az alant elterülő tengerről és a városról is. Majd a Palais Longchamps csodálatos parkjában barangolnak. A francia riviéra „fővárosában” az utolsó megálló a régi kikötő. A Vieux Port hangulatos környékét némi szabadidő keretében önállóan fedezhetik fel. A közeli kávézók és éttermek fantasztikus fogásokkal csábítanak, a szomszédos „Centre Bourse” piac pedig a shopping szerelmeseinek a Mekkája. Innen a busz az elragadó francia spa- és egyetemi városba, Aix-en-Provence-ba visz tovább. A történelmi negyed (Mazarin negyed) egykor a városi nemesség lakóhelye volt - ma pedig évszázados fák által szegélyezett, gyönyörű sugárút vezet át rajta. A csoport az eldugott terek hangulatos csodáit is felfedezi, köztük a négy delfines szökőkutat, majd a bő egy évezred kezenyomát magán viselő Szent Megváltozó Székesegyházhoz is ellátogatnak. Itt némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.

Fontos megjegyzés: Aix-en-Provence-ban meredek emelkedőkön kell felsétálni, valamint a marseille-i bazilika környékén lépcsőket is meg kell mászni. A kiránduláson nem vehetnek részt kerekesszékes utasaink. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fenti információkat mérlegeljék, és ezek fényében döntsenek a részvételről. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A részvételi díj az ebéd árát nem tartalmazza. Különleges események alkalmával a Notre Dame de la Garde és a Palais Longchamps park helyett a Marseilles Székesegyházat keresik fel a csoportok.

4. nap - Barcelona:

Rövid: Antoni Gaudí építészete Barcelonában és környékén* · Colonia Güell* · Sagrada Família* · Tapas ebén El Born negyedben* · Casa Batlló* · Casa Mila*

A világ egyik legszebb városának páratlan építészeti csodáit, Gaudí mesekönyvek lapjaira kívánkozó épületeit fedezheti fel ezen az egész napos (kb 7 órás), fakultatív* kiránduláson! A csoport a zseniális építész által életre keltett, egyedülálló víziókat látogatja sorra. Az első megálló a Barcelona közelében fekvő Santa Coloma de Cervelló. Itt található a Colonia Güell templom - a több épületből álló Colonia Güell részeként. A páratlan negyed. 19. Század végén élt Eusebi Güell iparmágnás támogatása révén épült meg. A templomból csak a kripta készült el teljes mértékben - ám így is gyönyörű látványt nyújt a ferdén álló oszlopokkal, különleges anyagokból készült, mozaikokkal díszített épület. Ez egyébként Gaudi egy ismert, de kevésbé felkapott munkája, így a környék a szokásos tömegjelenetek nélkül fedezhető fel. Ezt követően a csoport visszatér a katalán fővárosba, a Diagonal-on, a Barcelonát 45 fokban átszelő széles sugárúton keresztül. A cél Gaudí mai napig épülő remekműve, a Sagrada Família. Az idegenvezetőtől sok érdekességet megtudhat a bő egy évszázada épülő, fenséges katedrálisról. A csoport a Passeig de Gracia étteremben egy finom ebédet is elfogyaszt, majd az elegáns sugárút környékén sétálva fedezik fel. Ez idő alatt Gaudí olyan remekműveit tekintik meg, int a Casa Batlló és a Casa Mila. A kirándulást némi szabadidő zárja áll a Placa de Catalunya környékén - majd visszatérés a hajóra.

Megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

5. nap - Ibiza

Rövid: Barangolás Ibizán* · Es Cubells* · Cala Conta öböl*

Fedezze fel velünk Ibiza legszebb pontjait, ahol irigylésre méltó fotókat készíthet, és lenyűgözően szép természeti tájakban gyönyörködhet! A fakultatív* kirándulás (kb. 3 óra) az Es Cubells-nél kezdődik: az elragadóan szép, csöndes öböl a sziget déli részén fekszik - innen fantasztikus panoráma nyílik a végtelen tengerre és távolban fekvő Formentera szigetre. Innen a csoport a csodálatos Cala Conta öbölhöz kanyarodik, majd visszatérés a kikötőbe.

Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes utasaink is részt vehetnek, de kérjük vegyék figyelembe, hogy az utazáson hosszabb távokat kell sétálni. A kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban, mivel a buszon nincs sem rámpa sem lift. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat, amennyiben részt kívánnak venni az utazáson, arra kérjük, hogy keressék fel a fedélzeti “Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket megtehessék. Cala Conta és Cala D’Hort köves, lejtős terület.

6. nap - Tengeren

A spanyol szigeteknek búcsút intve az MSC Divina hosszú utat tesz meg az olasz partokig - ezt a napot így Ön a gyönyörű kék tengeren töltheti. Barangolja be az úszó város még felfedezetlen pontjait. Kóstoljon új ízeket - a 6 étterem és 13 bár kínálatát egy hét alatt aligha lehet végig próbálni: rendeljen valamilyen egzotikus tálat vagy még egyet a kedvencéből! Ha még nem tette volna, mindenképpen próbálja ki: milyen érzés a tengereket szelve sportolni: különböző labdajátékok várják: tenisz, squash. Tegye próbára szerencséjét a Casino Venezianoban, vegyen részt egy feledhetetlen show-n a fedélzeti színházban, vagy nézze meg a legújabb kasszasikereket a 4D moziban. A gyerekeket tematikus szobák és életkoruknak megfelelő foglalkozások várják, miközben a szülők elmerülhetnek a díjnyertes Aurea Spa wellness részleg fantasztikus kínálatába. Ha úgy érzi, már mindent látott: egy koktéllal a kezében dőljön hátra valamelyik medence partján egy napozóágyban és élvezze, ahogy a szikrázó napsütésben a hajó méltóságteljesen szeli át a Földközi-tenger végtelen hullámait!

7. nap - Nápoly
Rövid: Kirándulás Nápoly környékén* · Amalfi: katedrális, kolostor* · Ravello: Villa Rufolo*

Barangoljon a világ egyik legszebb tengerpartján egy egész napos kiránduláson, fedezze fel Nápolyt gyönyörű környékét! A fakultatív* program elején a csoport busszal az Amalfi partra indul, az azonos nevű városkába és a szomszédos faluba, Ravelloba. Mindegyik az UNESCO Világörökség része. A panorámás buszos út után Amalfiban némi szabadidő is rendelkezésre áll: megebédelhet és önállóan felfedezheti a környéket. A hangulatos városka mintha egyenesen a a tengerparton álló, ódon sziklákból nőtt volna ki. A 9. században épült, lenyűgöző katedrális kihagyhatatlan látványosság, akárcsak a 13. századból ránk maradt kolostor. A tengerparton kellemes sétát tehet, megihat egy frissítő koktélt - a környéken készülő limoncello-t mindenképpen érdemes kipróbálni! Majd irány Ravello, ahol a csodálatos természeti környezet és páratlan történelmi örökség várja - egyes épületek története egészen az időszámításunk előtti korokba nyúlik vissza! Az úticél a lenyűgöző Villa Rufolo. A 13. századi épületet másfél évszázada alaposan átalakították, azóta művészek, zenészek, költők kedvelt helye. Boccaccio és Richard Wagner is ihletet merített itt. A kellemes barangolás után visszatérés Nápolyba a kikötőbe.

Megjegyzés: Kerekesszékes utasaink számára a Villa Rufolo felkeresése a fő teraszra korlátozódik (a helyszín kb. 60 százaléka), mivel a felső szintet csak lépcsőn át lehet megközelíteni. A kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban, mivel a buszon nincs sem rámpa sem lift. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat, amennyiben részt kívánnak venni az utazáson, arra kérjük, hogy keressék fel a fedélzeti “Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket megtehessék.

8. nap  - Livorno
Rövid: Utazás a toszkán tájakon* · Séta Siena városában* · Gimignano felfedezése*

Tartson velünk a meseszép toszkán tájakon át, gyönyörködjön az olasz vidék ezernyi szépségében ezen a fakultatív* kiránduláson! Első úticél Siena, a világhírű, városfallal körülvett település, melyet mintegy két órányi buszos utazással érnek el a kirándulók. A várost gyalogszerrel barangolják be. Olyan nevezetességek kerülnek terítékre, minta a St. Domenico bazilika, a fekete és fehér márványból épült katedrális, a Piazza del Campo valamint a gyönyörű Városháza épület. A látogatás végén rövid szabadidő eltöltésére is lehetőség nyílik, ekkor lesz lehetőség közelebbről is tanulmányozni az olasz konyha helyi remekeit is... A következő úticél San Gimignano városka. A csoport ide egy órás, buszos utazást követően érkezik meg, amely alatt ismét a meseszép Toszkána fantasztikus tájaiban gyönyörködhet. A dombon épült, középkori település története kezdetén kifejezetten vagyonos városnak minősült. Ezt segítette, hogy egy zarándokútvonal mentén feküdt és így kereskedők is gyakran megfordultak falai között. Ennek az évszázadokkal ezelőtt volt jólétnek a nyomai a mai napig látszanak a megerősített falakon és őrtornyokban (utóbbiról vette ismert becenevét „a tornyok városa”). A szűk sikátorokat, hangulatos, macskaköves tereket önállóan fedezheti fel, majd a busz a kikötőbe visz vissza.

Fontos megjegyzés: A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

9. nap  - Genoca, úton haza
Az MSC Divina a reggeli órákban érkezik meg Genovába, a kabinok és a hajó elhagyását követően a csoport már délelőtt elindul busszal Budapest felé. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos utazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét utasaink körében üdvözölhetjük majd!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

 A hajó útvonala: Genoa (Italy), Marseille (France), Barcelona (Spain), Ibiza (Spain), Naples (Italy), Livorno (Italy), Genoa (Italy)

Kikötési helyszínek és időpontok
NapokIdőpontKikötési helyÉrkezésIndulás
Szombat2020.10.24.Genova, Italy---18:00
Vasárnap2020.10.25. Marseille, France08:0017:00
Hétfő2020.10.26.Barcelona, Spain08:0018:00
Kedd2020.10.27.Ibiza, Spain08:00
19:00
Szerda2020.10.28.Tengeren---
---
Csütörtök2020.10.29.Nápoly. Italy07:0017:00
Péntek2020.10.30.Livorno, Italy09:0019:30
Szombat2020.10.31.Genoca, Italy08:00---

Időpont:      2020. október 23 - 31. (8 nap/7 éj)

Utazás:        busz + hajó (MSC Divina)
Felszállási pontok:     Mercure Budapest Castle Hill, Shell kút Székesfehérvár M7, Nagykanizsa Tesco parkoló

Elhelyezés:  választott kabintípusban a hajón
Ellátás:       
teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással*)

Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással*: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Idegenvezetés: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Minimum létszám:
20 fő

Részvételi díjak  Euro/fő
Kabintípusokablakos kabin balkonos kabin
Fantastica kabin

928 Euro/fő 

853 Euro/fő

1.047 Euro/fő  

972 Euro/fő

A pirossal jelzett árak már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményket. Az előfoglalási kedvezmény visszavonásig érvényes! Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntett ár ad hoc akciónak minősülnek.

A részvételi díjak tartalmazzák:  kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón*, magyar nyelvű idegenvezetést.

Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.

A részvételi díjak nem tartalmazzák:
- kikötői illetékek: 190 Euro/fő
- kötelező borravaló
- személyre szabott szolgáltatások díjai
- Útlemondási biztosítás    2 %             
- BBP biztosítás: 21 EUR/fő   
- fakultatív programok:             
         - Marseilles: 82 EUR/fő             
         - Barcelona: 139 EUR/fő              
         - Ibiza: 39 EUR/fő              
         - Nápoly: 79 EUR/fő              
         - Livorno: 65 EUR/fő              
Easy italcsomag: 203 EUR/fő              
Premium italcsomag: 273 EUR/fő              
Premium+ italcsomag: 385 EUR/fő              
Alk.mentes italcsomag: 133 EUR/fő                         
Felnőtt pótágyár: 728 EUR/fő              
Gyermek pótágyár: 592 EUR/fő    

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype