geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Görög vakáció - csoportos mediterrán hajóút

Görög vakáció - csoportos mediterrán hajóút

Időtartam: 8 nap/ 7 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajón

Utazás: busz + hajó

Elhelyezés: választott kabinkategóriában

Megjegyzés: 2020. június 21 - 28.

Görög vakáció
(csoportos mediterrán hajóút)

1. nap - Velence: A csoport a hajnali órákban indul Budapestről Velencébe. A kikötőbe való érkezést követően becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása, majd délután az MSC Musica felvonja a horgonyt és kihajózik az olasz csizma mentén délnyugat felé.

2. nap - Brindisi: Rövid: Barangolás Alberobelloban* · Trullik felfedezése* · St. Antonio templom*
Fedezzen fel egy különleges hangulatú olasz városkát fakultatív* kirándulásunkon! A brindisi kikötőből egy órás buszos utazás indul a gyönyörű olasz Apulia régió hangulatos mediterrán tájain át. Az úticél Alberobello: az egyedi, kötőanyag és cement nélkül épült, kör házikókról ismert város. A „trulli”-k páratlan világát az UNESCO Világörökség részévé választotta. A varázslatos környéket egy gyalogos kiránduláson fedezheti fel - a páratlan kirándulásra a koronát a világ egyetlen „trullo” templomának, a St. Antonio templomnak a látogatása teszi teljessé. A „trulli”-k egy részét pinnacolo fedi, amelyeken különös szimbólumokat, valószínűleg szerencsehozó képeket is fel lehet fedezni. A szabad barangolást követően visszatérés a kikötőbe.
Megjegyzés: a kiránduláson kerekes székes utasaink nem vehetnek részt.

3. nap - Katakolon: Rövid: Látogatás Olümpiánál* · Az ókori olimpiai játékok földjén*
Katakolon kikötőjéből a busz a legszebb görög tájakon át kanyarogva érkezik meg Olümpiához, hogy egy fakultatív* kirándulás keretében az ősi olimpiai játékok helyszínét is felfedezhesse. A környék feltárását német régészek kezdték meg másfél évszázaddal ezelőtt, és azóta is az egyik legfontosabb történelmi emlékhely a kontinensen. A görög legendák szerint az ókori várost, Zeusz építette. A kiránduláson a főisten templomát is megtekinthet a hippodrom és a stadion mellett - ez utóbbi akár 40 ezer látogatót is be tudott fogadni! A kirándulás végén rövid vásárlásra és szabadidő eltöltésére is lehetőség van, majd visszatérés a kikötőbe.
Megjegyzés: a kirándulás során, egyenetlen talajon kell sétálni. A programon kerekes székes utasaink nem vehetnek részt. A mozgásukban korlátozott utasaink kérjük, a fentieket mérlegelve mérjék fel, hogy részt tudnak-e venni azon.

4. nap - Santorini: Rövid: Az ősi Akrotiri felfedezése* · Barangolás Firában* · Helyi ízek és a varázslatos görög tájak Oián
Ismerje meg a mindig izgalmas és lenyűgöző Szantorini szigetet egy fakultatív* kiránduláson. A békés környéket a természet nyers erői formálták: egy óriási vulkáni kitörés nyomán keletkezett, ennek nyomán alakult ki a jelenlegi, javarészt vízzel töltött kaldera. Egy rövid hajós utat követően a csoport busszal indul a sziget felfedezésére: a kiránduláson a helyi történelemről és a egyedi hangulatú tájakról is több mindent megtudhat. A kalandozás egészen a bronzkorba vezet vissza: ekkor virágzott az ősi Akrotiri település - melyet a tűzhányó kitörése söpört el az időszámításunkat megelőző második évezredben. A vulkáni hamu alatt fantasztikus épségben megmaradt leletek feltárása alig néhány évtizede kezdődött - a történelem előtti korok örökségét egy valamivel több, mint egy órás sétán Ön is felfedezheti.
A következő megálló Fira, a sziget fővárosa, ahol szintén némi szabadidőt tölthet el. A mediterrán városka hangulatos kávézóiba érdemes betérni egy rövid szusszanás erejéig. Végül Oia-ba, a „leggörögebb” településre látogatnak el. A festői kék-fehér városka az ország talán leggyakrabban fotózott települése, amelyet vezetett sétán fedeznek fel. A kirándulók egy helyi borászatban a termékeny vulkáni talajon virágzó helyi mezőgazdaság legjavát kóstolhatják meg. A különleges sajtok, paradicsomok, olívabogyók mellett az egyedülálló borok is terítékre kerülnek - ezek sajátos ízét állítólag a különleges talajnak is köszönhető. A kirándulás zárásaként a busz az atinioszi kikötőbe visz vissza, ahonnan motorcsónakokkal mennek a hajóra a kirándulók.
Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekes székes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.

5. nap - Piraeus (Athén): Rövid: Városnézés a demokrácia és a nyugati civilizáció bölcsőjénél* · Séta az Akropoliszon*
Vegyen részt egy városnézésen, amely az európai civilizáció egyik bölcsőjébe, a modern demokrácia szülővárosában kalauzolja el! A fakultatív* kirándulás nem csak történelmi csemegékkel, de kihagyhatatlan látképekkel, évezredes örökséggel csábítja az utazókat. A busz egyenesen a város legismertebb nevezetességéhez hajt. Az Akropolisz környékéről az egész várost be lehet látni. Itt áll a híres Parthenon, a város névadó istennőjének, Pallasz Athénének az óriási temploma - a világ egyik legnagyszerűbb kulturális öröksége. A barangolást követően rövid megállót tartanak a szuvenírboltoknál, majd a busz a hajóhoz tér vissza.
Fontos megjegyzés: a kirándulás során hosszabb időt kell sétálni, esetenként egyenetlen talajon is. Az Akropoliszhoz kb. 80 lépcső vezet fel. A kirándulás nem ajánlott mozgásukban korlátozott, valamint kerekes székes utasaink részére. A program részvételi díja az Akropolisz belépődíját tartalmazza. Az Akropolisz biztonsági előírásai miatt a helyszínre nagyobb csomagot és hátitáskát nem lehet bevinni.:

6. nap - Korfu: Rövid: Paleokasztríca* · Sissi kastélya: az Achilleion Gaszturiban* · Városnézés Korfun*
Korfu szigete a mítoszok és életre kelt legendák világa. Töltsön el egy fél napot fakultatív* kirándulásunkon ennek a varázslatos környéknek a megismerésével! A megállók kulturális, történelmi csemegékkel és szemet gyönyörködtető, páratlanul szép tájakkal szolgálnak a kirándulók számára. A kikötőből Paleokasztrícába indul a busz, ahol egy, a mai napig működő bizánci monostor az első megálló. A gyönyörű ikonok és más vallási kegytárgyak mellett érdemes a meseszép tengerpartra is egy pillantást vetni a monostorhoz tartozó kertekből. A következő megálló Gaszturi, ahol a magyarok által is ismert és kedvelt, tragikus sorsú Sissi királyné gyönyörű kastélya és kertje az Achilleion áll. Az egykori királyi lakosztály ma már leginkább egyfajta Sissi életének múzeumaként szolgál. A kapcsolódó kertekben fantasztikus virágágyások és a görög mitológiából ismert hősök és istenek szobrai állnak. A visszafelé vezető úton Korfu város fontosabb látnivalóinak történetét hallgathatja meg a buszon.
Megjegyzés: a kiránduláson kerekes székes utasaink nem vehetnek részt.

7. nap - Kotor, Montenegró: Rövid: Barangolás Kotorban · Sziklák asszonya templom Perastban
Egy aprócska ország elrejtett gyöngyszeme - ez Kotor. A fantasztikus állapotban fennmaradt, gyönyörű középkori városka utolérhetetlen hangulatát mindenképpen érdemes felfedezni! A fakultatív* kirándulás szűk utcácskákra és terekre kalauzol el, az UNESCO Világörökség részének választott településen. A csoport a Tengerészeti Múzeumot is felkeresi, majd a következő megálló már Perastba esik - a város évszázadokon át ismert volt vagyonos kereskedők otthonaként. A barokk építészet csodái a tengerparton különösen szép látványt nyújtanak! Itt egy rövid csónakos út vezet a Boka-öböl közepén álló mesterséges szigetre, ahol a Sziklák asszonya templom áll. Ezt követően gyalogosan fedezheti fel a települést, köztük a Szent Miklós templomot, mielőtt a csoport visszatérne a hajóra.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. A kiránduláson kerekes székes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt! Perastban a Sziklák asszonya templom helyett a város önálló felfedezése is választható.

8. nap: Az MSC Musica visszatér a kiinduló állomásra - kicsekkolás majd hajó elhagyását követően indulás Budapestre. Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban érkezik vissza a magyar fővárosba. Reméljük, hogy a feledhetetlen körutazás után rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét utasaink körében üdvözölhetjük majd!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

A hajó útvonala: Venice (Italy), Brindisi (Italy), Katakolon (Greece), Santorini (Greece), Piraeus (Greece), Corfu (Greece), Kotor (Montenegro), Venice (Italy)

Kikötési helyszínek és időpontok
NapokIdőpontKikötési helyÉrkezésIndulás
Vasárnap2020.06.21.Velence, Italy---16:30
Hétfő2020.06.22. Brindisi, Italy13:3019:30
Kedd2020.06.23. Katakolon, Greece11:0018:00
Szerda2020.06.24.Santorini, Greece08:00
17:00
Csütörtök2020.06.25.Piraeus, Greece07:3017:30
Péntek2020.06.26.Korfu, Greece12:3018:30
Szombat2020.06.27.Kotor, Montenegro07:0013:00
Vasárnap2020.06.28.Velence, Italy---
13:00

Időpont:      2020. június 21 - 28.  (8 nap/7 éj)
Utazás:        busz + hajó (MSC Musica)
Elhelyezés: 
választott kabintípusban a hajón
Ellátás:       
teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással*)

*Korlátozott italfogyasztás: víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Idegenvezetés: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Minimum létszám:
15 fő

Részvételi díjak  Euro/fő
Kabintípusokbelső kabinablakos kabin balkonos kabin
Fantastica kabin  1.057 Euro/fő   1.239 Euro/fő  1.421 Euro/fő

A feltüntett árak már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményket. A 90 napos előfoglalás lejárta után 60. napig 10 000 Ft/fő-vel, a 60. napon túl 20 000 Ft/fő-vel magasabb a részvételi díj. Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntett ár ad hoc akciónak minősülnek.

A részvételi díjak tartalmazzák:  kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón*, magyar nyelvű idegenvezetést.

Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

A részvételi díjak nem tartalmazzák:
- kikötői illetékek: 190 Euro/fő
- kötelező borravaló
- személyre szabott szolgáltatások díjai
- Útlemondási biztosítás    2 %             
- BBP biztosítás: 19 EUR/fő   
- fakultatív programok:             
         - Brindisi: 59 EUR/fő             
         - Katakolon: 52 EUR/fő              
         - Santorini: 95 EUR/fő              
         - Athén: 72 EUR/fő              
         - Korfu: 75 EUR/fő              
        - Kotor: 52 EUR/fő              
Easy italcsomag: 203 EUR/fő              
Premium italcsomag: 273 EUR/fő              
Alk.mentes italcsomag: 133 EUR/fő              
2 GB internet: 48 EUR               
          

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype